Populære sporter
All sport
Vis alt

Ekspertene reagerte etter avgjørelse: – Kan sette en farlig presedens

Kristian Hennie

Oppdatert 28/04/2024 klokken 19:06 GMT+2

Det ble høy temperatur på Ekeberg søndag formiddag.

Bård Finne ble vist det røde kortet i bortekampen mot KFUM søndag.

Foto: NTB

KFUM - Brann 0-0 (0-0)
Søndag var det duket for et historisk oppgjør på Ekeberg. For første gang i historien tok KFUM imot et lag til dyst hjemme på KFUM Arena i en Eliteserie-kamp. Den oppgraderte stadionen var bortimot fullsatt.
Laget som sto på motsatt banehalvdel var Eirik Hornelands Brann, som sto med tre seire, ett uavgjortresultat og ett tap før søndagens kamp.
26 minutter inn i kampen oppsto det en situasjon som skapte diskusjon. Brann-spiss Bård Finne fikk ballen innenfor sekstenmeteren til KFUM. Hjemmelagets sisteskanse, Emil Ødegaard, ruste ut og kolliderte med Finne som var først på ballen før knottene til stjernespissen endte i ansiktet på målvakten.
Brann-spissen ble først vist det gule kortet, men etter en VAR-sjekk ble det omgjort til rødt og marsjordre for 29-åringen. Det fikk TV 2-ekspert Morten Langli til å reagere.
Sett denne fra Allsvenskan søndag? Saken fortsetter under videoen.
picture

Botheim med elegant assist

– Bård Finne er jo tydelig først på ball og keeperen kommer stupende inn etterpå. Keeperen er alt for sent ute i situasjonen, det er jo dårlig keeperspill, sa Langli etter at Finne ble vist det røde kort.
– Det kan settes en farlig presedens om det tillates å gå inn på den måten. Det kan åpne for enda flere hodeskader. Jeg heller mot at dommerne og VAR har regelverket på sin side. Men jeg skal ikke være for bastant akkurat der, sa TV 2-kollega Yaw Amankwah.
Tidligere Brann-stopper og nåværende BA-ekspert, Jonas Grønner, mener Finne ikke burde blitt vist det røde kortet.
– Jeg synes ikke det der skal være rødt kort til Finne. Han pirker i ballen, en lobb uten å komme med mye fart. Så kommer keeper stupende altfor sent ut og skaper den farlige situasjonen. Jeg lander på at det ikke skal være rødt, sa Grønner i pausen.
Keeper Ødegaard måtte byttes ut etter kollisjonen med Finne og inn kom 2007-modellen Henri Sørlie. Ingen mål ble scoret i den første omgangen og lagene gikk til pause på 0-0.
20 minutter før slutt viste Branns dansker seg fram. Nysignering Emil Kornvig spilte gjennom driblekanten Magnus Warming, som satte ballen i mål. Lysluggen ble derimot avblåst for offside og etter en kort VAR-sjekk ble det konstatert at det var riktig av dommerne.
Mål ble det dermed heller ikke i andre akt og de to lagene delte poengene søndag kveld. Dermed står Brann med elleve poeng på de første seks kampene, mens Johannes Moesgaards menn står med seks på sine første fem.
Slik endte Eliteserie-kampene søndag:
  • Molde - FK Haugesund 2-1
  • Strømsgodset - Kristiansund 2-2
  • Fredrikstad - Sandefjord 1-0
  • Tromsø - Sarpsborg 08 0-3
  • Lillestrøm - HamKam 1-1
Sett denne?
picture

Dette angrer Bolt på: – Ville elsket å ha gjort det


Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame