Islandsk drømmetreff senket RBK: – De store kampene er for meg

Oppdatert 07/04/2024 klokken 21:15 GMT+2

Strømsgodset slo nådeløst tilbake etter 0-4-tapet i serieåpningen.

Strømsgodset-spillerne kunne juble for seier over Rosenborg.

Strømsgodset - Rosenborg 1-0 (0-0)
Strømsgodset fikk en verst tenkelig start på årets eliteseriesesong. I serieåpningen tapte Jørgen Isnes' menn 0-4 borte mot Molde.
Langt bedre gikk det da Rosenborg kom på besøk søndag kveld. I en tett og jevn kamp var et drømmetreff fra islandske Logi Tomasson nok til å sikre tre poeng til drammenserne.
– Jeg liker å score mot de store lagene. De store kampene er for meg, sa Tomasson til TV 2 etter kampslutt.
Målet var islendingens andre i Strømsgodset-drakt. Den forrige scoringen kom også mot Rosenborg.
– Det var en fantastisk fin scoring. Logi har mye målpoeng i seg. Det var ikke hans beste match, men målet var fint, sa Godset-trener Jørgen Isnes.
Både Rosenborg og Strømsgodset står med tre poeng etter de to første rundene. Rosenborg vant på sin side hjemme mot Sandefjord i første kamp, men må dra tomhendt hjem fra Drammen.
– I dag var det tøft. Jeg synes vi var det klart, klart beste laget. Det var ufortjent, men sånn er fotballen av og til, var RBK-kaptein Markus Henriksens krystallklare dom.

Sjansefattig

Gjestene fra Trondheim gikk ut i et forrykende tempo, men klarte ikke å skape de store sjansene innledningsvis.
Utover i omgangen jevnet det seg ut i banespillet, og det var Strømsgodset som var nærmest scoring før pause.
Etter 25 minutter rullet hjemmelaget vakkert opp på høyresiden. Lars-Christopher Vilsvik slo inn til Elias Melkersen, men spissens heading gikk så vidt over tverrliggeren.

Drømmetreff

Kampen fortsatte i samme spor etter hvilen, og Alfred Johansson bestemte seg for å ta grep.
Etter timen byttet han inn Ole Sæter, som vartet opp med en drømmescoring av de sjeldne i 2-0-seieren over Sandefjord forrige helg.
Men denne gang var det noen andre som skulle vise fram skuddfoten.
Kun minutter etter at Sæter hadde entret banen, la Herman Stengel inn fra høyresiden. På bakre stolpe ventet Logi Tomasson.
Den islandske venstrebacken banket til på halvspretten, og ballen gikk som et prosjektil bort i det lengste hjørnet.
Rosenborg presset på for utligningen mot slutten av kampen. Trønderne skapte flere gode sjanser til å få med seg noe fra Drammen, men oppofrende forsvarsspill av Godset-gjengen sørget for at alle poengene ble værende på Marienlyst.