Populære sporter
All sport
Vis alt

Molde-juvelen David Datro Fofana klar for Chelsea

Oppdatert 07/03/2023 klokken 16:59 GMT+1

David Datro Fofana forlater Molde FK og tar turen over til de britiske øyene, nærmere bestemt London og storklubben Chelsea.

David Datro Fofana

Foto: NTB

Det bekrefter Chelsea og Molde på sine hjemmesider.
Avtalen mellom klubbene skal innebære en overgangssum på over 100 millioner norske kroner. Ifølge overgangsguru Fabrizio Romano skal avtalen være på rundt 12 millioner euro, som tilsvarer i underkant av 126 millioner norske kroner.
Ingen av klubbene har bekreftet overgangssummen. Heller ikke lengden på kontrakten er oppgitt, men ivorianeren vil slutte seg til klubben fra 1. januar.
Etter en noe trå start på oppholdet sitt i Molde, med mange minutter på benken, ble 2022 sesongen Fofana virkelig fikk vist seg frem. Med 15 mål og fem målgivende i Eliteserien 2022, rettet flere klubber øynene mot 2002-modellen.
I første omgang meldte Fabrizio Romano at, blant flere andre andre, var Premier League-klubben Brighton på jakt etter ivorianeren. Men det var før Chelsea kom på bana og sikret seg Molde-juvelen.

Tidenes salg i norsk fotball

Dersom overgangssummen på rundt 126 millioner kroner stemmer vil det gjøre Fofana til den dyreste spilleren solgt fra norsk fotball noensinne.
Den tidligere rekorden var det Bodø/Glimt og Erik Botheim som hadde. Etter Discovery erfarte lå salget av Botheim til russiske Krasnodar på en totalpakke på ca. 100 millioner kroner.
I en video publisert på Moldes YouTube-kanal i starten av juni, var Fofana allerede tydelig på at Premier League var målet og at Chelsea var favorittklubben.
– Jeg vet ikke hvorfor, men jeg har lyst til å spille for Chelsea. De er et veldig godt lag. De er i hjertet mitt, sa Fofana den gang.
Bare seks måneder senere, er det klart at Stamford Bridge og Chelsea blir hans nye hjem.
Discovery har prøvd å komme i kontakt med Molde-direktør Ole Erik Stavrum og hovedtrener Erling Moe. Ingen har foreløpig svart våre henvendelser.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame