Tirsdag ettermiddag skrev flere medier at Erik Botheim nærmet seg en overgang til russiske Krasnodar.
Både Avisa Nordland og Nettavisen meldte at det skal ha kommet et bud fra den russiske klubben til Aspmyra, på en størrelsesorden på rundt 50 millioner kroner.
Nå får Discovery derimot opplyst at budet skal være betraktelig høyere. Det skal være snakk om et bud på opp mot 100 millioner kroner, inkludert bonuser.
Eliteserien
Flere profiler på utgående kontrakt: – Vi ønsker å beholde han
I GÅR PÅ 13:07
Ifølge de opplysningene Discovery sitter på, skal det dreie seg om en overgangssum på 80 millioner kroner med en gang, pluss 20 millioner i bonuser.
– Dette er tidenes eventyrhistorie i norsk fotball. For ett år tilbake ble han mer eller mindre kastet ut av Rosenborg, for en slikk og ingenting. De mente han var verdt null kroner. Nå står han altså og er verdt bortimot 100 millioner kroner. Det er spinnvilt, sier Discovery-ekspert Joacim Jonsson.
– Det er et vanvittig salg av Bodø/Glimt. Hvis noen norske lurer på verdien av å spille i Europa, kan de nå sette to streker under svaret. Samlet har vel Jens Petter Hauge, Patrick Berg og Botheim dratt inn 50-60 millioner ekstra i verdiøkning med spill i Europa, fastlår han.
Ifølge VG er Botheim på vei til medisinsk sjekk i München.
– Krasnodar har aldri kommentert og vil aldri kommentere overgangsrykter, sier Anton Tikhiy, pressetalsmann i Krasnodar, til Discovery.
Etter det Discovery har grunn til å tro vil klubben bekrefte overgangen snart.
– Dette er et helt spesielt eventyr. Han har selvfølgelig mye å takke Glimt for, men mest av alt å takke seg selv for. Det er ingen annen som har scoret målene for ham. Jeg tror også mange klubber ser at han er blitt mer komplett, sier Jonsson og legger til:
– Fra han var 14-15 år er han blitt fulgt av utenlandske klubber, og dette er en morsom greie. Mange spillere drar ut tidlig, og var det noen som kunne dra ut tidlig, var det Erik Botheim. Han var en av de største stjernene i sitt årskull. Med fasit i hånden var det et av tidenes sjakktrekk. Jeg er ganske sikker på at denne karrieren hadde vært annerledes om han dro ut tidlig, selv om man naturligvis aldri kan vite.
John Carew står fortsatt for den største overgangen fra en norsk klubb til utlandet, da han tilbake i 2000 ble kjøpt av Valencia fra Rosenborg for 75 millioner norske kroner.
– Denne prisen er jo vanvittig. Jeg synes det morsomt, jeg. Det er bra for norsk fotball. Disse salgene styrker Eliteserie-produktet. Berg for 40 millioner i går, Botheim mer enn det dobbelte i dag. Det setter sine avtrykk det også. Det gir mer penger i norsk fotball og det utvikler rennomeet utad også, sier Jonsson.
Eliteserien
Knutsen om det kommende overgangsvinduet: – Et vanskelig marked
I GÅR PÅ 13:06
Eliteserien
Rekdal endelig klar – gjenforenes med «Paco»
I GÅR PÅ 08:02