Populære sporter
All sport
Vis alt

Tok saken i egne hender etter utsatt kamp: – Alle ville vise seg litt ekstra fram

Even Lübeck

Oppdatert 18/07/2022 klokken 16:14 GMT+2

Oppgjøret mellom Tromsø og Strømsgodset ble utsatt. Men siden Godset-supporterne allerede hadde booket tur, kom supporterklubbene på et kreativt påfunn.

Det var god stemning mellom supporterklubbene til Tromsø og Strømsgodset søndag. (FOTO: Gry Berntzen)

Foto: Eurosport

Utsettelsen av Eliteserie-oppgjøret mellom Tromsø og Strømsgodset kom først fredag ettermiddag. Da var mange Godset-supportere allerede på vei til Tromsø for det de trodde skulle være oppgjøret mellom TIL og Godset.
Men da det ikke ble noe oppgjør, og flesteparten av Godset-supporterne allerede var på plass i Tromsø, ble supporterklubbene til de to lagene enige om å heller møte hverandre til kamp på Alfheim!
– Det kom en Twitter-melding fra meg på torsdag, da det var usikkerhet rundt kampen. Godset-supporterne bet på, og etter litt fram og tilbake, ble vi enige om å spille kamp. En stor takk også til Tromsø, som lot oss bruke Alfheim, sier Forza Tromsø-medlem og initiativtaker bak kampen i Morten Killingberg.

Full tropp - og litt til

Tromsøs supporterklubb stilte med nærmere 30 spillere i oppgjøret som ble spilt ni mot ni. GodsetUnionen var akkurat nok til å stille lag, forteller reiseleder Kim Rolund.
– Det hjalp med litt promille på et par av spillerne. Vi gjorde det beste ut av det og det var veldig moro, men vi hadde ikke akkurat regnet med at Tromsø skulle være så mange. Vi ble alle veldig slitne, sier Rolund.
Tromsø vant hele 11-2, og en av scoringene gikk viralt på Twitter etter kampen. Killingberg hamret nemlig inn et kunstverk av en scoring fra distanse.
Ydmyk som han er valgte Killingberg å tagge TIL-trener Gaute Helstrup i Twitter-meldingen. Og han fikk svar: "Klasse", etterfulgt av tre klappe-emojier, kom det fra Helstrup.
– Det var et skikkelig lykketreff, jeg må innrømme det. Det hadde ikke gått i mål om jeg hadde prøvd igjen. Jeg venter fortsatt på at Gaute skal ringe. De har jo savnet litt skudd fra distanse, så jeg håper de blir inspirert av mitt skudd og banker litt mer til fra distanse, sier Killingberg.

A-lagsspillere på plass

Ekstra stas for Tromsø-supporterne var at flere A-lagsspillere fra Tromsø var til stede og heiet.
– Både Simon Thomas, Anders Jenssen, Kent Are Antonsen, Jostein Gundersen og Jakob Haugaard var på plass. De skal ha masse skryt for at de stilte opp. Det var stas for alle at de visste at det satt et par A-lagsspillere på tribunen. Alle ville vise seg litt ekstra fram, sier Killingberg.
For GodsetUnionen sin del ble det noe tyngre, men de var likevel fornøyde med det som utspilte seg på Alfheim. De måtte hente ned fire av Godset-supporterne som opprinnelig var på tribunen for å heie på gjestene.
– Jeg dro opp søndag for å spille, og så reiste jeg hjem på kvelden. Vi hadde det veldig gøy og jeg er stolt over at vi klarte å gjennomføre kampen når så mange spøy underveis. Vi hadde ikke den beste oppladningen sånn sett, for de fleste hadde ladet opp som om de skulle på vanlig kamp. De skjønte jo at vi hadde litt promille også. Vi hadde jo to innbyttere, mens de kunne sette inn en hel ellever som var friske og raske hvert tredje minutt, sier Rolund og avslutter:
– Det var ganske mange støle og slitne gutter. Jeg merket det selv etter å nesten ha gått i spagaten tidlig i oppgjøret!
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame