Populære sporter
All sport
Vis alt

Grorud-spiss nær overgang til Eliteserie-klubb

Even Lübeck

Oppdatert 18/07/2022 klokken 13:26 GMT+2

Elias Aarflot bøtter inn mål for Grorud 2 i 3. divisjon og står med 14 mål på 13 seriekamper. Nå virker 18-åringen å være på vei til Tromsø.

Grorud da de møtte Lillestrøm i 2021 i cupkamp.

Foto: NTB

  • Mandag: Se OBOS-ligaoppgjøret mellom Grorud og Mjøndalen 18.00 på discovery+
Aarflot står med 14 mål på 13 seriekamper for Grorud 2 i 3. divisjon og scoret igjen lørdag, da Grorud-rekruttene spilte 2-2 mot Sandviken. Nå virker han å være på vei bort fra Grorud, selv om klubben gjerne vil beholde spilleren.
Ifølge Discoverys opplysninger er Aarflot nær en overgang til Eliteserie-laget Tromsø, og en overgang kan finne sted allerede 1. august, når overgangsvinduet åpner.
Spissen har bare vært på banen i tre seriekamper denne sesongen - seks minutter mot Åsane, fire minutter mot Stjørdals-Blink og fem minutter og Sandnes Ulf. I tillegg har han fått spilletid i cupkampene mot Follo og Ull/Kisa.
Aarflot har ikke signert proffkontrakt med Grorud enda, som er årsaken til de få innhoppene. Når man ikke har A-lagskontrakt kan man kun få spilletid i tre seriekamper før en eventuell kontrakt må bli signert. Lørdag uttalte spissen at han var i tenkeboksen.
– Nå er jeg ferdig med videregående og er inne i en tankeprosess, for det er et stort valg. Jeg må se an med tanke på utdanning og så videre. Jeg er litt usikker på alternativene, men jeg ønsker å se an hvordan A-laget gjør det med tanke på nedrykksstrid, sa Aarflot til Dagsavisen.
Han har blitt tilbudt en kontrakt, men etter det Discovery vet har han ventet med å signere fordi det har vært interesse fra klubber på høyere nivå rundt Korsvoll-gutten med en fortid i både Lyn og Stabæk, samt Korsvoll. Senest i fjor spilte han juniorfotball for Lyn og for 2. laget deres i 4. divisjon. Nå er han etter alt å dømme på vei til Eliteserie-spill for Tromsø.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Se høydepunktene: Sogndal smadret Grorud

Vil beholde

Grorud-trener Johan Gjønnes Nilsen uttalte til Dagsavisen etter lørdagens kamp mot Sandviken at de håper Aarflot vil bli værende i klubben.
– Vi ønsker å ha Elias her hos oss, så det er opp til ham. Vi har en langsiktig plan for ham, og håper at han vil være her.
Grorud møter Mjøndalen til dyst i OBOS-ligaen mandag. De gulkledde fra Groruddalen ligger på 14. plass med seks poeng etter 14 kamper og har til gode å vinne så langt i år.
Også Tromsø ligger på 14. plass, men i Eliteserien. De står med 13 poeng etter 12 kamper og ligger, som Grorud, på kvalikplass.
Grorud-leder Richard Pedersen bekrefter til Discovery at Tromsø har vist interesse rundt Aarflot. Tromsø-leiren ønsker ikke å kommentere saken.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame