Populære sporter
All sport
Vis alt

Discovery erfarer: Lindseth detaljer unna bulgarsk fotball

Even Lübeck

Oppdatert 24/07/2022 klokken 12:49 GMT+2

Jonathan Lindseth nærmer seg bulgarsk fotball.

Bodø/Glimts Ola Solbakken og Sarpsborg 08s Jonathan Lindseth under eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og Sarpsborg 08 på Aspmyra stadion.

Foto: NTB

Jonathan Lindseth virker å bli CSKA Sofia-spiller, ifølge Discoverys opplysninger. Ingenting er signert enda, men Lindseth skal bare være detaljer unna en overgang.
Noe av grunnen til at Lindseth velger å gå nå er for å gi noe tilbake til Sarpsborg, ettersom kontrakten til 26-åringen går ut ved årsskiftet. I tillegg har han lenge vært interessert i å komme seg til utlandet.
Lindseth kom til Sarpsborg fra Mjøndalen i forkant av 2019-sesongen og har gjort sakene sine godt de siste tre årene. Han rundet 100 kamper for klubben søndag mot Vålerenga og har notert seg for 18 mål. Tidligere har Lindseth spilt i Odd, Pors og Urædd.
Spesielt god var Lindseth i 2021-sesongen. Da noterte han seg for ti scoringer og tre målgivende pasninger på 25 ligakamper. Så langt denne sesongen har det blitt to mål og fire målgivende på 13 seriekamper.
Sarpsborgs sportssjef Thomas Berntsen ønsker ikke å kommentere saken.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Se høydepunktene: Vålerenga vant borte mot Sarpsborg 08

CSKA Sofia spilte Conference League sist sesong og var i gruppe med Roma, Bodø/Glimt og Zorya Luhansk. Bulgarerne endte sist med ett poeng etter å ha spilt uavgjort 0-0 mot Glimt i den første gruppespillskampen. Sesongen før spilte de Europa League, men også da endte de sist i gruppespillet.
Engelske Alan Pardew, som har trent en rekke Premier League-klubber de siste årene, trente laget i en kort periode fra april 2022 til juni. Pardew, som i november 2020 ble teknisk direktør i klubben, valgte å gå på dagen - både som trener og teknisk direktør - da egne supportere kastet bananer mot deres egne supportere.
Også klubbens assistenttrener Alex Dyer, som er mørkhudet, forlot klubben med umiddelbar virkning. Nå trenes laget av Sasa Ilic. Laget ble nummer to sist sesong etter Ludogorets. Så langt denne sesongen står de med fire poeng etter to kamper. De har vunnet ligaen 31 ganger, som er bulgarsk rekord, senest i 2007/08-sesongen, samt den bulgarske cupen 21 ganger, også det rekord.
Klubben spilte Champions League-kvalifisering i 2005, men tapte i tredje kvalifiseringsrunde mot regjerende mestere Liverpool etter å ha tapt 1-3 hjemme og vunnet 1-0 borte.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame