Viking kjørte over LSK - á poeng med serieleder Glimt etter ny seier

Even Lübeck

Oppdatert 13/08/2023 klokken 19:00 GMT+2

Viking-toget fortsetter å peise på videre. Mot Lillestrøm kom de uten lokfører Zlatko Tripic, men medpassasjererne hans leverte varene i 3-1-seieren over Lillestrøm.

Viking-spiller Lars-Jørgen Salvesen jubler for scoring.

Lillestrøm-Viking 1-3 (0-0):
Viking var uten kaptein Zlatko Tripic til søndagens møte med Lillestrøm på Åråsen grunnet suspensjon. Det så likevel ikke ut til å være et veldig stort problem - siddisene leverte en enorm 2. omgang på Åråsen og scoret tre mål – da vinner du fotballkamper.
Nicholas D'Agostino banket inn 1-0 etter at Viking vant ball høyt i banen, mens Lars-Jørgen Salvesen scoret et av sine enkleste mål i karrieren da han brøt en chip fra Mads Hedenstad Christiansen og på enkelt vis spaserte ballen i mål. Markus Solbakken lå på til 3-0 med et vanvittig langskudd sju minutter før slutt, før hjemmelaget fikk seg en trøstescoring ved Lehne Olsen på tampen.
Tre nye poeng gjør at Viking har vunnet ni (!) strake kamper. Det har de ikke klart på de siste 50 årene. Triumfen sender Viking opp på 41 poeng, á poeng med serieleder Bodø/Glimt, men bak på målforskjell (Glimt har 45-21, Viking 41-24).

Bakke tar over mandag

Lillestrøm på sin side skulle nok gjerne hatt Akor Adams. Han scoret to mål på to minutter i debuten for Montpeiller etter overgangen fra de gulkledde, mens LSK slet med å skape det helt store i oppgjøret. Et lite lysglimt på tampen var da Thomas Lehne Olsen pirket inn 1-3. etter et herlig forarbeid av unggutten Henrik Skogvold.
Tapet søndag var det andre på rad, etter at de røk for Tromsø sist helg.
Nå er det Eirik Bakke som skal ta over LSK-skuta fra mandag av, etter at Simon Mesfin har vært sjef en periode etter avgangen til Geir Bakke. Eirik Bakke får nok å jobbe med fremover.
Kampen åpnet forrykende med tre cornere de første fem minuttene, men det skjede veldig lite i den første omgangen.

Spinnvill start på 2. omgang

Bare minuttet var spilt av den andre omgangen da Viking skapte en trippelmulighet. D'Agostino fikk ball i boks og skjøt, men Hedenstad Christiansen reddet. Keeperen ga retur, der var Salvesen og headet på mål, mne også den ble reddet.
D'Agostino fikk muligheten fra fire meter sekundet etter, men det forsøket gikk langt over.
Fem minuter var spilt av omgangen da Vetle Dragsnes så ut som rene Diego Maradona. Backen dro av tre mann før han prøvde å lure ballen inn i lengste. Forsøket snek seg like utenfor.

Nydelig scoring av Solbakken

Og da smalt det i andre enden. Dragsnes og Vetle Skjærsvik surret bort ballen på egen halvdel, Sander Svendsen slapp til D'Agostini, og denne gangen satt den knallhardt i nota fra Vikings nummer 7.
1-0 ble til 2-0 etter 69 minutter da Hedenstad Christiansen røret det til, mens 3-0 var et faktum seks minutter før slutt, da Markus Solbakken hamret ballen i mål fra 16-17 meter.
LSK satte inn en ordentlig sluttspurt og reduserte på overtid - og skjøt i tverrligger like etter. Men det var too little, too late, og Viking vant 3-1.