Populære sporter
All sport
Vis alt

Tidligere Rosenborg-spiss Guillermo Molins: – Spillemessig er Sarpsborg mye bedre

Martin Langeveld

Oppdatert 16/03/2022 klokken 15:48 GMT+1

Guillermo Molins (33) valgte å dra tilbake til Sarpsborg 08 framfor å spille i Sverige. Det skyldes flere grunner.

Guillermo Molins

Foto: NTB

Det er en offensiv og selvsikker Guillermo Molins som slår av en prat med Discovery. Søndag scoret svensk-uruguayaneren hat-trick i cupkampen mot Åsane.
– Nå føles det veldig bra og det beste er at vi har mer å gå på, sier spissveteranen.
33-åringen har en imponerende CV med fire seriegull med Malmö, samt kamper for klubber som Anderlecht, Real Betis og Panathinaikos bak seg.
Høsten 2020 meldte Molins overgang fra Malmö til Sarpsborg, men oppholdet ble ikke lenger enn sju måneder etter at hentet Åge Hareide hentet sin gamle elev til Lerkendal. Kontrakten med Rosenborg var ut sesongen, men allerede i august 2021 flyttet Molins tilbake til Sarpsborg igjen.
– De valgte å satse på andre spisser. Jeg fikk ingen beskjed om det, men med min erfaring skjønte jeg det. Først kom (Dino) Islamovic, deretter Noah Holm. Da merker man at man ikke har plass, forklarer han.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Spår et offensivt S08 under ny trener: – Vil heller vinne 4-3 enn 1-0

– Passer meg utmerket

Molins forteller at RBK prøvde å selge han til en svensk klubb, noe han ikke ønsket. Fordi det er bare én klubb i Sverige som gjelder.
– Min fortid i Malmö gjør at der er ingen andre enn dem jeg vil spille for. Å forandre statusen min der er ingen god ide. Da Thomas Berntsen tok kontakt var det et enkelt valg.
Tilbake i Sarpsborg med en fersk undertegnet kontraktforlengelse stortrives Molins på og utenfor banen. Den nye spillestilten til trener Stefan Billborn er noe han foretrekker.
– Spillemessig er Sarpsborg mye bedre enn Rosenborg. Der var det veldig direkte fotball hvor vi skulle slå ballen fort fram i banen. Jeg skal ikke si at det ikke funket, men det kler meg bedre slik det er nå.
– Hvorfor er Sarpsborg spesielt for deg?
– Jeg vil bo nær mine barn og klubben er som en familie med store ambisjoner. Første gangen ble jeg overtalt av Mikael Stahre og har siden hatt stor tro på klubben, sier Molins som igjen er under vingene til en svensk trener.
– Jeg visste allerede fra før hva Stefan (Billborn) står for fra kamper mot han i Hammarby. Det er en offensiv trener som passer meg utmerket, sier Molins.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Solbakken om historisk få gressbaner: – Ikke bra

Krevde endring

Molins har i perioden sin i Eliteserien slitt mye med skader grunnet problemer med det han kaller «dårlig underlag». Før han signerte ny kontrakt med 08 var gressbytte et krav.
– Jeg vil ikke bli værende for å sitte på tribunen og være skadet. Så da synes jeg, både for min egen del og alle andres, at klubben bør bytte ut underlaget – i minste fall forbedre det, har han uttalt tidligere.
Neste uke skal Sarpsborg endelig få nytt og forbedret underlag, i en sak Molins har vært sterkt delaktig.
– Jeg har vært veldig klar på dette og er lettet for at vi får det nå. Det er flere gode beslutninger som er tatt i klubben, for eksempel at vi har fått inn et fysioteam fra Portugal.
– Nå håper jeg at jeg kan holde meg skadefri, men man kan aldri vite. Vi risikerer mye i denne sporten, med kamper og trening hele året, fortsetter Molins.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Beskriver egen filosofi: – Det er full fart framover

Drømmestart

Billborn har fått en strålende start på sin trenerkarriere i Norge med 5-0 mot Åsane i sin første tellende kamp. Den erfarne Allsvenskan-treneren tror landsmannen på spissplass kan glede seg til den kommende sesongen.
– Det kjennes ut som han er på gang. Nå har han fått en hel oppkjøring slik at han er godt trent. Når han også setter sjansene som mot Åsane kan dette blir riktig så bra.
Billborn har i likhet med Molins falt for Sarpsborg og folka rundt.
– På alle sett er dette bra for meg. Det er en fin klubb hvor jeg har blitt utrolig godt tatt imot. Når man har så gode fasiliteter og apparat rundt er det vanskelig å klage, sier Billborn.
Søndag venter Molde til kvartfinale i rosenes by. Der håper duoen at de kan overraske.
– Jeg hare bare møtt dem én gang med Rosenborg. De er et bra lag og det blir en spennende kamp, sier Molins.
– Vi er ikke favoritter, men vi kommer til å forsøke og bruke våre kvaliteter. Det kommer an på hvordan Molde ser ut, vi kommer med en positiv følelse med et ønske om å styre spillet, sier Billborn lurt.


Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame