Fullstendig overkjøring: Guillermo Molins og Sarpsborg 08 smadret Åsane i cupen

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 13/03/2022 klokken 23:21 GMT+1

Sarpsborg 08 gnistret i første kamp under ledelse av Stefan Billborn. Nå er de klare for kvartfinale i cupen.

Guillermo Molins

Åsane - Sarpsborg 08 0-5 (0-5)
Det var flere spørsmål før Sarpsborg 08 tok turen til Bergen for å møte Åsane i cupens fjerde runde. Begge lag hadde flere debutanter i startelleveren og Sarpsborg har fått ny trener før sesongen, men spenningen i kampen skulle forsvinne tidlig.
Stefan Billborn har tatt over treneransvaret etter Lars Bohinen og ledet Sarpsborg for første gang i en offisiell kamp. Fra tiden i Sverige er han kjent for sin offensive spillestil, og Sarpsborg har bøttet inn mål i pre-season, med en 5-2-seier mot KFUM Oslo sist.
– Vi er på gang og det er mye positivt å ta med seg, men jeg er likevel litt forbanna på at vi ikke vinner 10-0 når vi kan vinne 10-0, sa Billborn til klubbens hjemmeside etter kampen mot Kåffa.
Heller ikke denne gang skulle Billborn få med seg ti scoringer, men Åsane skulle uansett vise seg å bli et offer for et høytpressende, sprudlende og offensivt Sarpsborg-lag. Svensken kunne neppe ha drømt om en bedre trenerdebut enn det han fikk borte i bergen.
Til pause stod det hele 5-0 til bortelaget, med blant annet hat trick signert Guillermo Molins. Et dødelig effektivt Sarpsborg valset over hjemmelaget, som på sin side startet med Morten Gamst Pedersen på midten.
Etter hvilen handlet det om skademinimering for Åsane. Hjemmelaget klarte å holde buret rent etter hvilen, men klarte fortsatt ikke å produsere de store sjansene.
Etter 5-0-seieren er Sarpsborg klare for kvartfinale. Sarpsborg møter Molde borte i neste runde.
Artikkelen fortsetter under videoen:

Beskriver egen filosofi: – Det er full fart framover

Drømmekvarter

Sarpsborg var det førende laget fra første spark. Etter 21 minutter fant Ole Jørgen Halvorsen høyreback Eirik Wichne inne i feltet. Skrått fra høyre sendte Wichne i vei et prosjektil opp i det lengste krysset.
Dette skulle være starten på et drømmekvarter for bortelaget.
To minutter senere doblet Guillermo Molins ledelsen. Gjestene vartet opp med et lekkert angrep på venstresiden. Joachim Thomassen fant den svenske spissen inne foran mål. Fra fem meter hadde 33-åringen få problemer med å sette bortelaget sitt andre for dagen.
Men gjestene fra Sarpsborg var ikke ferdig med det første. Sarpsborg brøt Åsane etter at hjemmelaget hadde vært på en sjelden visitt. Anført av Jonathan Lindseth omstilte bortelaget lynraskt, og Lindseth fant Ole Jørgen Halvorsen. Han var iskald alene med Idar Lysgård, og satte inn 3-0 for hjemmelaget etter 33 minutter.
Det skulle bare ta tre minutter før det nok en gang var nettsus i Bergen og nok en gang leverte bortelaget fin fotball. Ole Jørgen Halvorsen, som også var svært toneangivende, kom seg igjen fri på høyrekanten. Han fant den svenske spissen, som fra ti meter kontrollerte inn kampens fjerde scoring.
Molins var heller ikke ferdig med å terrorisere Åsane-forsvaret. Rett før pause fikk han nok en enkel scoring og kronet førsteomgangen med hat trick. På ny rullet Sarpsborg opp på høyre. Eirik Wichne fant svensken inne på fem meter, som for tredje gang i kampen fikk kjenne på smaken av mål.
Artikkelen fortsetter under artikkelen:

Spår et offensivt S08 under ny trener: – Vil heller vinne 4-3 enn 1-0

Gamst byttet ut i pausen

Morten Røssland gjorde tre bytter i pausen, og det ble med 45 minutter Morten Gamst Pedersen. 40-åringen klarte ikke å sette sitt preg på kampen i Åsane-debuten.
Etter hvilen var det lenger tid imellom de store sjansene. Sarpsborg tok foten litt av gasspedalen, men Åsane slet likevel med å spille seg til de store sjansene.
Etter 64 minutter var Guillermo Molins nære sitt fjerde mål for dagen. Sarpsborg nummer åtte klemte til i boksen, men skuddet via en Åsane-forsvarer gikk i nettveggen. To minutter senere ble Molins byttet ut, og dermed ble det med tre scoringer for den svenske angriperen.
Hjemmelagets beste mulighet kom etter 71 minutter. Stian Nygard testet Anders Kristiansen med et velplassert skudd fra kanten av 16-meteren, men selv om Sarpsborg sisteskanse hadde lite å gjøre i Bergen søndag kveld, var han med på notene da det først var behov.