• Søndag avgjøres Eliteserie-sesongen. Se Fotball Direkte søndag fra klokken 16:00 på discovery+
Guillermo Molins har en imponerende CV å vise til. De siste sesongene har det norske publikummet fått sett svensken på nært hold i både Sarpsborg og Rosenborg, men med sine 210 kamper for den svenske giganten Malmö er det nok lov å si at Molins er hakket større i nabolandet.
Med drøye tre uker igjen av kontrakten med Sarpsborg 08, er det fortsatt usikkert om 33-åringen fortsetter i klubben som ser ut til å ende på åttendeplass i årets sesong.
Eliteserien
Stølås-exiten bekreftet: – Kom neppe til å få sentral rolle hos oss
13/01/2022 PÅ 15:12

Krever gressbytte

Mannen som, i tillegg til Malmö og Rosenborg, har spilt for klubber som Panathinaikos, RSC Anderlecht og Real Betis, sier til Sarpsborg Arbeiderblad at han ønsker å fortsette karrieren i 08, men at han foreløpig venter på et konkret kontraktstilbud.
Samtidig er spissen tydelig på at han ikke blir værende for enhver pris. Han har nemlig et tydelig krav til klubben.
– Jeg har gitt klubben mine ønsker. Jeg vil hjelpe til å bygge opp klubben. Stå for kontinuitet og min erfaring. Men jeg vil ikke bli værende for å sitte på tribunen og være skadet. Så da synes jeg, både for min egen del og alle andres, at klubben bør bytte ut underlaget – i minste fall forbedre det, sier han til SA.
– Klubben må legge til rette for spillerne og gi oss bedre forutsetninger, påpeker Molins videre.
Saken fortsetter under videoen.

Se sammendraget: Tromsø stoppet Bohinens og Sarpsborg 08s fine rekke

Høy aktivitet og lite regn

Discovery slår på tråden til sportssjef Thomas Berntsen, som i anledningen nyter litt frisk luft dagen etter kampen mot Tromsø.
– Da jeg var fotballspiller spilte vi på 16 lags kunstgress, og vi hadde ikke noe annet alterntativ, ler Sarpsborg 08-sjefen fra en litt forblåst telefonlinje.
– I fare for å spøke dette bort, så er det viktig for meg å si at vi tar bane-bekymringene på høyeste alvor. Definitivt. Flere har blitt skadet på kunstgresset vårt det siste året, ingen tvil om det, fortsetter han.
Berntsen forklarer samtidig at det ikke nødvendigvis er kvaliteten på dekket det er noe i veien med.
– Det er veldig stor aktivitet på banen hele døgnet. Det er en prekær situasjon knyttet opp til belastningen og aktiviteten, og det har blitt litt prat om det den siste tiden. Banemannskapet jobber «ræva av seg» hele tiden. Det er morgentreninger før vi setter i gang, så det kan fort skje endringer i treningsrutinene. På et såpass belastet kunstgressdekke hjelper det heller ikke at det regner hver 350. dag her i Solbyen.
– Det blir nok ikke lagt et helt nytt kunstgressdekke, det kan jeg nok skrive under på. Men det kan skje forandringer på andre områder, legger sportssjefen til.
Saken fortsetter under videoen.

– Jeg trenger et par pils

Hektisk desember

Angående ny kontrakt til Guillermo Molins, sier Thomas Berntsen at de jobber med en løsning – og at de skal klare å få spissen til å bli værende uten at de trenger å skifte hele kunstgresset.
– Molins er en fin fyr. Han ønsker å bli værende og vi er i en fin dialog med han, så håper vi å lande ting de neste ukene, understreker sportssjefen.
Framtiden til Guillermo Molins er ikke det eneste som skal avklares før julen ringes inn i Sarpsborg. En ny trener skal også inn portene, og Berntsen håper – som han gjorde også forrige gang Discovery spurte om prosessen – å få på plass en ny hovedtrener før juleferien.
– Vi er midt i en prosess nå. Jeg tror og håper at vi er i mål før jul, og det overrasker meg veldig hvis vi ikke har det. Vi har pratet med noen kandidater, så er det noen andre som har kommet til. Forhåpentligvis nærmer det seg en avklaring, sier Thomas Berntsen til Discovery.

Finne etter den dramatiske utligningen: – Holder oss i live

Eliteserien
Kan bli byggeplass: – Ikke sett tegninger eller noen verdens ting
13/01/2022 PÅ 13:12
Eliteserien
HamKam-Svele: – På 14 dager mistet vi to trenere og ei langside
13/01/2022 PÅ 13:08