Glimt sikret sølvet med seier i Drammen

Oscar Korsnes

Oppdatert 13/11/2022 klokken 21:13 GMT+1

Etter en heseblesende siste runde ble det klart at Bodø/Glimt havner på sølvplass i årets Eliteserie.

Se høydepunktene: Glimt med nok en målfest da de sikret sølvet mot Godset

Strømsgodset - Bodø/Glimt 2-4 (1-1) / Rosenborg - Sarpsborg 08 2-3 (1-2)
Bodø/Glimt hadde sølvet i egne hender før sesongens siste Eliteserie-runde. Med seier mot Godset ville Glimt sitte igjen med sølv. Om seieren uteble, var de avhengig av at Rosenborg ikke vant hjemme mot Sarpsborg 08.
Det skulle til slutt ikke ha noe å si hvordan Rosenborg gjorde det, for Glimt gjorde jobben borte mot Strømsgodset.
– Stikker vi fingeren i jorda så har vi levert solid over fire år nå. Så vi tar det sølvet, sa Marius Høibråten etter sesongens siste kamp.
Etter en småtrøblete start på kampen ble det til slutt en solid 4-2-seier til fjorårets mestere. Dermed sementerte de posisjonen som nummer to.
– Det har vært mye nesten i år. Det ender med sølv. Vi har spilt cupfinale og playoff til Champions League. For en liten klubb som Bodø/Glimt er det egentlig ganske bra, reflekterte Glimt-trener Kjetil Knutsen før han hyllet fansen:
– Det er en bølge av entusiasme og stolthet som støtter Glimt både hjemme og borte.
Se hele intervjuet med treneren her. Saken fortsetter under.

Hyller fansen: – Det er stort

For Rosenborg ble sesongavslutningen blytung. Etter å ha ungått tap på hjemmebane hele sesongen måtte de i siste runde se seg slått av Sarpsborg 08 på Lerkendal. Tapet fikk riktignok ingenting å si for tabellposisjonen, for med Glimt-seier måtte trønderne uansett ta til takke med bronsje i årets Eliteserie.
– Lufta ser ut som den har gått veldig ut av oss. Vi fortjente ikke å vinne. Sarpsborg var bedre enn oss, sa RBK-trener Kjetil Rekdal etter tapet.

Selvmål

Glimt skulle få en verst tenkelig start på kampen. Etter et kvarters spill var det hjemmelaget som tok føringen.
Etter en dårlig klarering fra dagens Glimt-keeper Julian Faye Lund, fikk Niklas Gunarsson nok et forsøk til å sette inn 1-0. Den tok han med begge hender, og satt inn en sjelden scoring.
Bortelaget var farlig frempå flere ganger, men slet med å få hull på byllen.
Men Glimt skulle likevel få en opptur i førsteomgang. Rett før pause ble Ulrik Saltnes spilt fri i boksen og fikk slått ballen videre mot mål. Der sklidde en uheldig Gustav Valsvik ballen inn i eget nett.

Tidlige scoringer

Det skulle ikke ta lang tid før det ble mål-jubel i den andre omgangen. Bare to minutter etter avspark kunne bortelaget kunne feire.
Glimt-kaptein Ulrik Saltnes dro seg inn bak forsvaret og fikk lagt et skummelt innleg inn mellom forsvar og keeper. Der fikk Runar Espejord på krigersk vis sklidd ballen i mål. Dermed hadde de gule sikret seg ledelsen den viktige ledelsen.
Men det skulle ikke vare lenge. Under ti minutter senere var det Godset som kunne juble for scoring. Tobias Gulliksen i full fart langs kanten fikk slått inn et innlegg. I boksen ventet Jonatan Braut Brunes, som enkelt sendte ballen ned i hjørnet bak Faye Lund.
Det skulle imidlertid ikke bli siste scoring på Marienlyst. Med 15 minutter igjen fikk tidligere Godset-spiller Marius Høibråten mye rom på en corner, og headet Glimt tilbake i ledelsen.
Høibråten skulle ikke bli den eneste tidligere Godset-spilleren som tegnet seg på scoringslisten søndag. Tre minutter før slutt fikk toppscorer Amahl Pellegrino god tid i Godset-boksen. Han curlet ballen i lengste hjørne, etter å ha vært borti et Godset-bein.
Sett denne? Saken fortsetter under.

Elleville gledesscener i Sandefjord: – Fyfaen, så deilig

Hjemmetap for RBK

På Lerkendal måtte hjemmelaget jakte tre viktige poeng for i det hele tatt ha håp om sølvmedalje. Men besøkende Sarpsborg 08 gjorde det svært vanskelig for trønderne.
Etter bare seks minutter hadde gjestene tatt ledelsen i Trondheim. Sarpsborgs diamant Tobias Heitz sendte avgårde en herlig chip alene med Andre Hansen. Sjansen oppsto etter en dårlig stuss fra Erlend Dahl Reitan i RBK-forsvaret.
Hjemmepublikummet skulle likevel få noe å juble for. Etter en drøy halvtime vartet Sam Rogers opp med en helt spinnvill scoring. Midtstopperen fosset i angrep, og banket til slutt ballen i mål.
Se drømmescoringen her.

Spinnvill scoring av midtstopperen: – Det der er ikke lov!

Jubelen skulle likevel stilne svært kjapt. Bare to minutter etter Rogers klassescoring lå ballen i motsatt nett. Mikkel Maigaard svevde høyest på en corner og headet Sarpsborg tilbake i ledelsen.
Det ble ikke mye å juble for i Trondheim søndag, men på overtid skulle det likevel bli kok på Lerkendal. Leo Cornic banket inn utligningen fra skrått hold.
Men det skulle ikke holde. For fire minutter senere fikk Steffen Lie Skålevik stå helt alene i Rosenborg-boksen, og kunne prikke inn bortelagets tredje for kvelden.
Da fikk ikke RBK tid til å svare, og Sarpsborg påførte med det Rosenborg sesongens første hjemmetap. Dermed ble det bronsje på de sorte og hvite.