Populære sporter
All sport
Vis alt

Kristiansund rykket ned etter ellevilt drama – Sandefjord på kvalik etter to sene scoringer

Even Lübeck

Oppdatert 13/11/2022 klokken 19:18 GMT+1

Det ble så spennende og dramatisk som antatt i bunnen av Eliteserien da siste serierunde gikk av stabelen søndag kveld.

Dan Peter Ulvestad og Christian Michelsen

Foto: NTB

Sandefjord-Haugesund 2-2, Kristiansund-Jerv 1-1:
Artikkelen oppdateres!
Det var ikke til å tro det som skjedde i bunnen av Eliteserien og spesielt på Release Arena søndag kveld. Sandefjord så ut til å være død og begravet med to minutter igjen da de lå under 0-2 og hadde en og en halv fot i OBOS-ligaen.
Så scoret Hans Erik Ødegaard og co. to mål på tampen - etter 89 minutter ved Harmeet Singh og etter 91 minutter ved William Kurtovic - og fikk med seg ett poeng.
Det var også nok for Sandefjord, som dermed endte på kvalikplass med 24 poeng. De møter Kongsvinger i den avgjørende playoffen. Vinneren over dobbeltoppgjøret onsdag og lørdag spiller i Eliteserien i 2023.
picture

Elleville gledesscener i Sandefjord: – Fyfaen, så deilig

I fyr og flamme

– Fy faen så deilig. Da jeg scoret 2-2 hadde jeg ikke peiling på stillingen i den andre kampen. Herregud! Vi ligger under 0-2 til pause og sliter, men blir enige i pausen om å gå ut og gi alt. Og vi klarer å få to mål, sier Kurtovic til Discovery.
– Jeg har tårer i øynene nå. Det blir to tøffe kamper mot Kongsvinger. De kampene lever sitt eget liv. Det blir helt fantastisk, sier han videre.
– Å fy a meg, det var alt for spennende. Nå begynner pulsen å roe seg. Når vi scorer den første re det jo håp, for vi hører at det er 1-1 i den andre kampen. Det er euforisk, sier Hans Erik Ødegaard.
– Hvis folk tror de skal feire i kveld, tar de feil. Vi må fysisk nå restituere og forberede oss. Vi har ikke vunnet noe kvalik enda, sier Ødegaard.
Nevnte Singh kom inn og var god. Også han var fornøyd etter kampen.
– Det er en lettelse å få de to kampene mot Kongsvinger. Vi har to kamper igjen, det er de vi skal omstille oss mot nå. Jeg hadde ikke gitt opp der, men kanskje noen på laget hadde gjort det. Det er viktig å tro på det, selv om ingen tror på det. Ingenting er umulig. Men det er ikke noe å juble for enda. Det er fortsatt to kamper igjen, sier Singh.
picture

Spinnvill scoring av midtstopperen: – Det der er ikke lov!

Forbanna kaptein

Kristiansund, som hadde flere gigantiske muligheter utover i den andre omgangen, klarte ikke sette den forløsende scoringen. De endte på 23 poeng. Dermed blir det OBOS-ligaspill på Christian Michelsen i 2023.
– Vi hadde det i egne hender. Vi kan ikke klage på noen ting. Vi får som fortjent. Vi klarer ikke å slå Jerv, da er vi ikke bdre. Fy faen, altså. Det er så surt. Det er ikke så lett å si noe nå rett etterpå, sier kaptein Dan Peter Ulvestad.
– Vi får som fortjent til slutt. Vi skulle vinne her, men gjør det ikke. Det er feigt og pinlig. Jeg vet ikke hvorfor vi ikke er bedre, sier Ulvestad.
Også Christian Michelsen var en slagen mann etter at nedrykket var et faktum.
– Det er blytungt, selvfølgelig. Vi har klart å snu den negative trenden vi var i, vi klarte å bikke kamper i vår favør også var vi så nær. Vi prøvde å gå for en kalkulert seier i 2. omgang, men når det blir osm det blir, er det neste uvirkelig, når vi var så nære. Jeg tror det nesten ikke. Jeg har ikke noe forklaring på hva som skjer. Vi prøvde å gå for seier, vi var nære og kunne ha scoret flere, men det ville seg ikke. Det er utrolig surt totalt sett. Jeg kjenner jeg er helt tom, sier treneren.

Frem og tilbake

Jerv sjokkerte med å gå opp i ledelsen etter seks minutter. Gjestene kontret og Erlend Hustad fikk ball ute til høyre. Han fant Mikal Ugland, som banket ballen opp i nettaket fra 12-13 meter.
Noen minutter senere gikk Haugesund opp i både 1-0 og 2-0 borte mot Sandefjord etter store forsvarstabber fra hjemmelaget. Da var det status quo siden begge lagene i bunn lå under - Sandefjord var stadig poenget foran Kristiansund.
Så, etter et vedvarende KBK-press, utlignet hjemmelaget. En corner fra Torgil Gjertsen endte etter litt om og men i beina på Brynjólfur Willumsson. Han var iskald og helfrekk da han hælflikket ballen i mål fra kloss hold. Da var KBK plutselig foran Sandefjord med bedre målforskjell, med lik poengsum (23).
1-1 og 0-2 var stillingen til pause i de to kampene.
– Vi ser litt redde ut, var Sandefjords William Kurtovic sin dom til Discovery i pausen.

Enormt drama på tampen

Det var ikke stort som skjedd ei noen av kampene før det var spilt 88 minutter. Da fikk innbytter og kaptein Harmeet Singh drømmetreff på Release Arena
Like etter skapte Sandefjord et par gigantiske muligheter, men hjemmelaget blåste et par store muligheter, både i åpent spill og etter corner.
Men til slutt satt den for hjemmelaget. Mohamed Ofkir slo en corner inn i boks og fant William Kurtovic. Han banket ballen i mål, via to Haugesund-spillere. Da sto det 2-2 på Release Arena, mens tiden rant ut for KBK.
– Det er helt fantastisk å se den ballen gå i mål, med et bein jeg ikke klarer å bruke egentlig, sier Kurtovic.
Dermed blir det OBOS-ligaspill for Kristiansund neste år, mens Sandefjord ender på kvalikplass.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame