Kongsvinger vant med ni mann – skal møte Sandefjord i kvalik om Eliteserien

Oppdatert 13/11/2022 klokken 19:06 GMT+1

Gerson ble helten for Kongsvinger i Kristiansand søndag kveld.

Kongsvinger

Start - Kongsvinger 0-1 (0-0)
Vinneren i kampen mellom Start og Kongsvinger skal spille en siste kamp om Eliteseriespill i 2023. Kampen var relativt jevnspilt lenge i Kristiansand. Straks Kongsvinger fikk et rødt kort, så endret alt seg. Start tok full kontroll over kampen, og fortsatte å male på. Scoringen kom til slutt, men ikke til laget som hadde dominert stort sett hele kampen.
Like før slutt fikk derimot Kongsvinger straffe, og tok en sen ledelse. Det var nok, og seieren gikk til Kongsvinger. Dermed møter de Sandefjord i kvalikkampen om Eliteserien.

En mann mindre

Begge lag startet kampen med en høy itensitet, men de største sjansene uteble i starten. Start dominerte mye det første kvarteret, og fikk flere muligheter som var småfarlige.
I det 28 minutt gikk alt galt for Murray og Kongsvinger. Vingbacken måtte jage en Start-spiller som var på vei alene mot keeper. KIL-spilleren tok tak i Start-spilleren og rev han ned. Dommer så seg nødt til å gi han det røde. Dermed måtte bortelaget spille med ti spillere resten av kampen.
Start tok helt over kampen etter det røde. Upresise pasninger og dårlige skudd gjorde det vanskelig å få scoringen. Det sto fortsatt 0-0 inn til pause.

Presset på

Like etter pause spilte Start seg vakkert gjennom KIL-forsvaret. Ballen endte til slutt opp hos Holtan, som fikk et litt for langt touch som Stromberg fikk i fast grep. KIL-spillerene reagerte på at Holtan var for sent inn i duellen med Stromberg, og ville ha rødt kort på Start-spissen. Dommer nøyde seg med et gult kort til Holtan for duellen, mens KIL-spiller Jahr fikk det gule for klaging.
Som i første omgang var det Start som presset på.
Åtte minutter ut i andre omgang kom kampens så langt soleklart største sjanse. Start fortsatte det høye presset, og Mares fikk skutt fra rundt 18 meter. Skuddet var knallhardt, men gikk dessverre i tverliggeren og ut. Bare minuttet etterpå kom det nok en stor sjanse for hjemmelaget, men KIL fikk klarert fra streken.
Start fortsatte det høye presset, og kom til noen avslutninger her og der. KIL på sin side satset hardt på kontringer.
Fem minutter før slutt måtte Stromberg ut i full strekk.Et innlegg fra like utenfor 16-meteren ble stusset videre i boksen, og Strømberg hadde en viktig redning.
Like etterpå kom endelig målet, men ikke til Start. KIL fikk en helt riktig straffe, og den skulle Gerson ta. KIL-spilleren gjorde absolutt ingen feil alene med keeper, og sendte Kongsvinger til himmels.
Ni minutter på overtid fikk også Holme rødt kort for Kongsvinger. For hva er derimot noe usikkert. På det påfølgende frisparket vant Start duellen inne i boksen. Headingen gikk like utenfor mål, og det var det siste sommer lot skje.
Det ble lagt til syv minutter, men spilt over ti. Samtlige av minuttene handlet det om Start. Kongsvinger på sin side var taktiske, og brukte tid der de kunne. Og det fikk de betalt for, som klarte å sikre seg seieren til slutt.
Med sen drama i Sandefjord, som sikret kvalikplass på overtid, betyr det at Kongsvinger skal møtte de i den siste kampen om Eliteseriespill til neste år.