Populære sporter
All sport
Vis alt

Ferdig etter under to måneder i VIF – erstattes av gammel Fagermo-elev

Even Lübeck

Oppdatert 25/08/2022 klokken 17:15 GMT+2

Per Kristian Bråtveit er ferdig i Vålerenga etter under to måneder i klubben. Han selges til danske Århus, samtidig som Sondre Rossbach blir klubbens nye keeper.

Per Kristian Bråtveit og Sondre Rossbach.

Foto: NTB

Onsdag og torsdag skjer det ting i Vålerenga-gangene på Intility Arena.
Discovery får opplyst at Per Kristian Bråtveit er solgt til danske Aarhus uten å ha fått et eneste minutt for VIF, mens Sondre Rossbach er på vei inn portene. Han lånes ut fra Odd ut sesongen.
Ifølge Discoverys opplysninger endrer ikke dette på keepersituasjonen i klubben. Magnus Sjøeng har gjort keeperplassen til sin og skal fortsette å være klubbens førstevalg.
Det er ventet at både låneavtalen for Rossbach og overgangen til Bråtveit blir offentliggjort senere torsdag.
Senere torsdag bekreftet Vålerenga salget av Bråtveit og lånet av Rossbach på sine egne hjemmesider.
– PK er en keeper med ambisjoner om landslag og proffspill, og slik situasjonen har blitt i Vålerenga med benketilværelse, var ikke det holdbart for han. Det har vi selvfølgelig forståelse for, og da AGF kom på banen, samt at vi kunne få inn en ny god keeper umiddelbart, ble endringen raskt en realitet, sier sportssjef Joacim Jonsson.
Nettavisen skrev om saken først.

Slitt i Odd

29. august 2021 var sist gang Sondre Rossbach spilte Eliteserie-fotball, da han sto 90 minutter i 0-1-tapet for Strømsgodset. Siden den gang har han blitt henvist til benken av svenske Leopold Wahlstedt.
Frustrasjonen har økt i takt med lite spilletid for Rossbach, som har vært klar på at han ønsker seg vekk fra Odd for å få regelmessig med spilletid. Nå virker en endring å være nært forestående.
Discovery fikk i forrige uke opplyst at Randers hadde lagt inn et bud, men den avtalen gikk i vasken.
Rossbach sto hele cupkampen mot Jerv tidligere i august og har kun vært på banen i tre kamper i år, der alle har vært i cupen. I tillegg har det blitt tre kamper i 2. divisjon for Odd 2. Han står med 218 kamper for Odd siden debuten i 2013. Keeperen står med tre G19- og hele 28 U21-landskamper for Norge.

Hentet fra Djurgården

Per Kristian Bråtveit forlot Djurgården for å spille for Vålerenga ut sesongen i starten av juli. Signeringen ble gjort en uke etter salget av Kjetil Haug til fransk fotball.
Bråtveits overgang ble bekreftet mandag 4. juli. Da trengte VIF mer erfaring på keeperplassen etter at Haug endte opp i Toulouse.
De siste årene har Bråtveit vært i Djurgården (Sverige), Groningen (Nederland) og Nîmes (Frankrike). Han hadde en kontrakt med Djurgården ut årets sesong, men skulle istedenfor hjelpe VIF. Det skjedde ikke etter at Sjøeng ble klubbens klare førstevalg.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame