Populære sporter
All sport
Vis alt

Odd henter tidligere landslagsspiller: – En konstant trussel

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 24/08/2022 klokken 10:48 GMT+2

Odd har vært på jakt etter spiss siden Tobias Lauritsen forsvant til nederlandsk fotball. Nå har en tidligere kjenning fra landslaget entret portene på Skagerak.

Adama Diomande

Foto: NTB

Adama Diomande ble presentert som ny Odd-spiller på en pressekonferanse onsdag.
Spissen har skrevet under en kontrakt ut sesongen. Han skal trene med klubben allerede i dag og får draktnummer ti i skiensklubben.
– I «Dio» får vi en kar med et smittende humør og en spiller som er en konstant trussel ute på banen. Han lukter og jakter mål, og har det sjette giret når han nærmer seg motstanderens boks, sier Pål Arne «Paco» Johansen om klubbens nyeste tilskudd.
– Han har en spennende karriere bak seg og forhåpentligvis en spennende fremtid sammen med oss, fortsetter Odd-treneren.
Diomande forteller selv at han har sett Odd ved flere anledninger denne sesongen, og den rutinerte spissen lot seg imponere av det han så blant annet mot Sarpsborg 08 i helgen og Vålerenga borte.
– Jeg synes de spiller bra fotball som passer min stil. Det er en god spillergruppe som tør det lille ekstra. Jeg gleder meg til å sette i gang og spille kamper på et høyt nivå igjen, forteller Adama Diomande.

Erstatter Lauritsen

Tidligere i år solgte Odd Tobias Lauritsen til nederlandske Sparta Rotterdam, og siden den gang har skiensklubben vært på utkikk etter en ny spiss.
De hvitkledde var nær ved å signere Ebiye Moses fra Tromsø, men den nigerianske spissen bestod ikke den medisinske testen. Istedenfor gikk Moses til Eliteserie-rival Aalesund.
Nå er det klart at det er 32 år gamle Diomande som skal ta opp spisskampen med Abel Stensrud og Flamur Kastrati. Førstnevnte er ute med skade, og i helgens seriekamp mot Sarpsborg 08 var det Mikael Norø Ingebrigtsen som spilte på topp for Odd.
– Det er spennende å se at Odd har sikret seg en skikkelig profil. Sist han var i Eliteserien med Stabæk herjet han, og siden det har han svingt mer i prestasjonene. Det er lenge siden han har vært skikkelig god. Men om han har motivasjonen og sulten på plass så kan dette bli en fin tilvekst, sier Discoverys fotballekspert Petter Bø Tosterud.

Bøttet inn

Sist gang Diomande spilte i Eliteserien var tilbake i 2015. Da viste han seg som en notorisk målscorer på det øverste nivået, med 17 scoringer på 21 kamper.
Kjempestarten i 2015 gjorde at han ble plukket opp av engelske Hull før høstsesongen. Der var han med på opprykket til Premier League, og er kanskje aller mest kjent for å ha scoret et absurd mål i serieåpningen i 2016/17-sesongen, da både han og Abel Hernandez begge forsøkte seg på brassespark samtidig mot regjerende seriemester Leicester.
I Hull ble det 64 kamper og åtte mål mellom 2015 og 2018.
Han har tidligere også spilt for Lyn, Skeid, Hødd, Strømsgodset, Dinamo Minsk, Los Angeles FC, Cangzhou Might Lions og Al-Sailiya.
På landslaget står 32-åringen med elleve kamper og ett mål.

Trente med Vålerenga

Adama Diomande har vært klubbløs siden kontrakten hans med qatarske Al-Arabi gikk ut 1. juli. Spissen startet 2021/22-sesongen med Al Sailiya i samme land, men etter ni kamper og bare ett mål for klubben ble han klar for Al Arabi i midten av januar.
I sommer trente han med Vålerenga, men det var ikke aktuelt med en overgang til hovedstadsklubben. Skadehistorikk, alder og økonomi skal ha vært noen av grunnene til at VIF ikke vurderte spissen.
32-åringen har også vært i dialog med tyrkiske Göztepe. Det var snakk om en ettårskontrakt for Diomande, men det ble heller ingen overgang til Tyrkia.
Sett denne?
picture

Beskriver seg selv om en grizzlybjørn i bur: – Blir et helvete for alle når jeg er tilbake

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame