Populære sporter
All sport
Vis alt

Tabelljumboen sparker hovedtreneren: – Føler det må gjøres grep

Oppdatert 24/08/2022 klokken 15:22 GMT+2

Tirsdag besluttet styret i Grorud IL å sparke hovedtrener Johan Gjønnes Nilsen.

Johan Gjønnes Nilsen

Foto: NTB

Det bekrefter klubben selv på Twitter.
«Styret håpet i det lengste at resultatene skulle snu, men opplever at vi nå trenger nye impulser for å prøve å redde plassen i OBOS-ligaen og ta klubben videre. Grorud IL takker Johan for innsatsen, og ønsker han lykke til videre», skriver Grorud på sine egne hjemmesider.
Til Discovery utdyper mediesjef Frode Englund hvorfor de nå har valgt å kvitte seg med hovedtreneren.
– Det er jo de sportslige resultatene. Vi har i det lengste håpet at dette skulle snu, men nå føler man at det må gjøres grep.
– Vi ønsker ikke å være en klubb som har bruk-og-kast på trenere, så styret har virkelig håpet på bedring, fortsetter Englund.
Videre forteller mediesjefen at de jobber både kortsiktig og langsiktig med en erstatter. Til Dagsavisen bekrefter han at assitenttrener Vegard Lund Nes overtar trenerjobben inntil videre.

Reddet plassen i fjor

Gjønnes Nilsen tok over hovedansvaret etter at Grorud kvittet seg med Aksel Bergo i slutten av august i fjor. 28-åringen var Bergos assistent etter å ha gått gradene fra aldersbestemte lag.
Etter en tung start på jobben som hovedtrener, fikk Gjønnes Nilsen snudd om Grorud-skuta på tampen av fjorårsessongen. Etter 19 serierunder lå Grorud sist på tabellen med fem poeng opp til sikker grunn, men under sørlendingens ledelse karet Oslo-klubben seg opp til en 13. plass etter en sterk sesongavslutning.
Denne sesongen har det gått tyngre for Grorud. Etter å ha fått en brukbar start på sesongen med uavgjort mot KFUM, Fredrikstad, Raufoss og Stabæk i løpet av de første seks kampene, har det blitt langt mellom poengene.
Klubben stod med ti strake tap før de spilte uavgjort hjemme mot Skeid i forrige serierunde. Oslo-laget venter fortsatt på sin første ligaseier for sesongen og ligger sist i OBOS-ligaen med sju poeng på 21 spilte kamper.

– For sent

Discoverys fotballekspert Amund Isaksen Lutnæs har spådd Grorud ned tre år på rad. Han har lite tro på at en ny trener vil være med på å berge plassen for Oslo-laget.
– Jeg synes det er litt sent å trekke i nødbremsen, påpeker han.
– De sa opp treneren i fjor også. Da kom Gjønnes Nilsen inn og leverte knallbra. Sesongen i år handler litt om å gjøre opp regningen etter spillersalgene de siste årene. Grorud har sendt spillere opp på høyere nivå tre år på rad, fortsetter Lutnæs.
Han trekeker fram Oliver Edvardsen, Elias Hagen, Christos Zafeiris, Oscar Aga og det ferske salget Bjørn Martin Kristensen, som nulig signerte for Aalesund. Kort oppsummert mener eksperten at laget ikke er sterkt nok til å holde seg i divisjonen. Samtidig erkjenner han at poengsummen er for lav.
– Tabellplasseringen etter 21 serierunder er forventet, men ikke poengsummen. Poengsummen er skrekkelig lav. Nå skal de ha en rekke med veldig vanskelige kamper. De skal møte flere av topplagene, så det er litt «mission impossible» for en ny trener der.
Som Lutnæs er inne på, er det et tøft kampprogram som venter for tabelljumboen.
Start borte, Ranheim hjemme, Brann borte, Stabæk hjemme, Raufoss hjemme, Sandnes Ulf borte, Sogndal hjemme, Mjøndalen borte og Åsane hjemme er de ni kampene som gjenstår av OBOS-sesongen for Grorud.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame