• Se HamKam - Sarpsborg søndag klokken 18 på discovery+
SARPSBORG STADION (Discovery):
– Det er selvfølgelig noe interesse på våre spillere, men i utgangspunktet skal vi komme styrket ut av det vinduet her, sier Sarpsborg 08s sportssjef Thomas Berntsen til Discovery.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Wahlstedt-hyllest, røde kort og heltent Sæter
27/06/2022 PÅ 15:14
Jonathan Lindseth og Anton Salétros har begge vært svært viktige brikker for Sarpsborg 08 de siste sesongene, og rollene deres har ikke blitt mindre markant etter at Stefan Billborn tok over klubben i vinter.
Ved årsskiftet går kontraktene til de to nøkkelspillerne ut.
– Vi prøver å forlenge med begge to. Samtidig er det to spillere vi har hentet på bosman. Går de på bosman, så går de på bosman. Det er vi veldig avslappet til her. 90 prosent av spillerne i Sarpsborg ble hentet som bosmanspillere, så vi må tåle at det er noen spillere som drar som det også, forteller sportssjefen.
Han har ingen planer om å gi slipp på juvelene med det første.
– Vi har som målsetting at de i hvert fall spiller her ut høsten, og forhåpentligvis enda lenger også. Så skjønner vi at det kan bli vanskelig, men vår målsetting er at de minimum blir her ut høsten.

Ikke interessert i småpenger

Dersom Salétros og Lindseth blir værende i Sarpsborg ut sesongen, står de fritt til å signere for en ny klubb i vinter. Dermed kan det fort være siste mulighet for Thomas Berntsen og Sarpsborg 08 å få penger for den brennhete duoen.
Likevel skal det mye til for at klubben lar seg friste, for situasjonen til duoen gjør at de store budene sannsynligvis vil utebli.
– De viktigste salgene for oss er av de unge spillerne. Når det kommer bud på to-tre millioner euro er det viktig for oss å selge. Det er ikke så viktig for oss å selge på de litt mindre budene.
– Det viktigste for oss er å ha et bra lag og være konkurransedyktige. Vi har et fantastisk trenerteam som fortjener å ha et bra lag og vi har en by som tørster etter å komme seg oppover på tabellen. De fortjener å komme hit å se på et bra lag, så det er viktigere enn å cashe inn et par millioner, fortsetter Berntsen.
Samtidig legger sportssjefen til at spillerne skal stå i sentrum, og at sommersesongen kan ha en innvirkning på klubbens ståsted.
– Det blir en totalvurdering, men målet vårt er at de minimum spiller her ut høsten, så får man se hvordan vi ligger an i slutten av august. Er vi med og kjemper der oppe, ja, da blir alle definitivt. Er vi ikke med der oppe, vil det kanskje være lettere å cashe inn to-fem millionene det er snakk om.
Hør hva Thomas Bernsten sier om blant annet nysigneringen Victor Torp øverst i saken.

Klubber lusker

I vinter ble det avslått bud på begge de to ettertraktede spillerne. Lindseth var på ønskelisten til den russiske klubben PFK Sotsji, men i vinter var det ikke aktuelt å selge for Sarpsborg 08. Spilleren var den gang klar på at det var noe han selv ønsket.
Også nå skal det være klubber som jakter angriperen, ifølge hovedpersonen selv.
– Jeg prater med agenten min innimellom og det er klubber som lusker i buskene, men jeg har sagt at jeg holder alle dørene åpne, og jeg regner med at jeg blir værende her ut sesongen, sier Lindseth.
– Jeg har snakket med Stefan (Billborn) og Joachim (Björklund), og vi har et bra prosjekt her. Selvfølgelig, hvis klubben aksepterer et tilbud og det er en fin klubb for meg, så kan jeg ikke si nei. Men jeg er innstilt på å være her ut sesongen, legger 26-åringen til.
Etter at vinterens overgang til utlandet gikk i vasken, er det naturlig å tenke seg det som neste stoppested for Lindseth, som så langt i karrieren kun har spilt i Norge. Hvor veien går videre vil dog ikke bli bestemt før tidligst juli.
– Jeg har ikke sagt nei til noen klubber ennå. Det er fortsatt noen uker til jeg kan snakke med klubber, så akkurat nå er det helt stille. Jeg har sagt at 1. juli er da det gjelder for meg, og så får vi se om det er noen å prate med da. Ellers får vi bare vente til etter sesongen.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Gauseth oppsummerer: RBK-kollaps og TIX-look-a-like

– Store ambisjoner

Salétros var på sin side på radaren til en tyrkisk klubb i vinter, men historien var det samme. Sarpsborg hadde ikke lyst til å gi slipp på den svenske midtbanejuvelen.
Om et mulig klubbytte i sommer, er Salétros ordknapp:
– Nå har ikke overgangsvinduet åpnet enda, og det kommer nye kamper for oss snart. Det er det kjedelige svaret jeg må gi, at man må ta dag for dag og kamp for kamp.
– Men det er ingen hemmelighet at jeg har store ambisjoner for min karriere og at jeg vil bli så god som mulig, så vi får se. Akkurat nå er jeg her, fortsetter han.

– Vil alltid beholde gode spillere

Anton Salétros har spilt alle kampene denne sesongen, mens Jonathan Lindseth har kun gått glipp av én kamp. Det skyldtes en liten skade.
Klubbens hovedtrener Stefan Billborn legger ikke skjul på at han gjerne ser begge spillerne fortsette sesongen i blått og hvitt etter høstens overgangsvindu er stengt.
– Man vil alltid beholde gode spillere. Sånn er det, men jeg vet at det er en beslutning klubben tar. Jeg kan bare gi en rådgivende beskjed, men det er klubben som har siste ord. Det gjelder også spillere som eventuelt kommer inn. Jeg fokuserer på de spillerne jeg har, meddeler Billborn.
Uavhengig av utfallet, er Billborn klar for å få det beste ut av det spillermaterialet han har tilgjengelig.
– De som er her kommer jeg til å jobbe med hver dag, de som ikke er her kommer jeg ikke til å jobbe med. Vi er på vår plass i næringskjeden, så får vi jobbe med det på en smart måte som klubb.
Sett denne?

RBK-profilen klikker i spillertunnelen: – Han setter seg selv foran laget

Eliteserien
TV 2: Vålerengas keeper selges til Toulouse
26/06/2022 PÅ 20:52
Eliteserien
Presset vokser på Fagermo: – Trodde vi skulle være med helt der oppe
26/06/2022 PÅ 20:42