Discovery skrev tidligere i juli at Diomande, som fikk 11 kamper med flagget på brystet mellom 2015 og 2017, hadde vært og trent med Vålerenga flere ganger. Likevel fikk Discovery opplyst at det ikke var snakk om noen overgang for Dio, som spilte sine ungdomsår i VIF.
Nå virker det å skje ting rundt den tidligere Premier League-spilleren. Ifølge Discoverys opplysninger har Göztepe fulgt Diomande over en lengre periode og skal være interesserte i spissens tjenester. Zlatko Tripic spilte i den tyrkiske klubben fra januar 2020 til mai 2021 og fikk 45 kamper for klubben.
Fotball
Skuffet og frustrert over egen klubb: – Skulle ønske de kunne ha solgt meg
2 TIMER SIDEN
Les også: Molde snuser på Godset-spiss
Det skal være snakk om en ettårsavtale med den tyrkiske klubben, dersom de to partene blir enige. Etter alt å dømme kommer det et tilbud fra klubben om kort tid.
Deretter blir det opp til Diomande selv om han vil signere for klubben. Han ser uansett for seg å spille i Europa de kommende årene etter flere år i Kina og Qatar.
Diomande har vært klubbløs siden kontrakten hans med qatarske Al-Arabi gikk ut 1. juli. Spissen startet 2021/22-sesongen med Al Sailiya i samme land, men etter ni kamper og bare ett mål for klubben ble han klar for Al Arabi i midten av januar.
Der ble det fire mål og to målgivende på åtte kamper, men Diomande var ikke med da Al Arabi vant den qatarske cupen i starten av mai.
Les også: Han kan bli Odds nye spiss
Diomande ble for alvor lagt merke til internasjonalt da han bøttet inn 25 mål på 26 kamper for Stabæk i 2015. Det gjorde at engelske Hull kjøpte spissen for rundt 22 millioner kroner, og Diomande fikk 22 kamper og to scoringer i Premier League, samt 27 kamper og fire mål i Championship.
I 2018 ble han klar for Los Angeles FC, der det ble 22 mål på 46 seriekamper. Etter det ventet et mislykket oppholdt i kinesiske Cangzhou, før han altså spilte for Al Sailiya og Al Arabi sist sesong.
Champions League
Kan tjene over 200 millioner kroner: – Har nok ikke hele Norge i ryggen
5 TIMER SIDEN
Allsvenskan
Full Høgmo-jubel – tilbake på tabelltoppen og lukter på målrekord
16 TIMER SIDEN