Populære sporter
All sport
Vis alt

Tidligere landslagsspiss trente med Vålerenga – kontrakt ikke aktuelt

Even Lübeck

Oppdatert 14/07/2022 klokken 11:55 GMT+2

Adama Diomande har vært å se på Intility Arena denne sommeren, men en overgang til Vålerenga er ikke aktuelt, får Discovery opplyst.

Adama Diomande har vært å se på Intility Arena denne sesongen, men en overgang til Vålerenga er ikke aktuelt, får Discovery opplyst.

Foto: NTB

Adama Diomande har vært klubbløs siden kontrakten hans med qatarske Al-Arabi gikk ut 1. juli. Spissen startet 2021/22-sesongen med Al Sailiya i samme land, men etter ni kamper og bare ett mål for klubben ble han klar for Al Arabi i midten av januar.
Der ble det fire mål og to målgivende på åtte kamper, men Diomande var ikke med da Al Arabi vant den qatarske cupen i starten av mai.
Det vekket uansett oppsikt da Diomande ble sett på Vålerengas første trening etter landslagspausen i starten av juni. Diomande, som ikke har noen A-kamper for klubben, men spilte for ungdomslaget i oppveksten, har trent med laget også etter det.
Men selv om den tidligere landslagsspissen, som spilte elleve kamper for Norge fra 2015 til 2017, har vært å se på Intility ved flere anledninger, er det ikke aktuelt med en overgang. Diomande kommer ikke til å trene med klubben i tiden fremover, ifølge Discoverys opplysninger. Diverse skader, alderen (32 år) og økonomi skal ha vært noen av grunnene at Diomande ikke har blitt vurdert for VIF.
Diomande ble for alvor lagt merke til internasjonalt da han bøttet inn 25 mål på 26 kamper for Stabæk i 2015. Det gjorde at engelske Hull kjøpte spissen for rundt 22 millioner kroner, og Diomande fikk 22 kamper og to scoringer i Premier League, samt 27 kamper og fire mål i Championship.
I 2018 ble han klar for Los Angeles FC, der det ble 22 mål på 46 seriekamper. Etter det ventet et mislykket oppholdt i kinesiske Cangzhou, før han altså spilte for Al Sailiya og Al Arabi sist sesong.
Discovery vet at det jobbes med forsterkninger på Valle, men at det enn så lenge ikke er stort å melde. 3-0-seieren over Kristiansund sist helg ga Vålerenga-leiren noe sårt trengt pusterom, men de er fortsatt nummer 12 og har bare tre poeng ned til direkte nedrykk.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame