Mjøndalen endte Kristiansunds sterke hjemmerekke

Oppdatert 24/06/2021 klokken 22:57 GMT+2

Kristiansund toppet tidligere i måneden tabellen etter fem strake seirer. Torsdag avga laget poeng etter 1-1 hjemme mot Mjøndalen.

Mjøndalen

Kristiansund - Mjøndalen 1-1 (1-1)
Se høydepunktene fra kampen her:

Se høydepunktene: Kristiansund med poengtap hjemme mot Mjøndalen

Uavgjortresultatet kom noen dager etter at KBK røk 0-3 i Haugesund. Vertene hadde en liten sluttspurt, men klarte ikke å få vinnermålet som ville tatt dem opp i fire strake hjemmeseirer.
Poenget var Mjøndalens første på bortebane siden seieren mot Sandefjord i sesongåpningen. Vegard Hansens menn har gått seks strake kamper i Eliteserien uten å vinne.
Mjøndalen åpnet friskt og tok ledelsen etter litt over et kvarters spill. Fra fire meter ble Ole Amund Sveen målscorer. Han fikk ballen da en KBK-klarering gikk innom ryggen til Benjamin Stokke og spratt videre innenfor boksen.
Ti minutter senere var Stokke centimeter unna å doble til 2-0 mot gamle lagkamerater. Før den tid hadde Mjøndalen-keeper Sosha Makani ryddet mesterlig unna Brynjolfur Willumssons skudd fra kort hold.
Saken fortsetter under videoen.

Blir Glimt snytt for straffe her?

Måtte bytte tidlig

Utligningen kom mot slutten av 1. omgang. Torgil Gjertsen utnyttet dårlig målvaktsspill og headet inn 1-1. Det gjorde han på en glitrende ball fra Liridon Kalludra.
– Det er min andre scoring med hodet, så den smakte godt, sa Gjertsen til Discovery i pausen.
Mjøndalen brukte to bytter allerede før 2. omgang. Først måtte målscorer Sveen ut etter en halvtime, og i pausen ble midtbanemann Stian Aasmundsen erstattet av Tonny Brochmann.
– Det nappa litt i baksiden av låret. Da tar jeg ingen sjanser. Jeg er litt nervøs for at det er en liten strekk, men vi får se det an i morgen, sa Sveen.

Se Joshua Kitolanos drømmescoring mot Tromsø

Tamt

Etter pause var det lange strekk med tamt spill. Ovenstad fikk umarkert sette hodet på et godt innlegg i det 51. minutt, men forsøket fra seks meter gikk rett på Sean McDermott i KBK-buret.
Med snaut 20 minutter igjen kom det fem bytter (KBK tre, Mjøndalen to) på kort tid, men flere scoringer kom aldri.
Etter ni kamper ligger KBK på tredjeplass med 16 poeng. Mjøndalen er nummer 13 med sine sju poeng på sju oppgjør.
Kristiansund reiser om en uke nordover for å møte Tromsø på Alfheim i neste runde, mens Mjøndalen tar imot Odd.