Islamovic ga første RBK-seier på fem kamper: – Begynt å finne seg selv igjen

Joakim Opphus

Oppdatert 10/07/2021 klokken 22:11 GMT+2

Dino Islamovic ble eneste målscorer da Rosenborg tok sin første seier på fem kamper i en jevn affære på Lerkendal mot Kristansund.

Se høydepunktene: Rosenborg - Kristansund

Rosenborg - Kristiansund 1 - 0
Han har begynt å finne seg selv igjen, det har vært en lang periode hvor han har slitt med lyske og skader og han har vært god i de siste to kampen, sier Åge Hareide om kampens eneste målscorer.
Om lagets prestasjons sier Hareide det var en blandet opplevelse.
– Vi er lave, men vi forsvarer oss også bedre. Vi er litt tynne i troppen for øyeblikket med fem mann ute med skader. Gutta utpå banen står på. Vi jobber godt sammen som lag.
Islamovic satte sesongens første scoring mot Odd forrige kamp og hans andre mål for sesongen i kveldens kamp holdt til seier.
– Det er kult, deilig å ta tre poeng igjen etter fem kamper uten seier. Det å få en vinnende følelse inn i laget igjen det er altid bra, sier matchvinneren.
Kristiansund presset på lenge for en utligning men klarte aldri å score, men KBK-trener Christan Michelsen var likevel godt fornøyd med hva hans lag leverte på Lerkendal.
– Utrolig godt fornøyd med gutta. Vi tar mer og mer over i andre omgang, men vi er ikke skarpe nok i avslutningsfasen. At vi styrer kampen i store deler gir energi og tro på det som skal skje fremover, sier Michelsen.

Råsterk Dino

Det var Rosenborg som tok første stikk i kampen etter drøye kvarteret. Trønderne kommer på sin høyreside, ballen ender opp hos Carlo Holse på hjørne av 16 meteren, dansken svinger ballen inn på bakre stolpe, der er Dino Islamovic råsterk i duellen med Dan Peter Ulvestad når han demper ballen på brystet og setter den kontant i nærmeste hjørne forbi Sean McDermott.
– Det er knallsterkt, sjelden man ser Ulvestad tape de duellene, sier Joacim Jonsson i Fotball Direkte-studioet.
Første omgang var jevnspilt uten at noen av lagene klarte å skape de virkelige store mulighetene, dermed var det Rosenborg som kunne ta med seg en 1-0-ledelse inn i pausen.

KBK presset

I jakten på utligning gjør KBK ett trippelbytte etter drøye timen. Inn kom Sander Kartum og Flamur Kastrati for Liridon Kalludra og Faris Pemi. I tillegg måtte Amidou Diop ut med skade, etter å ha landet stygt på ryggen, inn kom Aliou Coly.
Det var Kristiansunds venstreback Christoffer Aasbak som fikk andre omgangs første store mulighet. Nå han får servert ballen på bakre stolpe, men han blir forstyrret nok av Holse og avsluttningen går høyt over mål.
I en første omgang hvor lagene var jevne, var det Kristansund som tok kontroll på kampen i andre omgang, men klarte aldri å få ballen forbi Andre Hansen i RBK-buret. Selv om Brynjólfur Willumsson, som har kommet inn, helt på tampen får en kjempesjanse til å sette 1-1, men skyter ballen i nettveggen fra hjørne av fem-meteren.
Rosenborg hadde også store muligheter ved både Islamovic og Kristoffer Zachariassen til å punktere kampen på overtid, men maktet ikke å få ballen i mål. Dermed endte kampen 1-0 og trønderne kunne juble for første trepoenger på fem kamper.