Onsdag formiddag kom beskjeden om at Eliteserie-starten kan bli utsatt til 2. mai.
Brann-lege Magnus Myntevik, som også har gjort seg bemerket som leder for NFFs medisinske råd, mener det er riktig at man ikke tar en sjanse.
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
21 TIMER SIDEN
– Vi synes at det er trygt og godt å kunne spille kamper, men vi utfordrer det ikke når vi ser at smittetallene øker. Det er ikke tid nå for å utfordre det. Vi godtar at ting er utrygt. Vi skjønner at regjeringen trenger tid, sier Myntevik til Eurosport.no.
– Ressursene som er mobilisert rundt toppfotballen, medisinsk og strukturelt, er massivt og på et helt annet nivå enn før koronaen. Systemet vi har laget, med rapportering, overvåkning og mobilisering av medisinsk personell i de små klubbene som ikke var der før, er på et helt annet nivå. Det er veldig bra, sier Myntevik.

Fagermos to scenarioer

Seriestart er satt til 5. april, men lite tyder på at det vil skje. Konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, sa nylig til Eurosport.no at det vil komme mer informasjon i løpet av den kommende helgen.
– Jeg tror de fleste trenerne setter pris på en realistisk oppstartsdato, fremfor en som forskyves hele tiden eller at det stenges ned igjen. Det handler om at de vil sette inn hardkjøret på rett tidspunkt, sier Myntevik.
Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo tar situasjonen tilsynelatende med knusende ro.
– Jeg gidder ikke å bruke energi på det, eller spekulere i det, før det er bestemt, sier Fagermo.
VIF arrangerte fredag en interkamp i mangel på vanlige treningskamper. Tidligere Odd-trener Fagermo sier de på Intility Arena ser for seg to muligheter.
– Vi jobber nå med to scenarioer, ett der det er 2. påskedag og et annet der det er 2. mai. Det begynner vi med i dag. Men å uttale meg noe særlig mer enn det jeg har gjort før det er bestemt, det gidder jeg ikke, sier Fagermo.
Onsdag var for øvrig Fagermo i møte med Haug som ønsker seg vekk.

Betenkt Bjarmann får Brann-støtte

På Nadderud registrerer Torgeir Bjarmann at det har vært flere alvorlige skader den siste tiden. I et intervju gjort før det ble kjent at seriestarten trolig flyttes, sier Stabæks sportssjef at de uansett vil være klare.
– Vi forbereder oss som om det er 5. april og kommer til å være klare. Men det er nesten kul umulig å si. Så lenge vi ikke får spilt treningskamper, får vi ikke startet serien. Det er en grunn til at det ryker korsbånd, sier han.
Lars-Jørgen Salvesen røk korsbåndet i en internkamp for Strømsgodset i slutten av februar. Like etter fikk Stabæks Luc Kassi den samme nedslående beskjeden.
– Om det er tilfeldig eller ikke ... det er nok ikke helt tilfeldig at Luc Kassi tar korsbåndet i internkamp og at Salvesen tar det. Det er for at intensiteten skrus opp litt i kampmodus. Internkamper er heller ikke på treningskampnivå, så du må ha noen kamper i beina for å være medisinsk klar for å håndtere det kjøret, mener Bjarmann.
Sportssjefen får støtte av Brann-lege Myntevik.
– Jeg kjenner for lite til akkurat deres spesifikke situasjon, men det er utfordrende for kroppen å takle en kampsituasjon. Den intensiteten du finner i kamp, vil du aldri finne på trening. Du vil ikke forberede kroppen på det, med mindre du har treningskamper. Får ikke spillerne forberedt seg godt nok, er det fare for skader, sier Myntevik.
– Internkamper kan være et greit supplement, men det handler om å ta ut de siste prosentene, sier Myntevik.
– Er tre kamper nok, Bjarmann?
– Det er alltid en vurdering, men skal du få i gang en hel tropp med mer enn 14-15 spillere, trenger du sannsynligvis flere. Men vi tar det vi får, er det tre kamper, så tar vi det, sier Bjarmann.
– I fjor var det litt annerledes, det var midt på sommeren og du aksepterer nesten hva som helst for å komme i gang. Da var det to kamper og to for alle. Hvis det er tre for alle, er det helt OK, for da har alle de samme forutsetningene. Men tre kamper er nok nødvendig for å være fysisk rustet, hvis ikke må du bruke serien på å komme i gang også, sier Stabæks sportssjef.
Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Reagerer på tilrop fra barn i 12-årsalderen: – Vi må ha en holdningsendring
I GÅR PÅ 19:38