– Per nå har vi ikke noe unntak fra innreisekarantene for profesjonelle utøvere, så alle eventuelle landslagsuttatte spillere må i karantene etter innreise til Norge etter endt samling. Hvis dette er situasjonen ved landslagsuttaket, vil ikke norske klubber være forpliktet til å frigi spillere til landslaget.
Det sier Lise Klaveness, toppfotballdirektør i Norges Fotballforbund, til Eurosport.no.
Eliteserien
Frykter ikke spiss-konkurranse: – Vi fungerer bra sammen
20 TIMER SIDEN
Det betyr at landslagsuttatte spillere i Eliteserien og OBOS-ligaen kan miste seriestarten 5. og 6. april.
Eventuelt kan klubbene nekte å la dem reise.

Mer info til helgen

Klaveness utdyper at NFF vil i løpet av den nærmeste tiden drøfte med norske klubber som har landslagsaktuelle spillere om hvordan de ser på det å frigi spillerne fremover.
– Dette vil jo også avhenge av når myndighetene åpner for kampaktivitet i toppidretten igjen, herunder om seriespillet kan starte til opprinnelig oppsatt tid eller ikke, sier Klaveness.
Konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, sier til Eurosport.no at det vil komme mer informasjon om dette til helgen.
– Vi har sagt at vi trenger tre-fire uker med oppkjøring. Da må vi snart ha en åpning for treningskamper hvis vi skal komme i gang til riktig tidspunkt. Det må skje i løpet av neste uke, sier Fisketjønn.

Karantenen kan forkortes

Eurosport.no har vært i kontakt med Helsedirektoratet som forklarer hvordan karanteneregelverket er per nå.
– Hovedregelen er at personer som ankommer Norge fra et område med karanteneplikt, skal i karantene i 10 døgn. Dette følger av covid-19-forskriften § 4 første ledd bokstav a, skriver avdelingsdirektør Jakob Linhave i en mail.
– Unntakene fra innreisekarantene følger av forskriften kapittel 2. Det er per nå ingen egne unntak fra innreisekarantene for idretten. Det vil si at landslagsspillere som returnerer til Norge etter å ha oppholdt seg i karantenepliktige områder må være i karantene når de ankommer Norge, utdyper han.
Island, Færøyene og Grønland, samt regioner av Finland, er de eneste områdene uten karanteneplikt tirsdag ettermiddag, viser Helsedirektoratets oversikt.​​​​​
– Innreisekarantene kan forkortes dersom personen dokumenterer negativt testresultat i karantenetiden ved PCR-test som tidligst er tatt syv døgn etter ankomst til Norge. For personer som ikke oppholder seg på karantenehotell er test på døgn 7 obligatorisk. Dette følger av § 4 c, avslutter Linhave.

Det norske landslagsuttaket

En fortkortet periode vil imidlertid ikke være nok for eksempelvis Eliteserie-spillere som tas ut på det norske landslaget. Norge avslutter landslagsoppholdet med bortekamp mot Montenegro tirsdag 30. mars klokken 20:45.
Samme regler gjelder utenlandske landslagsspillere som spiller for norske klubber, eksempelvis RBKs Dino Islamovic som ble tatt ut på Montenegros landslag på søndag.
– Hvordan kommer dette til å prege det norske uttaket?
– Det er Ståle Solbakken som vurderer og beslutter laguttaket til syvende og sist, sier Klaveness.
Den ferske landslagstreneren tar ut sin første tropp førstkommende fredag.
Eliteserien
Kan ikke konkurrere på overgangsmarkedet: – Må hente dem som er under de beste
20 TIMER SIDEN
Eliteserien
Her blir Hamkam-stopperen utvist
EN DAG SIDEN