– Per nå har vi ikke noe unntak fra innreisekarantene for profesjonelle utøvere, så alle eventuelle landslagsuttatte spillere må i karantene etter innreise til Norge etter endt samling. Hvis dette er situasjonen ved landslagsuttaket, vil ikke norske klubber være forpliktet til å frigi spillere til landslaget.
Det sier Lise Klaveness, toppfotballdirektør i Norges Fotballforbund, til Eurosport.no.
Eliteserien
Brann henter 21-åring fra dansk fotball
I GÅR PÅ 12:36
Det betyr at landslagsuttatte spillere i Eliteserien og OBOS-ligaen kan miste seriestarten 5. og 6. april.
Eventuelt kan klubbene nekte å la dem reise.

Mer info til helgen

Klaveness utdyper at NFF vil i løpet av den nærmeste tiden drøfte med norske klubber som har landslagsaktuelle spillere om hvordan de ser på det å frigi spillerne fremover.
– Dette vil jo også avhenge av når myndighetene åpner for kampaktivitet i toppidretten igjen, herunder om seriespillet kan starte til opprinnelig oppsatt tid eller ikke, sier Klaveness.
Konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, sier til Eurosport.no at det vil komme mer informasjon om dette til helgen.
– Vi har sagt at vi trenger tre-fire uker med oppkjøring. Da må vi snart ha en åpning for treningskamper hvis vi skal komme i gang til riktig tidspunkt. Det må skje i løpet av neste uke, sier Fisketjønn.

Karantenen kan forkortes

Eurosport.no har vært i kontakt med Helsedirektoratet som forklarer hvordan karanteneregelverket er per nå.
– Hovedregelen er at personer som ankommer Norge fra et område med karanteneplikt, skal i karantene i 10 døgn. Dette følger av covid-19-forskriften § 4 første ledd bokstav a, skriver avdelingsdirektør Jakob Linhave i en mail.
– Unntakene fra innreisekarantene følger av forskriften kapittel 2. Det er per nå ingen egne unntak fra innreisekarantene for idretten. Det vil si at landslagsspillere som returnerer til Norge etter å ha oppholdt seg i karantenepliktige områder må være i karantene når de ankommer Norge, utdyper han.
Island, Færøyene og Grønland, samt regioner av Finland, er de eneste områdene uten karanteneplikt tirsdag ettermiddag, viser Helsedirektoratets oversikt.​​​​​
– Innreisekarantene kan forkortes dersom personen dokumenterer negativt testresultat i karantenetiden ved PCR-test som tidligst er tatt syv døgn etter ankomst til Norge. For personer som ikke oppholder seg på karantenehotell er test på døgn 7 obligatorisk. Dette følger av § 4 c, avslutter Linhave.

Det norske landslagsuttaket

En fortkortet periode vil imidlertid ikke være nok for eksempelvis Eliteserie-spillere som tas ut på det norske landslaget. Norge avslutter landslagsoppholdet med bortekamp mot Montenegro tirsdag 30. mars klokken 20:45.
Samme regler gjelder utenlandske landslagsspillere som spiller for norske klubber, eksempelvis RBKs Dino Islamovic som ble tatt ut på Montenegros landslag på søndag.
– Hvordan kommer dette til å prege det norske uttaket?
– Det er Ståle Solbakken som vurderer og beslutter laguttaket til syvende og sist, sier Klaveness.
Den ferske landslagstreneren tar ut sin første tropp førstkommende fredag.
Eliteserien
Bekreftet: Dønnum klar for ny klubb
23/07/2021 PÅ 15:41
Eliteserien
Søderlund-overgangen ser ut til å ryke
23/07/2021 PÅ 13:42