Det er forbudet mot treningskamper som gjør en utsettelse høyaktuelt. Eliteserien har egentlig 2. påskedag (5. april) som oppstart på den nye sesongen. Den datoen kommer trolig for tidlig.
– Det er lite sannsynlig med seriestart 5. april slik det ser ut nå, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt i Norges Fotballforbund til NTB.
Eliteserien
LSK-profilen tar pause fra fotballen: – Tabuet svinner hen
I GÅR KLOKKEN 20:24

2. mai?

Forbundet har signalisert at det vil komme en avgjørelse i løpet av uken. Konkurransedirektør Nils Fisketjønn bekrefter at flytting i fire uker til 2. mai er en mulighet.
«Ja, 2. mai er aktuelt, men en beslutning er ikke fattet. Vi diskuterer dette med interessegrupperingene nå», skriver han i en SMS til NTB.
Det var Nidaros som først omtalte den mulige utsettelsen. Til P4 sier Fisketjønn følgende:
– Vi ser det an og har dialog med myndighetene om når vi kan starte treningskamper. Basert på tilbakemeldingene vi får, så er det vanskelig å få til på kort sikt. Da er 2. mai en dato vi diskuterer.
Da Eurosport.no snakket med Fisketjønn tirsdag ettermiddag, sa han følgende:
– Vi har sagt at vi trenger tre-fire uker med oppkjøring. Da må vi snart ha en åpning for treningskamper hvis vi skal komme i gang til riktig tidspunkt. Det må skje i løpet av neste uke, sa Fisketjønn.

Nedslående

Fotballen og andre idretter hadde håpet på gledelig nytt under regjeringens koronaoppdatering tirsdag, men ble skuffet. Signalet fra statsminister Erna Solberg (H) var at de fleste trolig må vente med aktivitet til etter påske.
NFF har fra før gjort det klart at de trenger tre-fire uker med treningskamper og oppkjøring før serien kan sparkes i gang.
Det er sannsynlig at det blir en utsettelse også i 1. divisjon for menn, som har oppsatt startdato 6. april. Fra før er ligastarten i Toppserien og 1. divisjon for kvinner utsatt.
Slik ser 1. runde i Eliteserien ut: Stabæk – Odd, Bodø/Glimt – Brann, Haugesund – Tromsø, Kristiansund – Lillestrøm, Mjøndalen – Sandefjord, Rosenborg – Strømsgodset, Sarpsborg 08 – Viking, Vålerenga – Molde.
(©NTB / Eurosport.no)
Eliteserien
Knutsen om det potensielle rekordkjøpet: – Jeg har lyst til å ta en prat med han
13/08/2022 KLOKKEN 08:11
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
08/08/2022 KLOKKEN 07:33