Endelig Godset-opptur: Friday-scoring mot gamleklubben

Helene Fineide

Oppdatert 16/05/2021 klokken 21:03 GMT+2

Skadde Lars-Jørgen Salvesen gliste bredt fra sidelinjen og trodde nesten ikke sine egne øyne, da han så spisserstatter Fred Friday punktere kampen mot Lillestrøm fullstendig med en imponerende scoring mot gamleklubben.

Strømsgodsets Fred Friday i duell med Lillestrøms Igoh Ogbu.

Strømsgodset - Lillestrøm 3-1
Etter et enormt løp fra egen banehalvdel satte Strømsgodsets nyervervelse Fred Friday spikeren i kista, og sikret 3-1 som sluttresultat, da Strømsgodset slo Lillestrøm hjemme på Marienlyst i seriepremieren.
Dermed svarte også angrepsspilleren på kritikken han har høstet fra Discoverys ekspert, Joacim Jonsson, som har beskrevet Friday som en av Eliteserien verste signeringer denne sesongen.
– Jeg behøver ikke motbevise noe som helst, sier 3-1-målscoreren til Discovery da han blir konfrontert med ekspertens uttalelse etter kampen.
Saken fortsetter under videoen. Se intervjuet med en lettet og glad Håkon Wibe-Lund her:

Lettet og glad etter seriepremieren: – Jeg er veldig imponert!

– En del å jobbe med

Og etter en tung vår sett i lys av varslingssakene i klubben, ble seieren hjemme på Marienlyst en svært gledelig opptur for Strømsgodset.
Det ble derimot et blytungt gjensyn med Eliteserien for Lillestrøm, som allerede etter kvarteret spilt lå under med to mål.
– Vi har en del å jobbe med. Vi må nullstille nå, og så har vi heldigvis en kamp mot Viking hjemme på Åråsen, så vi kan forhåpentligvis revansjer oss da, sier LSK-kaptein Thomas Lehne Olsen til Discovery etter tapet i Drammen.
Saken fortsetter under videoen. Se intervjuet med LSK-trener Geir Bakke her:

Fikk seg en «realitycheck»: – Mye som ikke stemte

Slik var kampen:

Strømsgodset fikk desidert den best tenkelige starten på kampen, da Moses Mawa allerede etter seks minutter så ut til å heade inn 1-0 til hjemmelaget. Bildene i ettertid så derimot ut til å vise at ballen gikk via LSKs Igoh Ogbu, og målet dømmes etter alt å tro som et selvmål.
Kun ti minutter etterpå doblet Godset ledelsen da tidligere LSK-spiller Fred Friday ble felt av Philip Slørdahl. Dommer Espen Eskås dømte straffe og Herman Stengel satte denne hardt og presist i venstre hjørne.
– De er ikke på jobb overhodet. Direkte svakt av Lillestrøm, meldte Discovery-ekspert Joacim Jonsson i studio etter å ha sett LSK havne under med to etter kun kvarteret spilt.
Med 20 minutter igjen på klokka tente LSKs Ogbu derimot håpet for gjestene, da han revansjerte selvmålet fra første omgang med en lekker scoring.
Lykken ble derimot kortvarig, da Fred Friday fra egen banehalvdel nærmest løp inn Strømsgodsets tredje scoring for kvelden like før slutt.

Slik startet lagene:

Strømsgodset: Myhra - Vilsvik, Gunnarsson, Valsvik, Parr - Hove, Stengel, Gulliksen - Stenevik, Friday, Mawa
Lillestrøm: Craninx - Ranger, Ogbu, Slørdahl, Dragsnes - Kairinen, Mathew, Åsen - Gustafsson, Lehne Olsen, Svendsen