Det er noen store navn og prestisjetunge signeringer i dette vinduet, som jeg ikke tror kommer til å gjøre det like bra som forventet. Det finnes selvsagt spillere som er signert som er svakere, men disse er hentet for å heve laget.
7. Axel Lindahl – Degerfors til Bodø/Glimt
Eliteserien
Ekspertenes dom: Dette er Eliteseriens mest verdifulle spillere
42 MINUTTER SIDEN
Lindahl ble hentet fra Degerfors for et par millioner. Hovedgrunnen var at han skulle inn som høyrekant, en posisjon fjorårets spiller i norsk fotball, Philip Zinckernagel, spilte på. Lindahl har aldri spilt på det høyeste nivået og som oftest midtbane i formasjon 3-4-3. Det vil overraske meg stort hvis han kan utgjøre en forskjell hos Glimt.
6. Rashad Muhammed – BB Erzurmspor til Sarpsborg 08
Ja, jeg leker med ilden her og kan ta feil om at Rashad har en fryktelig spisskompetanse. Lynvingen gjorde suksess i Europaspillet hos 08 sist gang han bar den blå drakta og var sentral for at 08 gikk inn i gruppespillet. Noe som også gjorde at supporterne tok han til sitt hjerte. Men det skal sies i ærlighetens navn at han har aldri prestert noen verdens ting i Eliteserien og jeg klarer ikke å se hvorfor han skal gjøre det denne gangen heller. I Eliteserien der lagene tar hensyn til hans enorme tempo, gjør at han må spille på andre egenskaper og de er for begrenset.
5. Benjamin Karamoko – FK Haugesund til Sarpsborg
Karamoko var meget god for Haugesund da han kom fra fransk fotball, men etter en stygg skade har han aldri kommet tilbake til sitt tidligere nivå. Han var helt grei under høsten på utlån hos AaFK, men det gikk for tregt med han. Det har ikke sett bedre ut i vinter og Karamoko må opp flere hakk hvis han skal ha noe å tilby Sarpsborg. Per i dag er han langt unna forventet nivå.
4. Bjørn Bergmann Sigurdarson – LSK til Molde
Gammel kjærlighet ruster aldri, og det må være på gamle meritter at Bjørn Bergmann Sigurdarson er hentet tilbake til rosenes by. Det for en høy lønn og anselig overgangssum også. Det er med andre ord investert litt i BBS. Jeg blir svært overrasket hvis han svarer til prisen han koster. En god gammeldags BBS er selvsagt et monsterkjøp for Molde , men det er en stund siden han viste noe som er i nærheten av det og fotball er som kjent en ferskvare.
Saken fortsetter under videoen. Se HamKam få en ordentlig drømmestart i sesongåpningen i OBOS-ligaen:

Drømmestart for HamKam: – Fotball på sitt aller vakreste

3. Agon Mucolli – Fredricia til Kristiansund BK
Dansk-albaneren kommer fra nivå 2 i dansk fotball. Forventningene er at han skal erstatte en del av Pellegrinos mål. Det er jammen ikke noen enkel oppgave Mucolli får. Dansken liker som Pellegrino å komme inn fra venstre og få bruke sitt høyrebein. Men han er ikke i nærheten av samme toppfart og dermed mister KBK kontringsstyrke, siden han er en enveisspiller. Jeg blir overrasket hvis han blir en suksess hos KBK.
2. Fred Friday – AZ Alkmaar til Strømsgodset
Hadde dette vært for fire år siden hadde jeg tenkt at det var en sterk signering. Friday var en maskin i Eliteserien og nærmest ustoppelig hos LSK. Men ærlig talt, etter at han forlot Norge har han omtrent ikke spilt fotball. Fotball er som sagt en ferskvare og det vil nærmest være sjokkerende om han går inn og leverer for Godset etter alle disse årene uten regelmessig førstelags fotball. For meg en meget merkelig signering.

1. Vieux Sané – klubbløs til Brann
Brann henter altså en spiller som ikke har spilt en offisiell kamp siden 4.desember 2019. Jeg visste at panikken kunne bre seg, men ikke såpass. Spesielt med tanke på at klubben trenger en spiller som går inn og leverer fra første dag. Ja, Sané var en innholdsrik spiller hos Glimt, men det var i 2012-2015. Etter det har han bare spilt sporadisk og de siste 1,5 årene har han ikke spilt overhode. Dette klarer jeg ikke se for meg skal bli et lykkelig ekteskap.
Eliteserien
Ikke imponert over Vikings Ofkir-interesse: – Knapt et bud i det hele tatt
EN TIME SIDEN
Eliteserien
Frykter ikke spiss-konkurranse: – Vi fungerer bra sammen
21 TIMER SIDEN