Populære sporter
All sport
Vis alt

Rekdal om Fährmann-overgangen: – Setter farge på Eliteserien

Jonathan Nielsen

Oppdatert 05/03/2020 klokken 11:51 GMT+1

Onsdag kom nyheten om at Ralf Fährmann lånes ut til Brann fra den tyske Bundesliga-klubben Schalke 04.

Ralf Fährmann fällt verletzungsbedingt aus

Foto: SID

Fährmann, som denne sesongen har vært utlånt til Norwich i Premier League, ble avbildet av Bergens Tidene på Brann Stadion onsdag. Etter det Eurosport erfarer skal det dreie seg om en låneavtale på tre måneder.
– Han var en meget solid keeper i Bundesliga. Han er en spennende spiller som kommer til å sette farge på Eliteserien, sier Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal.

Mislykket Premier League-opphold

– Han mistet plassen for ett år siden, og ble lånt ut til Norwich. Der har han ikke klart å utkonkurrere Tim Krul, sier han.
23-årige Alexander Nübel gjorde keeperplassen i Schalke til sin, men etter inneværende sesong reiser han til Bayern München.
– Fährmann skal tilbake til Schalke, og er tiltenkt keeperplassen der fra neste sesong. Det er signalene som kommer fra Tyskland, sier Rekdal, som har figurert som både spiller og trener i Tyskland.
Eksperten tror ikke det er sannsynelig at Fährmann blir i Brann lenger enn de rapporterte tre månedene.
– Han kommer til Brann for å få kamptrening. Planen er at han skal tilbake til Schalke, og være en del av laget når oppkjøringen starter.

– Umyndiggjør sine nåværende keepere

Selv om nivået i Eliteserien ikke er det samme som den tyske Bundesligaen, mener Rekdal at kamptreningen Fährmann får er viktig.
– Det ble ikke optimalt i Norwich. Han har ikke spilt mange kamper, men nå får han nok 10-12 kamper i Eliteserien. Det gir han rytme og erfaring, sier han.
– Hvilket signal sender Brann til keeperne som allerede er i klubben?
– Det virker som om de ikke er fornøyd. At de ikke stoler på dem eller at de mener at de ikke er gode nok. Det kan selvsagt være skader også.
– Brann umyndiggjør sine nåværende keepere. De må ut på keeperjakt med en gang, som er klar til sommeren, sier Eurpsport-ekspert Joacim Jonsson.
Fra før har Brann Håkon Opdal, Eirik Holmen Johansen og Markus Olsen Pettersen i stallen.
Sett denne?
picture

Nysigneringen om «Granca»: – Banen var helt forferdelig

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame