Fährmann, som denne sesongen har vært utlånt til Norwich i Premier League, ble avbildet av Bergens Tidene på Brann Stadion onsdag. Etter det Eurosport erfarer skal det dreie seg om en låneavtale på tre måneder.

Eliteserien
Har akseptert bud på storscoreren
EN TIME SIDEN

– Han var en meget solid keeper i Bundesliga. Han er en spennende spiller som kommer til å sette farge på Eliteserien, sier Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal.

Mislykket Premier League-opphold

– Han mistet plassen for ett år siden, og ble lånt ut til Norwich. Der har han ikke klart å utkonkurrere Tim Krul, sier han.

23-årige Alexander Nübel gjorde keeperplassen i Schalke til sin, men etter inneværende sesong reiser han til Bayern München.

– Fährmann skal tilbake til Schalke, og er tiltenkt keeperplassen der fra neste sesong. Det er signalene som kommer fra Tyskland, sier Rekdal, som har figurert som både spiller og trener i Tyskland.

Eksperten tror ikke det er sannsynelig at Fährmann blir i Brann lenger enn de rapporterte tre månedene.

– Han kommer til Brann for å få kamptrening. Planen er at han skal tilbake til Schalke, og være en del av laget når oppkjøringen starter.

– Umyndiggjør sine nåværende keepere

Selv om nivået i Eliteserien ikke er det samme som den tyske Bundesligaen, mener Rekdal at kamptreningen Fährmann får er viktig.

– Det ble ikke optimalt i Norwich. Han har ikke spilt mange kamper, men nå får han nok 10-12 kamper i Eliteserien. Det gir han rytme og erfaring, sier han.

– Hvilket signal sender Brann til keeperne som allerede er i klubben?

– Det virker som om de ikke er fornøyd. At de ikke stoler på dem eller at de mener at de ikke er gode nok. Det kan selvsagt være skader også.

– Brann umyndiggjør sine nåværende keepere. De må ut på keeperjakt med en gang, som er klar til sommeren, sier Eurpsport-ekspert Joacim Jonsson.

Fra før har Brann Håkon Opdal, Eirik Holmen Johansen og Markus Olsen Pettersen i stallen.

Sett denne?

Nysigneringen om «Granca»: – Banen var helt forferdelig

Eliteserien
Lokal helt forlenger etter trenerprat: – Skjer spennende ting i klubben nå
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Supporteryndlingen skrev ny toårskontrakt: – Håper å være med på ny storhetstid
5 TIMER SIDEN