Populære sporter
All sport
Vis alt

RBK-legender slakter Rekdals lag: – Trodde det var «kødd»

Martin Langeveld

Publisert 22/03/2022 klokken 17:51 GMT+1

Tidligere Rosenborg-profiler mener dagens tropp er langt unna å blande seg i en gullstrid.

Kjetil Rekdal og Mini Jakobsen

Foto: NTB

Fire tap, én uavgjort, to seire og -4 i målforskjell er fasiten på Kjetil Rekdals oppkjøring med Rosenborg så langt. Etter 1-2-tapet mot Tromsø søndag, måtte Rekdal samle spillerne til en lang prat i garderoben.
– Alle ser at vi har fortsatt en del å jobbe med, sa Markus Henriksen til Adresseavisen etter kampen.
Tidligere RBK-profil Jahn Ivar «Mini» Jakobsen, som har scoret 98 mål og tatt sju seriegull med Rosenborg på 90-tallet, er bekymret over utviklingen.
– Det jeg har sett har ikke vært bra og er langt ifra godt nok til å bli blant de tre beste i Norge. De har slått Byåsen og «KBK 2», thats it. Det jeg så mot Tromsø trodde jeg var «kødd». De er ikke i nærheten og har ikke blitt bedre, sier Jakobsen til Discovery.
Kjetil Rekdal var tydelig misfornøyd etter oppvisningen mot Tromsø, men varsler ingen krise.
– Jeg vet hvor fort ting kan snu og når det blir alvor kan ting bli annerledes. Men at vi må bli mye bedre, er vi fullstendig klar over, og det er vi nødt til å jobbe med kontinuerlig, sa treneren til lokalavisen.
Jakobsen er mer skeptisk og fnyser av påstander om at treningskamper er «ubetydelige».
– Det er bare vas. Det du viser i dag gjenspeiler hvordan du ligger an, det er klart det har noe å si. De klarer ikke vinne fotballkamper og er langt unna de andre topplagene.
Mini var en del av storhetslaget til Nils Arne Eggen, sammen med blant andre Bent Skammelsrud. Mannen som også har over 100 kamper for trondheimsklubben savner fremgang.
– Prestasjonene og resultatene har vært trøblete, selv om det ikke er delt ut poeng enda. Kjetil og Rosenborg vet at de har mye å gå på, sier Skammelsrud til Discovery.
picture

Mini Jakobsen og Bent Skammelsrud (nr.2 og 3 fra høyre) før mesterligakampen mot Boavista i 1999.

Foto: NTB

Lite begeistret

Både Mini og Skammelsrud er positive til ansettelsen av Rekdal, men er skuffet over det de har vist med under to uker til seriestart.
– Det er jo ikke slik at han tar over spillere som starter på null. Om det er 4-3-3 eller 3-4-3 spiller ingen rolle, de må spille mer framoverrettet og skape målsjanser. Det sliter de med, sier Jakobsen.
– Mens Bodø/Glimt spiller hverandre gode er det ikke tilfelle i Rosenborg. Det er lite fart når de angriper, istemmer Skammelsrud.
Siden Kåre Ingebrigtsen fikk sparken i 2018 har trenerne Eirik Horneland og Åge Hareide hatt problemer med å tilfredstille kravstore RBK-supportere. Skammelsrud har ikke et godt svar på hvorfor.
– Hadde jeg visst det, hadde jeg vært trener selv. Vi må så klart gi gutta en sjanse til å vise seg, men det er snart seriestart og jeg stiller spørsmålstegn ved hvor langt de har kommet i prosessen.
Mini trekker fram postulatet til Nils Arne Eggen, om at Rosenborg skal spille «artig og angrepsvillig» fotball.
– Man ser det bare på hvordan spillerne tar imot ballen, som ofte er feilvendt. Jeg opplever at de spiller over et ledd på midtbanen for så å spille tilbake igjen, som blir helt feil.
Etter at Rekdal og Geir Frigård kom inn dørene på Brakka har det vært store utskiftninger i troppen. Spillere som Alexander Tettey, Even Hovland og Anders Konradsen har forsvunnet ut, mens Renzo Giampaoli, Victor Jensen og Bryan Fiabema har kommet på lån ut sesongen.
Rosenborg har også gjort flere forsøk på HamKams Kristian Eriksen, uten hell. Etter at daglig leder Bent Svele ba om «respekt og ro» forrige uke har det vært stille.
– At de får inn uprøvde talenter som bare har spilt U-kamper er greit nok. Men å tro at en 27-åring fra OBOS-ligaen skal redde Rosenborg er for meg helt uforståelig med de spissene de har fra før, sier Mini.
picture

Slik skal Rekdal ta RBK tilbake til toppen: – Første trening blir kjempeviktig

– En vinner

Om Rosenborg skulle havne bakpå fra start, er det få som står i en storm bedre enn Rekdal, er duoen enige om.
– Kjetil er en vinner som ikke aksepterer «slingring». Han satt lista med en gang og jeg er fortsatt overbevist om at det er riktig mann. Det er først når det blåser for sesong at man kan begynne å «båle», sier Skammelsrud.
– Jeg har alltid vært positiv til ansettelsen. Jeg liker måten han ser på ting og Kjetil bekymrer seg nok ikke over tidligere spilleres uttalelser som det her, ler Jakobsen og legger til:
– Jeg ønsker av hele mitt hjerte at Rosenborg skal være gode, jeg bryr meg om laget og er bekymret. Derfor er jeg kjempeglad for å kunne følge Bodø/Glimt i Europa, som sjarmerer oss på samme måte som Rosenborg gjorde før.
– Hvordan vil Rosenborg klare seg i år?
– Sånn det ser ut nå er Glimt, Molde og Viking langt foran og klare favoritter, slår Jakobsen fast.
– Vanskelig å si, de må forbedre 5. plassen fra i fjor. Det vet trenerteamet også, men de har mye å bevise. Jeg velger å være positiv til det motsatte er bevist, sier Skammelsrud.
Sjefen selv har hele tiden vært tydelig på at Rosenborg skal reise seg kraftig denne sesongen.
– Det er en krevende jobb. Lista er å bli nummer én i Norge, og drømmen er å komme til Champions League igjen, men det er langt fram. Først skal vi bli best i Norge, raskest mulig. Det blir krevende og vanskelig, det kommer til å gå i bølger, men jeg er overbevist om at vi skal klare det i min periode, har Rekdal sagt til Nidaros.
Sett denne?
picture

Knalltøff start for Rekdal: Slik spilles de første Eliteserie-rundene

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame