Så langt står Rosenborg med én seier og tre tap i oppkjøringen til årets Eliteserie-sesong.
Discoverys fotballekspert påpeker at resultatene i treningskampene kan spille tilskuerne et puss.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Wahlstedt-hyllest, røde kort og heltent Sæter
27/06/2022 PÅ 15:14
– Hvis jeg skal svare på hvor de står akkurat i dag, så ser det ut som de har ganske mye igjen. Men så har jeg lært meg til at treningskamper er treningskamper. Med nye trenere og en del nye spillere så er jeg ikke overrasket over at de strever litt, sier Tor Ole Skullerud.

Varsko

Samtidig er det siste resultatet et lite varsko før sesongen sparkes i gang.
– Jeg synes det er veldig tidlig å felle en dom over dem enda, men jeg er helt sikker på at de klør seg ganske kraftig i hodet når de taper 0-3 for Ranheim med noe som var et godt lag.
Mot Ranheim stilte RBK med en ellever man fort kunne sett for seg at ville starte årets første seriekamp.
I 3-4-3 hadde derimot ikke Kjetil Rekdals menn noe å stille opp med mot OBOS-ligaklubben Ranheim.
– Når jeg ser på troppen til RBK, så er det ikke noe galt med den. Den ser egentlig ganske bra ut, men de må få satt det sammen. Det er vanskelig å spå hvor lang tid det tar, men det er vanskelig å komme inn i RBK med ny formasjon og nytt tankesett. Jeg er veldig spent på Rosenborg. Det er et av de store spørsmålene for meg, fortsetter Skullerud.
Ekspertkollega Joacim Jonsson bruker sterke ord til å beskrive Rosenborgs forestilling mot Ranheim.
– Det var rett og slett skrekkelig. De har vært veldig svake denne oppkjøringen, og de som sier noe annet må gå i seg selv. De er etter skjema, og Rekdal skulle nok ønske at han hadde noen uker ekstra på seg, sier svensken.
– Hvor mye betyr egentlig resultatene i treningskampene?
– Med tanke på historikken og forventingene rundt betyr det en god del. De har gått gjennom tre svake sesonger nå, og det stresser omgivelsene, svarer ekspert Jonsson.

– Fordel med Glimt i første runde

De svarthvite fra Trondheim får en knalltøff test allerede i første serierunde. RBK starter sesongen borte mot de regjerende seriemesterne Bodø/Glimt.
– Den kampen lever sitt eget liv, og det er nok den beste åpningskampen Rosenborg kunne fått – spesielt fordi den er på Aspmyra. RBK kan gå inn i oppgjøret med senka skuldre og ingenting å tape, for ingen forventer seier der, forklarer Jonsson.
Tor Ole Skullerud deler svenskens syn.
– Du har litt «alt-å-vinne-følelse» i den første kampen, for Bodø/Glimt ser ut til å være like gode som de har vært de siste to årene, så sånn sett kan du angripe den på en offensiv måte. Derfra er det ingen som har tid til å la ting sette seg i Trøndelag. Jeg tror at Kjetil må gå «all in» og satse på at det sitter fra start. Det er ikke så mye å gå på.
– På en måte er det en av få kamper som RBK kan føle at de har alt å vinne. Det er ikke sikkert det gjør så mye at de starter tøft der oppe, men jeg er veldig spent på hva de setter sammen og jeg er spent på det nye forsvarsleddet med nye folk fra forskjellige kulturer, sier han videre.
– Men er det ikke en endring RBK trenger etter resultatene de siste årene?
– På en måte, men jeg synes likevel at det blir veldig mye endring på kort tid. Jeg er veldig spent på veien videre uten 4-3-3 i Rosenborg. Det er, for alle som vil prøve det, en kjempeutfordring fordi det er så inngrodd og innarbeidet i hele Trøndelag. Man har ikke mye å gå på der. Det må klikke på plass, det må være offensivt, det må være underholdende. Det er så mye i RBK-kulturen som må være på plass, forteller Skullerud, før han utdyper:
– Jeg synes det er veldig mye nytt. Det er spillere bak der som kanskje setter seg og blir bra, men jeg er likevel usikker når det kommer en argentiner og en amerikaner. Vagic kommer tilbake etter hvert og spiller på sin måte. Skal Henriksen spille midtstopper? Hvordan skal de sy alt dette sammen? For meg er det mange spørsmål. Om dette er veien å gå, er ikke lett å svare på.

Spår hard konkurranse

Kjetil Rekdal har hele veien vært klar på at RBK skal bli en suksess fra første start. Skullerud mener at Rekdal ikke har råd til å gå inn med en annen innstilling, selv om det skulle vise seg at de store endringene trenger tid før det gir resultater.
– Det nytter i alle fall ikke å reise til Trondheim å si at «vi kommer til å måtte bruke tid på dette». Slik fungerer det ikke i Rosenborg. Kravet om å være med i toppen og gjerne helst vinne hvert år er knallhardt der, sier eksperten.
Det er flere Eliteserie-lag som har hatt en langt sterkere pre season enn Rosenborg. Blant lagene som har imponert eksperten er Molde og Viking.
– Jeg synes at Molde og Viking ser bra. Det er sannsynlig at de kommer godt ut, men så vet man aldri med treningskamper og resultater. Men jeg har fulgt og sett litt på Molde og Viking. Prestasjonene er solide, så det er også to lag sammen med Bodø/Glimt som ser sterke ut. Viking har funnet sin form, mens Molde har lagt om litt og ser ut til å ha lykkes bra med det. Det er kanskje tidlig å felle en dom over det også, men det har sett bra ut.
– Det er ikke bare-bare å sette sammen noe for å ta opp kampen med disse lagene. Alle de tre lagene vi snakker om virker solide, fortsetter Skullerud, som spår at begge lagene vil gi Bodø/Glimt hard konkurranse om Eliteserie-trofeet.

Knalltøff start for Rekdal: Slik spilles de første Eliteserie-rundene

Eliteserien
TV 2: Vålerengas keeper selges til Toulouse
26/06/2022 PÅ 20:52
Eliteserien
Presset vokser på Fagermo: – Trodde vi skulle være med helt der oppe
26/06/2022 PÅ 20:42