Populære sporter
All sport
Vis alt

Suverene Bodø/Glimt sikret historisk gull: – Vi har flyttet grenser

Sebastian Langvik-Hansen

Oppdatert 22/11/2020 klokken 22:43 GMT+1

Det har egentlig bare vært et spørsmål om tid, men søndag kveld ble det klart. Bodø/Glimt vant Eliteserien 2020 fem serierunder før slutt.

Bodø/Glimt sikret seriegulllet

Foto: Scanpix

Strømsgodset - Bodø/Glimt 1-2
Med kun ett tap og to uavgjort på 25 kamper, var det ingen tvil om at Bodø/Glimt skulle bli seriemester i annerledessesongen 2020.
Spørsmålet var bare når, og med fem runder igjen tangerte de Rosenborg fra 2016, ved å sikre det fem runder før slutt.

– Vi har flyttet grenser

– Det kjennes okey, men først og fremst er jeg litt skuffet over kampen, fordi det var litt dårlig prestasjon av oss, sier kaptein, Ulrik Saltnes, før han legger til:
– Den følelsen håper jeg at gir seg etter hvert og at det blir mer ekstase over gull.
Sesongen har vært en parademarsj for Glimt, som har vært nesten umulig å slå denne sesongen. De eneste som klart det var Molde, som ligger på andreplass i øyeblikket.
– Jeg synes vi tidvis har flyttet grenser, for vår egen del og tidvis for Norge også. Vi har vært tøffe og gjort det på vår egen måte hele veien. Når vi ser tilbake på det så har det vært en vill reise, forteller Saltnes.
Her avbryter laget Saltnes-intervjuet:
picture

Her krasjer de Eurosports intervju i seiersrusen

En av de mest toneangivende spillerne i år var Philip Zinckernagel, som naturlig nok var i fyr og flamme i intervjusonen.
– Vi fortjente dette seriegullet sinnssykt mye. Vi er kjempefornøyde. Vi har faen meg vært gode i år, sier han.

Rørt trener

Også trener, Kjetil Knutsen ble litt emosjonell og tenkte på reisen frem til gullet da han skulle sette ord på følelsene sine.
– Jeg er rørt. Det er utrolig mye følelser, for det har vært en hel klubb som har jobbet i en retning over lang tid, sier han.
Han har stått for forvandingen i nord, og sørget for at Bodø/Glimt har blitt et stabilt topplag og suverent best i 2020-sesongen.
– Bodø/Glimt har en fin historie, men dette er det største i en historie som varer fra 1916. Det er så stort for byen, landsdelen og alle. Dette er et gull for hele landsdelen, sier han.
Se hele intervjuet med Knutsen her:
picture

Gråtkvalt Knutsen: – Det er utrolig mye følelser nå

To kjappe scoringer

I sedvanlig stil tok de kommandoen over Strømsgodset. I samtlige kamper denne sesongen har de scoret to eller flere, og det tok bare 12 minutter før de hadde gjentatt dette.
Først stemplet Kasper Junker ballen i mål, mens han lå på bakken, før landsmann Philip Zinckernagel doblet til 2-0.
Utover i kampen mistet Glimt initiativet, men klarte å skape noen farligheter. Junker var nærme flere, og Elias Kristoffersen Hagen satte også Viljar Myhra på prøve.
Det var riktignok Godset som kontrollerte banespillet, og seks minutter før slutt ga det uttelling. Mikkel Maigaard fant Valdimar Ingimundarson på bakre stolpe som skled inn reduseringen.
Det som ville vært utrolig viktige poeng for Strømsgodset, klarte de derimot ikke å sikre seg. Dermed har er de nå nede på kvalifiseringsplass, etter elleve kamper på rad uten seier.
Her bryter fansen ut i gråt over seriegullet:
picture

Supportere oppløst i tårer: – Åh fy faen!

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame