Populære sporter
All sport
Vis alt

Ulykkesfuglen Victor (21) kunne juble – får hardtslående beskjed av Knutsen

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 27/01/2022 klokken 14:06 GMT+1

Bodø/Glimt håper 2022 blir året der spissen Victor Boniface endelig kan slå ut i full blomst. Men da har en jobb å gjøre, mener trener Kjetil Knutsen.

Victor Boniface

Foto: NTB

Han har rukket å spille 33 kamper og score syv for Glimt, men kampene er fordelt på tre sesonger. 24 av dem kom i 2020, da han stort sett var innbytter for Kasper Junker.
Men tiden i Bodø har ikke bare vært lett for den unge nigerianeren.
Bare to uker etter at han som 18-åring signerte for sin nye klubb på et nytt kontinent etter prøvespill, røk Boniface korsbåndet.
Det var før sølvsesongen i 2019. På sommeren det året fikk han også beskjed om at hans mor var gått bort.
Han kjempet seg tilbake på fotballbanen, men før jul i 2020 skadet han seg igjen. Det skjedde under omstendigheter der det ikke var fotball involvert, har Glimt avslørt. Ifølge uverifiserte opplysninger i feiringen av klubbens seriegull.
I tillegg har han også opplevd å få korona og at han ikke kom inn i Ukraina til Europa-kamp i fjor høst, fordi han ikke hadde de rette papirene i orden.

Forbrenne kilo

Da Bodø/Glimt spilte sin første kamp for året i oppkjøringen til ny sesong i Alicante, var Boniface i startoppstillingen som spiss.
Der utlignet han mot Dynamo Kiev i det 37. minutt, etter at de først hadde tatt ledelsen på corner.
Boniface var sterkest i duellen etter at ballen hadde havnet oppe i luften, og headet inn 1-1-målet - som også ble sluttresultatet.
På spørsmål fra Avisa Nordland, som sendte kampen på sine nettsider, var Kjetil Knutsen klar om hva han syntes om spissens omgang.
– Han gjorde en fantastisk jobb frem til vi reiste på ferie. Hva han har gjort frem til vi startet opp igjen ... Det har ikke vært så veldig imponerende, om vi skal være helt ærlige. Det var godt å få ham i gang, og han var bra med ball og viste tendenser til å være en signalspiller, sier han og legger til:
– Men han er for tung til å gjøre det mange nok ganger. Han har nok noen kilo å forbrenne ganske kjapt nå, er den tydelige beskjeden fra Knutsen på ANs direktesending.

Må få to ting på plass

På vei inn til matsalen tilbake på hotellet etter kampen, utdyper Morten Kalvenes til Discovery.
– Vi fikk ham så vidt i gang helt på tampen av fjorårssesongen, og han fikk et kort innhopp mot Mjøndalen 12. desember. Det kunne nok vært mulig for ham å ha et høyere fitnessnivå etter endt juleferie, sier assistenttreneren.
– Slik situasjonen er akkurat for øyeblikket, håper vi at vi skal få trimmet ham i matchform i de ukene som ligger foran oss. Han kunne sikkert gjort jobben litt enklere for seg selv med en litt annen ferieavvikling enn det han antageligvis har hatt, tilføyer han.
– Er dette året Glimt håper å virkelig få ut potensialet hans, etter noen tunge år?
– Han hadde en ekstremt uheldig start, og ble skadet noen uker etter ankomst Bodø/Glimt på Marbella i 2019. I 2020 spilte han en viktig rolle for oss, men mistet hele 2021. Så det er en spiller jeg føler at vi har fått bekreftet at har et veldig høyt makspotensial, sier Kalvenes.
– Så hvis vi får to ting på plass nå. At vi får en skadefri sesong på ham og at han klarer å løfte seg til et helt nytt nivå fysisk, håper vi at vi skal få realisert det potensialet han har som Glimt-spiss, fortsetter han.
Det er det mange i Glimt som krysser fingrene for.
– Det tror jeg hele Glimt-leiren unner ham.

Brukte nesten hele troppen

Glimt tok ingen risiko med nysigneringene Runar Espejord og Gaute Vetti, mens Hugo Vetlesen også var blant dem som sto over. En rekke spillere fikk sjansen i løpet av kampen.
– Det var ganske OK. Vi var inne på mye bra, men vi ser at det ikke er mye rytme ennå. Det er mange nye relasjoner og mange som ikke er helt vant til måten vi spiller på, så det var mye nytt for mange, men det var mye bra likevel, sier Ulrik Saltnes til Avisa Nordland.
Slik startet Glimt: Joshua Smits - Alfons Sampsted, Brede Moe, Marius Høibråten, Brice Wembangomo - Morten Ågnes Konradsen, Elias Hagen, Ulrik Saltnes - Ola Solbakken, Victor Boniface, Amahl Pellegrino.
Bare Sampsted og Hagen spilte hele kampen.
Bodø/Glimt har to treningskamper igjen før de skal møte Celtic i Coneference Leauge.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame