STATSMINISTERENS KONTOR
Det har skapt bruduljer i Fotball-Norge at Bodø/Glimt satte kursen for treningsleir i Spania, på tross av at UD fraråder alle utenlandsreiser som ikke er strengt nødvendige.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
14/08/2022 KLOKKEN 18:45
Ifølge Glimt er dette nødvendig for å optimalisere treningshverdagen, da de nåværende smittevernstiltakene hindrer den regjerende seriemesteren å forberede seg på best mulig vis til sesongstarten.

Brann-fleiping

Ingen andre norske klubber har fulgt etter, med unntak av Molde som allerede er i Spania i forbindelse med deltakelsen i Europa League-sluttspillet.
Onsdag møtte statsminister Erna Solberg og kulturminister Abid Raja idretten ansikt til ansikt på statsministerens kontor, representert ved idrettspresident Berit Kjøll. Med på møtet var også sjef for elitefotballen, Lise Klaveness.
At Bodø/Glimt reiser utenlands som følge av smittvernsreglene, mot myndighetenes anbefaling, ville ikke statsministeren kritisere fra podiet på gårsdagens pressetreff.
På spørsmål fra Eurosport om det er aktuelt å åpne for treningskamper, men samtidig ikke gi klarsignal til seriestart, svarte kulturminister Raja at det vil det bli gjort grundige vurderinger av framover.
Deretter slengte statsministeren seg på.
– Det spørs hvor opptatt jeg er av at Brann skal slå Molde, som jo får lov til å spille kamper, men sånn er det.
– Men hva syns statsministeren om at Bodø/Glimt har reist til Spania fordi de ikke får gjort det de ønsker her til lands?
– Bodø/Glimt har vel først og fremst reist til utlandet fordi de turnerer internasjonalt ...
– Begge deler, Molde konkurrerer. Glimt har reist for å optimalisere sin treningshverdag, retter Eurosport.
– Jeg tenker at den tilpasningen ... du må følge smittevernreglene, det betyr karantene når du kommer tilbake, sant. Så det er en del tøffe greier for de som kommer tilbake, til karantene og den er det ikke unntak for, svarer Solberg.

De fleste er veldig kloke

Heller ikke kulturministeren vil kritisere Glimt for deres avgjørelse, selv om det er i strid med UDs anbefalinger.
– Drar man til utlandet, er det viktig at man tar sine forholdsregler. Jeg vet at Bodø/Glimt har valgt dette, så jeg vil anbefale dem å følge smittevernreglene. De er jo opptatt av dette selv, de vil jo ikke bli smittet, men mer mobilitet og å reise til utlandet betyr at de må i karantene når de kommer hjem igjen, sier Raja til Eurosport.
– Hva synes du om at de reiser?
– Jeg syns det er viktig at idretten gjør sine egne vurderinger på dette.
– Men hva syns du om at de reiser?
– De fleste i idretten er veldig kloke. Og når de velger å gjøre noe, så har de gjort gjennomtenkte avgjørelser. Det er min oppfordring, det, og at de følger smittevernreglene, svarer kulturministeren.

Avstår fra å kommentere

Idrettspresident Kjøll, som også svarte på kritikken NIF har fått i forbindelse med deres innsats under pandemien, vil heller ikke kommentere om det er god smittevernshåndtering at fotballklubber reiser til Spania.
– Det er ingen ideell situasjon, og jeg har stor forståelse for at det gjøres. Men det er klart, vi skulle ideelt sett hatt dette organisert og gjennomført i Norge.
– Hva vil du si til den oppblussende debatten i norsk fotball om Glimts reise?
– Nei, jeg avstår fra å kommentere på det.

Går mot utsettelse av seriestarten

På møtet ble det klart at det sannsynligvis går mot mer nedstenging enn mot mer gjenåpning av samfunnet de neste ukene, grunnet de økende smittetallene som følge av det muterte viruset.
Det er dårlig nytt for toppfotballen, som har et sterkt ønske om å få lov til å spille treningskamper så snart som mulig, for å være rustet til en seriestart, som etter alle solemerker kommer til å bli utsatt fra opprinnelig startdato 5. april.
Etter det Eurosport kjenner til diskuteres utsettelse av oppstart i Norges Fotballforbund i dag, torsdag.
Hverken direktør i konkurranseavdelingen, Nils Fisketjønn, eller elitedirektør Lise Klaveness har svart på Eurosports henvendelser torsdag morgen.

Raja om Glimts utenlandstur: – De fleste er kloke

Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
14/08/2022 KLOKKEN 18:44
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
13/08/2022 KLOKKEN 16:33