Populære sporter
All sport
Vis alt

Solberg kryptisk om eliteseriestart

Caroline Simonsen

Oppdatert 03/03/2021 klokken 17:58 GMT+1

Det var en kryptisk Erna Solberg som måtte svare på spørsmål om hvordan det ligger an med tanke på eliteseriestart 5. april.

Statsminister Erna Solberg.

Foto: NTB

Tirsdag møtte idrettspresident Berit Kjøll statsminister Erna Solberg og kultur- og likestillingsminister Abid Raja for å diskutere idrettens situasjon sett i lys av pandemien.
Det mange i toppfotballen er mest spent på, er om det vil bli mulig å komme i gang med Eliteserien som planlagt, 5. april. Oppstarten i Toppserien er allerede utsatt, og per nå får ikke lagene i Eliteserielagene spille treningskamper.
Statsminister Erna Solberg sa at med den smittesituasjonen vi har i dag, er vi nærmere skjerpede tiltak, enn lettelser.
– Er det slik med disse signalene at det bare er å glemme Eliteseriestart i starten av April?
– Det vi sender signal om nå, er at vi har lyttet til dette, og så kommer vi tilbake til konklusjonen. Men jeg har understreket av vi er i en smittesituasjon nå som, selv om vi vet at vi framover kommer til å kunne åpne mer, så er nok de første ukene, uker hvor vi kanskje må skjerpe smitteverntiltak i Norge, sa Statsministeren.
– Er ikke det en fin måte å si at det ligger an til utsettelse?
– Spørsmålet er hva vi skal skjerpe. Det har ikke regjeringen tatt stilling til. Det er ikke sikkert at det blir dette området, men det er viktig å huske på at selv om vi vaksinerer store deler av den voksne befolkningen inn mot sommeren, så tar det litt tid før ting er normalt.
Dette sa Raja til Eurosport om Glimts utenlandstur:
picture

Raja om Glimts utenlandstur: – De fleste er kloke

I forkant av møtet mellom idretten og Solberg sa toppfotballsjef i NFF, Lise Klaveness, at de er overbevist om at det beste for både fotballen og smittevernsarbeidet er at toppfotballen går uansett, gitt at de forholder seg til smittevernsprotokollen.
Dersom det skal bli mulig at Eliteserien starter til tiltenkt tid, må klubbene få muligheten til å spille treningskamper først.
– I juni i fjor åpnet vi for kamlignende trening. Det er fotballen veldig opptatt av, med tanke på forebygging av skader. det er lignende prossesser noen i idretten har pekt på også nå, at man eventuelt kunne startet opp for treninger, før man går i gang med kampaktivitet, sa Abid Raja.
Under møtet la idretten fram flere krav. Idrettspresidenten listet dem opp da hun traff pressen etterpå:
* Åpne hele barne- og ungdomsidretten
* Åpne for nasjonalt seriespill i toppidretten
* At flest mulig av unge voksne kan komme i aktivitet igjen
* Lokale tiltak framfor nasjonale
* Bedre kommunikasjon med myndighetene før avgjørelser blir tatt
picture

– Tar ikke imot den kritikken

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame