Populære sporter
All sport
Vis alt

Tangerte Lyn fra 1968, kranglet og høvlet over stakkars Start: – Svarte på trenerteamets utfordring

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 22/08/2020 klokken 21:58 GMT+2

Med en stekhet Philip Zinckernagel i spissen ydmyket lekne Glimt Start ettertrykkelig på eget kunstgress. 6-0, game, set and match.

Philip Zinckernagel

Foto: Scanpix

Bodø/Glimt - Start 6-0
– Dette var veldig bra. Når vi bestemmer oss for å gjøre ting ordentlig sammen, og være et lag, da er det en maktdemonstrasjon. Det er gøy at de svarer på utfordringen fra oss i trenerteamet, sier Kjetil Knutsen til Eurosport.
Bodø/Glimt, uten Kasper Junker og Brede Moe, sto fortsatt uten tap etter tolv seirer og to uavgjorte etter 14 runder, mens Start trolig kom til oppgjøret med nyvunnet selvtillit etter seier mot Vålerenga i forrige runde.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen.
picture

Se høydepunktene: Bodø/Glimt - Start 6-0

Gjestene måtte klare seg uten den solide målvakten Jonas Deumeland, som har reist til Belgia for å besøke kona etter et halvt år. I målet tok Amund Wichne hans plass, og han måtte i aksjon allerede etter 30 sekunder, da Jens Petter Hauge satte opp Patrick Berg som fyrte av et godt skudd. Advarselen var sendt.
Og allerede etter 16 minutter var hjemmelaget i ledelsen. Philip Zinckernagel slo perfekt inn fra høyresiden, og Victor Boniface som har fått sjansen i Junkers fravær stanget ballen enklet i mål. Det var også danskens 19. målpoeng så langt i sesongen.
Senere i omgangen klinket Ulrik Saltnes ballen i stolpen, da Glimt fikk en kjempesjanse til å doble, men det skulle likevel ikke gå lenge før det skjedde.
(Artikkelen fortsetter under):
picture

Slik forklarer han diskusjonen med lagkameraten

For Zinckernagel slo en presis corner inn foran mål etter 35 minutter. Jesper Daland fikk ikke nok av luggen på den og stusset den bare videre bakover, og der dukket opp Patrick Berg opp og sendte kula i garnet til 2-0.
– Det er 90 meter til mål hver gang vi vinner ballen, og da blir det vanskelig, mente Starts Kristoffer Tønnessen i pausen.
Og vanskeligere skulle det bli for Start, og den selvtilliten de kanskje hadde med seg til Bodø forsvant nok raskt i løpet av tre minutter mellom det 53. og 56. minutt.
Først skaffet Zinckernagel straffe, og Jens Petter Hauge satte den iskaldt i mål. Man kunne imidlertid se at de diskuterte en del seg imellom før den ble tatt, og det kunne ligne en krangel hele veien tilbake til midtstreken.
Med 3-0 gikk de opp i 50 mål så langt denne sesongen. Det forrige laget som klarte å score 50 ganger på sine 15 første kamper, var Lyn helt tilbake i 1968.
Og om de kranglet etter den scoringen, tok det ikke lang tid før det så ut til å være glemt. For så godt som umiddelbart etterpå fikk Zinckernagel ballen i feltet, vendte opp og dunket inn 4-0. Den første som kastet seg rundt halsen på ham for å gi ham en klem: Jens Petter Hauge.
– Philip har lyst på mål han også, men det var min tur i dag. Og jeg viste at jeg er god på straffe, så da er det ikke så mye å diskutere, sier Hauge.
– Men dere diskuterte ganske lenge?
– Slik er det nå, og det er lett å ha fokus på det når vi vinner 6-0. Men både jeg og Philip har hver vår gode kamp, så det er ingenting å klage på, mener Hauge.
Ingen stor sak, mente Kjetil Knutsen.
– Det var Jens Petter som skulle ta den, og Philip hadde lyst til å score. Det er fint, vi skal ha spillere som vil ha målpoeng. Men det var Jens Petter og han fikk beskjed om at han skulle ta den, veldig enkelt, sier Knutsen til Eurosport.
(Artikkelen fortsetter under):
picture

Gratulerte Glimt etter ydmykelsen: – Bare å legge seg paddeflat

Men Glimt var langt fra ferdige, for to minutter senere var det Hauges tur til å score. Zinckernagel slo en corner, Ulrik Saltnes stusset den videre og Hauge fikset 5-0.
– Det er salt i såret, utbrøt Stabæk-kaptein Andreas Hanche-Olsen i Eurosports direktestudio.
Victor Boniface ville ikke være noe dårligere han heller. Målgivende? Philip Zinckernagel, selvfølgelig. Da var bare en tredel av kampen spilt og stakkars Start var allerede maltraktert med seks baklengs i sekken.
– Det er ikke bra nok. Det her holder ikke. Vi møter et godt lag i dag, og de viser det første kvarteret hvor gode de er. Da henger vi ikke med i det hele tatt, sier tidligere Glimt-spiller Vegard Bergan til Eurosport.
Trener Joey Hardarson valgte å gratulere Glimt med en god prestasjon.
– Så er det bare å legge seg paddeflat. I dag er vi langt alt som er. Den perioden i andre omgang var katastrofe. Fullstendig kollaps, sier han til Eurosport.
Etter halvspilt serie troner dermed Glimt alene på toppen av tabellen, etter at de svarte ettertrykkelig på Moldes seier tidligere på dagen. De har nå syv poeng med en kamp mindre spilt.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame