Viking: Formasjon 4-3-3
Trolig lagoppstilling:
Joacims blogg
En «no-brainer» – men nå må de legge vekk Eggen-sammenligningen
20/09/2021 PÅ 18:00
I. Austbø
S.Bjørshol – R.Hove –V.Vevatne– A.Pereira

J.Bell – K.Løkberg – J.Furdal

Y.Ibrahimaj – V.Berisha – Y-E.D.Lanlay
Keeper - 4
Viking overrasket alt og alle i fjor, men kanskje aller mest på keeperplassen. Iven Austbø var utregnet, men reiste seg på ni og var meget solid. Denne sesongen har han fått selskap av A. Østbø og det skal normalt bety at keeperteamet i Viking er forsterket. Det blir dog litt annerledes i år. Foregående sesong var Austbø i utfordrerposisjon og hadde ikke noe å tape. Nå er det forventinger og han må forsvare noe. Jeg er litt spent på hvordan det slår ut.
Forsvar - 4
Vikings firer var imponerende god i fjor og vokste ytterligere etter at Kristoffer Løkberg kom inn sentralt på midtbanen. Flere spillere tok store steg i løpet av fjoråret. Den aller største utviklingen hadde Viljar Vevatne og Adrian Pereira, men også Bjørshol og Hove var svært gode. Denne sesongen får dem i tillegg tilbake Axel Andresson fra skade. Spilleren Viking kanskje hadde størst forventinger til foran fjoråret. Vikstøl vil fungere som backup på venstrebacken, mens det på motsatt side ikke finnes noen utfordrer til Bjørshol. Torsteinbø har vist at han takler den rollen, men han ønsker å spiller lengre frem på banen. Alt i alt ser denne lagdelen solid ut.
Midtbane - 4
Løkberg kom inn og balanserte denne midtbanen på en mesterlig måte i fjor høst. Han er med fra start nå. Inn har Bell kommet, han er allsidig og vil erstatte Fridjonsson. Spørsmålet er om noen kan erstatte Thorstvedts målpoeng? Han etterlater et stort hull. Kanskje kan en frisk Furdal bite fra seg mer i poengprotokollen. Torsteinbø er en annen som imponerte meg i fjor, og også han har et bedre utgangspunkt foran denne sesongen. Ibrahimaj blir nok foretrukket som kant, enn om jeg personlig mener han er minst like bra som indreløper.
Angrep – 4
Flere spillere som kan bekle kantplassene, og denne sesongen har man også to solide midtspisser i Høiland og Berisha. Jeg mistenker at Ibrahimaj og De Lanlay tar kantposisjonene fra start av, men De Souza er en spennende utfordrer, og siden får vi som alltid håpe at det evige talentet, Bytyqi skal ta ut sitt potensial. Som midtspiss velger Berntsen Berisha, siden er spørsmålet om han gjør noen formasjonsendringer i enkelte kamper for å få plass til Høiland også.
Treneren - 5: Bjarne Berntsen
Alt den mannen har tatt i de siste to sesongene har blitt til gull. Berntsen har vist at gammel er eldst, samtidig skal vi ikke glemme assistentene Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheims arbeid. De komplimenterer Berntsen utmerket.
Joachim Jonsson er ikke sikker på at Viking klarer å erstatte Tripic og Thorstvedt. Se hva han sa i Indre Bane her. Saken fortsetter under videoen.

Stusser over ny Viking-formasjon: – Hvorfor gå bort fra det?

Nøkkelspilleren: Viljar Vevatne
Stopperen tok enorme steg i løpet av fjoråret og vokste frem som sjefen og en av seriens aller beste stoppere. Han har tatt med seg utviklingen inn i denne oppkjøringen og er mannen som skal binde sammen Viking defensivt.
Han får sitt gjennombrudd: Jefferson De Souza
Vingen kan bli en skikkelig publikumsprofil og har egenskaper som går utenpå de fleste i Eliteserien. En spiller som er verdt inngangsbilletten alene da han er på humør.
Salgsobjektet: Adrian Pereira
Venstrebacken fikk sitt store gjennombrudd i fjor. Spiller med en enorm selvtillit og er fullstendig uredd i alt han foretar seg. Meget god offensivt og har en av seriens beste venstrebein. Spiller på U-21 landslaget og vil med en god start være aktuell for større klubber i sommer.
Adrian Pereira har også andre talenter - se sangfuglen på skoleballet her. Saken fortsetter under videoen.

Fleiper med stjerneskuddets forandring etter skoleballfremføring

Undervurdert: Fredrik Torsteinbø
Han viste allerede i fjor sin verdi da han vikarierte med bravur for Sondre Bjørshol på høyrebacken. Men det er som midtbanespiller han er best og Torsteinbø kommer til å bidra sterkt også denne sesong for Viking. En smart spiller med gode ferdigheter. Drømmespilleren Valon Berisha Tenk å fått tilbake broder Berisha på den ene indreløperen. Viking hadde vært gullkandidat med Valon på laget.
X-faktoren: Yldren Ibrahimaj
Silkefot Ibrahimaj passer perfekt under Bjarne Berntsens stil. Silkefoten hadde 10 assist i fjor og hans fot vil avgjøre mange kamper også denne sesongen.
Hvilken spiller vil skape de største overskriftene?: Veton Berisha
Han har allerede lagt lista da presset igjennom en overgang fra Brann til Viking, gjennom å bruk av media. Lista er lagt og han vil elske å peke nese til omgivelsene hvis han gjør dundrende suksess denne sesongen.
Overgangsvinduet
Viking har riktignok mistet poengspillerne Thorstvedt og Tripic og det vil naturligvis bli kjennbart. Men de har handlet smart og fått hjem to meget revansjesugne spillere i De Lanlay og Veton Berisha. Det er spillere som vil ofra sine hjørnetenner for å lykkes i Viking-comebacket. Siden har de også endelig fått hentet Joe Bell som kan bekle flere plasser. Den tidligere Brodd-spilleren og driblefanten De Souza er også spennende. Arild Østbø forsterker også keeperteamet. Unge midtbanespilleren Sebulonsen har kommet fra Sola. Viking fortsetter med sitt lokale preg. Viking har vært på jobb i dette vinduet.
Sesongen
Foran fjorårssesongen var det masse spørsmålstegn rundt Viking. Disse ble rettet ut til utropstegn og jeg synes Viking ser spennende ut igjen. Litt spørsmålstegn for hvem som skal erstatte alle tapte målpoeng, men at Viking vil bite i fra seg og befinne seg på øvre halvdel, hersker det ikke noen tvil om.

Joacims blogg
Vurderer samtlige klubber før Deadline Day: – De har gått på veggen
30/08/2021 PÅ 07:14
Joacims blogg
Nådeløs Stabæk-dom: – Fellesnevneren er fiasko
28/07/2021 PÅ 10:36