• Se Ælv Clasico mellom Mjøndalen og Strømsgodset lørdag 18:00 på Dplay og Eurosport Pluss - sikre deg tilgang her!
MJØNDALEN (Eurosport.no):
Få i moderne tid har vært like involvert i både Strømsgodset og Mjøndalen som Martin Rønning Ovenstad. Gjennombruddet kom hos bruntrøyene, før han gikk til Godset og blant annet tok seriegull med klubben i hans hjerte - det vil si, det som var klubben i hans hjerte.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
– Fra jeg var 5-6 år var jeg Godset-supporter. Fatter'n var Godset-supporter og lærte meg opp. Og jeg sier «var», ler han.
– Da jeg var yngre heiet jeg på Strømsgodset, det er ingen hemmelighet. Jeg og en kompisgjeng tok alltid bussen fra Lier og inn til Drammen for å dra på kamp. Vi var supportere.
– Feirer du hvis du scorer mot dem på lørdag da?
– Ja. Noe annet ville vært respektløst overfor hva vi prøver å få til her. Det er ikke noen hemmelighet at jeg ikke fikk ut mitt beste eller ble satset noe særlig på den siste perioden i Godset. Mennesker er sånn: vi vil bevise ting. Så det ville vært stort å spille en god kamp mot Godset.
– Holde kjeften på dansken?
– Haha, den kjeften tror jeg bare blir større jo bedre vi spiller, flirer han.
Saken fortsetter under videoen.

Tar avstand fra klisjéen: – Bare piss!

Fikk kjærlighet for MIF

Men flere ting har nyansert bildet ganske kraftig. For gutten fra Lier, rett i utkanten av Drammen, ble plukket opp av de brune da han var 15 år gammel. Veien til den daværende Adeccoligaen og fast plass var kort.
– Så kom jeg hit til Mjøndalen som 15-åring, og da fikk jeg umiddelbart en kjærlighet for denne klubben også. De satset på meg fra jeg var ung. Jeg spilte jo fast på nest øverste nivå.
Det står i sterk kontrast til hvordan han opplevde den siste perioden i Strømsgodset, etter at han ikke fikk fornyet kontrakten etter 2019-sesongen der spilletiden var begrenset under Henrik Pedersen.
– Det siste halvannet året i Godset så har jeg ikke like mange gode minner som fra min første periode der. Men sånn er det. Fotballen svinger. Trenere kommer og går, klubber forandrer seg og lagene forandrer seg.
For etter den skuffende perioden ga MIF han tillit for andre gang i karrieren, etter at han hadde gått over et halvt år uten kontrakt.
– Jeg ønsker alle spillerne jeg kjenner i klubben all mulig suksess. Men nå er det Mjøndalen som klubb jeg unner det beste. Det er de som står meg nærmest nå.
  • Se Ælv Clasico mellom Mjøndalen og Strømsgodset lørdag 18:00 på Dplay og Eurosport Pluss - sikre deg tilgang her!

Flo: – Passer med selvmål denne kampen

Henrik Pedersen forteller at å slippe Rønning Ovenstad var en del av det større bildet man prøver å gjøre noe med i Strømsgodset. Man vil satse på enda yngre spillere. Han frykter ikke at hans tidligere elev skal straffe SIF - eller.
– Jeg håper ikke han scorer mot oss, nei. Jeg tror ikke han gjør det. Eller... Jeg håper ikke det, ler han.
Sportssjef Jostein Flo forteller at de fortsatt er glade i 26-åringen i Drammen.
– Det var et tydelig godt valg for han at han gikk til MIF. Det er hyggelig for han. Det med at han skal straffe oss nå er et moment media snakker om. For oss er han en spiller på Mjøndalen, men vi ønsker han alt godt.
– Hvis det er én kamp det passer med et selvmål fra han, så er det vel denne, smiler han lurt.
Herman Stengel kjenner hovedpersonen godt og er på motsatt lag i lørdagens derby. Han mener standhaftig at Rønning Ovenstad er en Godset-mann.
– Han er mer blå enn brun ja, hevder Godset-spilleren.
Saken fortsetter under videoen.

Reagerer på rivalens utsagn: – Noe av det dummeste jeg har hørt

– Ikke trist om vi vinner

Ovenstad forteller om at det å være fotballspiller er en jobb. Nostalgi og følelser fra barndommen må kastes ut vinduet når det er mye på spill.
– Det er aldri fett å kunne sende kompiser ned i gjørma. Men jeg føler ikke det blir noe trist om jeg skulle være med på å vinne mot Strømsgodset. Jeg har lagt fra meg supporter-følelser fra barndommen for lenge siden, det er bare noe man må lære seg som fotballspiller, tror jeg.
Dessuten kjenner han på at han står i gjeld til Mjøndalen.
– Jeg føler jeg skylder Mjøndalen veldig mye. De hadde troen på meg som unggutt, og de ga meg sjansen nå når jeg trengte spilletid og ikke hadde fått spille fast på lenge. Det så stygt ut en stund da koronapandemien begynte i vinter.
– Mjøndalen er en unik klubb. Jeg vet det blir sagt hele tiden, men det er virkelig det. Folka er jordnære og det er mange her som ønsker deg genuint godt. Jeg har fått tid her til å spille meg i form og komme meg tilbake på det rette sporet igjen.
Sett denne?

Hemmelige bot-historier, hemmelige Fagermo-historier og hemmelig hatspiller

Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43