Snudde trenden for Aalesund: Innbytteren sikret etterlengtet poeng

Oppdatert 24/06/2020 klokken 22:00 GMT+2

Daouda Bamba og Brann så ut til å ha god kontroll på oppgjøret mot Aalesund. Så dukket en islandsk innbytter opp fra dypet.

Hólmbert Fridjonsson

Aalesund - Brann 2-2
– Vi trengte dette, sa Aalesunds Hólmbert Fridjonsson etter at sunnmøringene sikret årets første poeng.
Islendingen startet på benken, men fikk en enkel jobb med å skape balanse i regnskapet godt inne i den andre omgangen. Med en storslagen Niklas Castro og et meget komprimert Aafk-lag, hadde Lars Bohinen lov til å juble etter kampslutt.
– Vi må kjempe for de poengene vi skal ha nå i starten. Jeg synes vi spilte en bra kamp, men det ble litt tullete at vi slapp inn to enkle mål. Vi var uansett bedre i dag enn i de to første kampene, sa Niklas Castro etter at 2-2 var et faktum.
Med 11 (!) innslupne mål på de første to rundene, hadde Bohinen og Aalesund virkelig fått en skeiv start på Eliteserie-returen. De oransje fra Sunnmøre slapp kun inn 25 mål gjennom hele sesongen i fjor, og det var tydelig at de nyopprykkede tangotrøyene ønsket å stramme kraftig inn før møtet med Brann onsdag.
Se høydepunktene fra kampen her! Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Aalesund - Brann (2-2)

Komprimerte tangotrøyer

I intervju med Eurosport før kampen på Color Line Stadion var Lars Bohinen klar på at fokuset lå på det defensive – etter at hans mannskap slapp inn syv mål mot Kristiansund og fire mot Molde.
– Først og fremst må vi tette igjen bakover – vi er nødt til å rydde opp i det. Hovedfokuset her er å holde nullen, sa Aafk-sjefen rett før avspark.
Det var tydelig at Bohinens ord bar frukter, for det var et meget defensivt hjemmelag som innledet onsdagens kamp mot Lars Arne Nilsens Brann. Til tross for at bergenenserne hadde god kontroll på oppgjøret, maktet de ikke å overliste et kompakt Aafk-lag i innledning.
– For et defensivt Aalesund-lag vi ser her nå, uttalte Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson i Fotball Direkte.
Se hva Hólmbert Fridjonsson sa etter kampen mot Brann. Saken fortsetter under videoen.

Målscoreren etter årets første poeng: – Vi trengte dette

Åpnet målkontoen

Forsvar er det beste angrep heter det, og nettopp det skulle vise seg å stemme godt for Lars Bohinen. En halvtime inn i oppgjøret brøt Aalesund et litt halvhjertet Brann-angrep, og fosset mot boksen til Ali Ahamada.
Nysigneringen Shaquill Sno satt fart på venstresiden, før han fikk testet sisteskansen med et rapt skudd fra kloss hold. Ahamada fikk reddet skuddet, men etter flere returer inne i boksen, endte ballen tilslutt på tåa til Niklas Castro. Chilieneren gjorde ingen feil og sendte hele Aafk til himmels på Color Line Stadion.
Scoringen var årets første for Niklas Castro, og 1-0 var også stillingen til pause.
For Brann sin del var det et frustrerende sorti av en omgang, og Lars Arne Nilsen var ikke en fornøyd mann etter de første 45`.
– Vi blir for tamme i boksen, det er vanskelig å bryte gjennom dem, sa LAN til Eurosport i pausen.
Vegard Forren var ikke fornøyd med dommeren etter den første omgangen. Saken fortsetter under videoen.

Forren hardt ut mot dommeren: – Vet nesten ikke hvor grensa ligger lenger

Snuoperasjon

Det var mye som tydet på at Brann la fra seg tamheten i garderoben før de siste 45 minuttene, for allerede syv minutter inn i den andre omgangen satt utlikningen for gjestene fra Bergen. Daouda Bamba dukket opp på bakerste stolpe etter et perfekt innlegg fra dagens høyreback Petter Strand, og ivorianeren kunne enkelt sette inn 1-1-scoringen til Brann.
Bergenserne jaget årets tredje seier – av tre mulige – og det var tydelig at de rosakledde fikk vann på mølla etter den tidlige utlikningen i andre omgang. Kun seks minutter etter Bambas scoring, dukket samme mann opp igjen på omtrent samme sted, og fikk to muligheter for å overliste keeper Andreas Lie. Etter at Daan Klinkenberg maktet å klarere det første forsøket, satt omsider ledermålet for de tilreisende.
2-1 til Brann og nye sinte gloser fra Lars Bohinen på Aafk-benken.
Bamba skulle feire scoringene på en spesiell måte, men slik gikk det ikke. Se hva som som skjedde her.

Feiringen til Bamba gikk ikke helt som planlagt: Her forklarer han hva som skjedde

Islandsk innbytter

Etter drøye 63 minutter spilt var det duket for Hólmbert Fridjonsson, noe som skulle vise seg å være et sjakktrekk fra Lars Bohinen. Kun ni minutter tok det før lagene var like langt på Sunnmøre.
Plutselig var Fridjonsson helt gjennom Brann-forsvaret etter en strøken pasning fra målscorer Castro, og islendingen fikk en enkel jobb med å sette inn dagens fjerde og Aafks andre scoring for dagen.
Brann har satt inn to overtidsscoringer i begge av de to første kampene i Eliteserien, og mot Aalesund manet bergenserne på for å gjøre det for tredje gang. Til tross for en intens avslutning, var det tydelig at Aalesund var godt fornøyd med ett poeng på eget kunstgress. Sunnmøringene fikk klartert det som var mulig å klarere i egen boks, og en svett Lars Bohinen kunne omsider juble for årets første poeng.

Slik stilte lagene

Aalesund (3-4-3): Andreas Lie – Jonas Grønner, Daniel Gretarsson, Daan Klinkenberg – Jørgen Hatlehol, Niklas Castro, Peter Orry Larsen, Simen Bolkan Nordli, Shaquill Sno – Ståle Stålinho Sæthre, Sigurd Haugen.
Brann (4-3-3): Ali Ahamada – Petter Strand, Vegard Forren, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen, Amer Ordagic, Daniel Pedersen – Gilbert Koomson, Daouda Bamba, Robert Taylor.