TRONDHEIM / OSLO (Eurosport.no):
Eurosport møter Andre Hansen i hyggelig sommersol på Lerkendal etter trening onsdag, der laget forbereder seg til den etter hvert så meget viktige kampen mot Bodø/Glimt.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 PÅ 20:39
Målvakten klør seg litt på armen og forklarer at det ble litt mye tid i friluft på vei hjem fra Aker stadion. Da var det nemlig behov for en oppklarende prat med Samuel Adegbenro.
– Hvorfor har du så mange myggstikk?
– Det er fordi jeg sto utendørs på fergen hjem fra Molde og hadde en god samtale med min gode venn Samuel Adegbenro, svarer Hansen med et smil.
For selv om det bare er gått to kamper av årets serie, er det frustrasjon og negative overskrifter som preger omgivelsene. Eurosport snakket med Hansen også før kampen mot Molde, da det ble kritikk allerede etter den målløse og sjanse-tynne kampen mot KBK.
Keeperveteranen mente det var altfor tidlig å svartmale, at det var mer harmoni innad og trakk blant annet frem at ingen slenger bemerkninger bak hverandres rygg, som svar på spørsmålet om hva som er endret fra i fjor til nå.
Så evnet ikke laget å score heller i Molde, og luken er allerede på fem poeng opp til gullrivalen etter Ohi Omoijuanfos matchvinnerscoring lørdag kveld.
På hjemreisen til Trondheim ble det en opphetet diskusjon mellom Hansen og nevnte Adegbenro, inne på bussen.
– Ja, det var litt frustrasjon etter kampen, og så er det ikke alltid når man snakker forskjellige språk, engelsk og norsk og sånt ... at det kan tolkes feil. Samuel og jeg har hatt flere gode prater tidligere, så vi tar en sånn i året der vi tar en fot i bakken også blir vi venner igjen. Jeg setter pris på at det er frustrasjon, sier Hansen til Eurosport.
Han røper litt av bakgrunnen for konfrontasjonen, som utviklet seg til et verbalt bikkjeslagsmål mellom de to. Etter det Eurosport erfarer var diskusjonen flere knepp opp fra vanlig «utblåsning» på spillerbussen etter tap.
– Det går mer på ..., du kan få vite littegrann. Jeg forstår godt hans frustrasjon, for jeg er frustrert for at vi ikke ikke får satt ham opp i hans beste posisjoner – samtidig som vi trenger ham til å gjøre mer av grovarbeidet i strukturen i grunnrammen i vårt spill. Det går litt begge veier, egentlig. Vi hadde vel begge forståelse for hverandre, forklarer han.
(Artikkelen fortsetter under):

Hansen: – Setter pris på at det er litt frustrasjon

Lagkamerat Samuel Adegbenro bekrefter at stemningen ikke var den beste etter Molde-kampen.
– Den var trist. Alle var sinna, grinete ... Men vi er nødt til å legge det bak oss og se fremover. Det er 28 kamper igjen av sesongen, og vi kan ikke la én kamp ødelegge så mye. Vi må bare glemme det og fokusere på neste kamp.
– Ble det litt krangling og tatt opp på bussturen hjem?
– Ja, det blir litt frem og tilbake. Alle har jo sine ideer – vi må gjøre det sånn og sånn. Så er folk enige og uenige. Mot slutten snakket vi sammen, og nå ser ting mye bedre ut, sier han og legger til:
– Det var bare en liten krangel, ikke noe mer enn det. Vi har skværet opp og vi er venner igjen. Noen ganger trenger man bare å snakke sammen og pushe hverandre. Noen ganger må man bare si det som det er og ha en liten krangel, mener Adegbenro.
Etter det Eurosport erfarer var det en uenighet som har ulmet over lengre tid, der Hansen og flere andre spillere i RBK-garderoben har vært frustrert på det de mener er egoistisk opptreden fra nigerianeren. Trener Eirik Horneland er avslappet når han blir konfrontert med hendelsen sent lørdag kveld, han har sett de to kjekle tidligere også.
– At de har krangla? Det gjør de jo hele veien. Såpass må det være, det må være takhøyde for litt spenning og interaksjoner, det må det være, sier Horneland til Eurosport onsdag.
– Var det såpass at noen gå i mellom og skille dem?
– Det ordnet de opp i sjøl, det skal være litt takhøyde og spenning. Det var godt å se at de fant tonen ganske kjapt etterpå, svarer han.
Nå mente målvakten det var på tide å ta opp irritasjonen ansikt til ansikt med Adegbenro, fremfor å prate bak ryggen.
– Jeg tror det er bedre å prate om det, ja. Noen ganger kan man nok oppfatte det som klaging på ditten og datten.
– Hvorfor ble det ekstra opphetet denne gangen da?
– Det vet jeg faktisk ikke. Det er vanskelig å si. Det er ikke mulig å si når frustrasjonen kommer ut, den bare kommer ut, den.
– Men det er ikke så ofte noen må gå i mellom?
– Det har vel ikke skjedd i min tid i RBK. Nei, så galt var det ikke. Vi driver voksenidrett, altså, det må være lov å få holde på littegrann. Nei, det har ikke vært noen voldelige konflikter i min tid i Rosenborg.
(Artikkelen fortsetter under):

Adegbenro: – Noen ganger må man bare ha en liten krangel

Hansen avviser at folk måtte be dem roe seg ned og gå i mellom de to debattantene også denne gangen.
– Nei, vi klarte vel å holde det på et «decent» nivå, ja.
Også Adegbenro har sin forklaring på hva som ble sagt og ment på hjemreisen.
– Han mente blant annet at jeg burde gå mer i bakrom. Så forklarer jeg at jeg godt kan gjøre det, men alle kunne jo se at vi omtrent ikke hadde ballen. Jeg kan gå på løp, men det hjelper jo ikke når vi ikke har ballen. Vi må ha ballen for at jeg skal kunne gjøre sånne ting. Så vi diskuterte og ble enige om hva vi kan gjøre bedre, sier 24-åringen.
Horneland sier hendelsen ikke får konsekvenser for de to involverte.
Nei, ikke når de klarte å ordne opp så godt som de gjorde, de gjorde seg ferdig med det der og da – og er gode gutter sammen igjen.
– Hvor går grensa for hva en spiller kan konfrontere en annen med?
– Det var i alle fall godt innenfor det de gjorde på bussen. Det går på et ønske om å bli bedre, og det fort, sier den pressede RBK-sjefen.
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 PÅ 12:18
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 PÅ 18:01