Start – Molde 2-3
OSLO/KRISTIANSAND (Eurosport.no)
Stian Rode Gregersen avgjorde for Molde fem minutter på overtid, da Molde vant 3-2 over Start på Sør Arena. Men Eurosports ekspert Joacim Jönsson var alt annet enn imponert over hjemmelagets forsvarsspill i forkant av scoringen.
Eliteserien
Senket «storebror» med to effektive minutter: – Nå lukter de på edelt metall
29/08/2021 PÅ 17:56
– Når det er fem minutter på overtid og du har 2-2 mot storfavoritten Molde og et bonuspoeng for Start, også opptrer man sånn i forsvarsspillet. Det er svakt, svakt, svakt av nyinnkjøpte Vegard Bergan fra Bodø/Glimt, meldte Jönsson i Fotball Direkte.
Start-trener Johannes Hardarson måtte si seg enig.
– Det er brutalt, det er helt forferdelig å få det målet imot på slutten der. Det er et billig mål, så det er utrolig surt, sa han til Eurosport etter kampen.

Sjokkåpning av Start

I perfekt sørlandsvær var det et heltent hjemmelag som tok imot fjorårets seriemester, Molde.
Etter 18 minutter. Eirik Schulze tok et lynhurtig frispark fra midtbanen og fant Eliteserie-debutant Mikael Ugland.
20-åringen avanserte flere meter før han upresset hamret ballen i mål fra 17 meter. 1-0 til hjemmelaget.
– Det er strålende, han får et ordentlig bra treff. Herlig trøkk i den, utbrøt kommentator Asbjørn Myhre.

Eikrem magi

Så våknet midtbaneeleganten til Molde og vartet opp med to strøkne pasninger til hver sin back som gjorde at Molde snudde kampen før pause. Først fant Eikrem Marcus Holmgren Pedersen, som stanget inn 1-1. Like før pause var ørneblikket tilbake og denne gang var det Kristoffer Haugen som satte inn 2-1 med hodet.
– Han har et fantastisk overblikk. Han er en mann som klarer å se de finurlige pasningene og klarer å lese spillet ganske bra. Han har en fantastisk pasningsfot, så det var en ganske bra assist av han, skryter Holmgren Pedersen til Eurosport i pausen.
I pausen meldte Erling Moe at Holmgren Pedersen måtte ut med en lite smell og ble erstattet av Henry Wingo. Men 20-åringen selv var mest fornøyd med sitt eget mål i pausen.
– Det var en fantastisk scoring og første gang jeg scorer på hodet. Det var jævlig deilig, fortalte nordlendingen til Eurosport.

– Det er bittert

Mathias Bringaker utlignet til 2-2 med sitt tredje mål på tre kamper etter 75 minutter.
Men avgjørelsen kom på overtid da Rode Gergersen hadde blitt igjen i feltet etter en dødball.
25-åringen fikk lirket ballen forbi Amund Wichne og sendte Molde-benken til himmels, men Erling Moe var ikke spesielt imponert over det Molde leverte.
Og det var en tydelig skuffet Bringaker som møtte Eurosport etter kampen.
– Det er ganske bittert. Jeg føler det har vært altfor mye nesten de siste kampene. At vi bare står med to poeng nå er veldig bittert, sier en skuffet Bringaker.

– Vi gjør en dårlig kamp

Selv om det ble seier var heller ikke Moe særlig imponert over eget lag.
– Jeg synes vi gjør en dårlig kamp i dag, så ærlig må det gå an å være. Vi skaper en del, det er ikke det det står på, men jeg er veldig misfornøyd med hvordan vi fremstår. Vi skal ta med oss at vi vinner på en dårlig dag, forklarer Moe til Eurosport etter kampen.
Eikrem så den siste halvtimen fra benken og var tydelig lettet etter kampen.
– Helt fantastisk. Stian har vært så sinnsykt bra for oss, det er helt fortjent at han scorer. Vi fortjente kanskje ikke seieren i dag, men det er viktig på sånne dager, sier Eikrem til Eurosport etter kampen.
Dermed vant Molde 3-2 og står med fullpott og topper Eliteserien etter tre runder, mens Start står med to poeng på tre kamper.

Leke James på bedringens vei

Molde kom uten klubbens toppscorer fra forrige sesong til Kristiansand. Leke James fikk rødt kort mot Aalesund i serieåpningen, men det er en smell fra samme kamp som holder spissen ute mot Start. Erling Moe bærer uansett gode nyheter for Molde-fansen.
– Leke trente bra i dag, så jeg håper han blir klar mot Stabæk. Han fikk seg en skikkelig trøkk mot Aalesund, men alt går bedre nå, sier Moe til Eurosport før kampen.

Se høydepunktene: Start - Molde (2-3)

Slik startet lagene:

Start: Amund Wichne, Eirik Wichne, Jesper Daland, Joackim Jørgensen, Henrik Robstad, Kristoffer Tønnessen, Kasper Skaanes, Eirik Schulze, Erlend Segberg, Mikael Ugland, Kevin Kabran.
Molde: Andreas Linde, Marcus Holmgren Pedersen, Martin Bjørnbak, Stian Rode Gregersen, Kristoffer Haugen, Etzaz Hussain, Fredrik Aursnes, Magnus Wolff Eikrem, Tobias Christensen, Ohi Omoijuanfo, Ola Brynhildsen.
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26