Oppdatert 18/10/2020 klokken 20:32 GMT+2

Christian Bolanos så ut til å bli helten på samme bane som han debuterte på tilbake i 2009, men Godset kjempet seg tilbake etter Ipalibo Jacks røde kort.

Moses Mawa

Strømsgodset - Start 1-1
Siden 0-2-tapet mot Viking har Strømsgodset spilt fem strake uavgjortkamper. Det var de ute etter å rette på hjemme mot Start søndag kveld, men det var gjestene som kom best i gang.
For Martin Ramsland fikk en gigantisk sjanse etter drøye tre minutter, da ballen landet i beina hans på femmeterstreken etter et godt Kevin Kabran-innlegg. Men selv om han fikk all verdens tid, skjøt han rett på Viljar Myhra.
– Det er nesten utilgivelig, mente tidligere Start-spiss og nå Eurosport-ekspert Bernt Hulsker.
Godset svarte da Moses Mawa fikk en god sjanse, men Vegard Bergan sto i veien for avslutningen og fikk avverget den til corner.
Men så var det en hodemist fra Ipalibo Jack på corner. Han tok et godt, gammel nakkegrep rundt Bergan inne i feltet og en soleklar straffe til Start. Den satte den hjemvendte helten Christian Bolanos iskaldt i mål forbi Myhra. Starts første straffescoring for sesongen.
Det skjedde faktisk på den samme banen han debuterte på, i Eliteserien for første gang, for elleve år siden. Han scoret to mål mot Godset i 2009, blant annet et direkte frispark, i en kamp som endte 3-3 etter dagens Eurosport-ekspert Hulsker utlignet tre minutter på overtid.
Litt etter midtveis i omgang nummer pådro også Jack seg sitt andre gule kort for kvelden, og dermed marsjordre på midtbanemannen.
Men selv om de var redusert til ti mann slo Godset tilbake. Lars-Christopher Vilsvik kom seg frem på høyresiden, spilte inn til Johan Hove som på lekent vis hæflikket videre til Moses Mawa. Under litt enkle arbeidsforhold gitt av Start-forsvaret dunket han inn utligningen.
– Jeg er overhodet ikke bekymret for nedrykk, sa han til Eurosport etter kampen.
(Artikkelen fortsetter under):

Henrik Pedersen: – Klart best selv med ti mann

Start fikk en kjempesjanse ved Mathias Bringaker litt senere i kampen, men hans heading forsvant på feil side av stolpene.
På overtid fikk tidligere Start-spiller Lars-Jørgen Salvesen en enorm sjanse, men han traff ikke målet.
Dermed har Godset spilt uavgjort i seks strake kamper.
Det forrige laget som spilte så mange uavgjorte på rad på øverste nivå, var Lillestrøm i 2003.
Det var et viktig poeng for Godset, men også med tanke på at Start ikke fikk to til. Aller mest fornøyd med det, er trolig lokalrival Mjøndalen på nedrykksplass to poeng bak sørlendingene.
Start kom til en kampen med en ganske så fryktelig bortestatistikk, for 16 av de 18 poengene de hadde samlet inn før oppgjøret har de tatt på hjemmebane.
De hadde ikke vunnet på sine elleve siste bortekamper i Eliteserien, siden 2-1 mot Tromsø 21. oktober 2018.
De hadde sluppet inn mål i sine 38 siste bortekamper i Eliteserien.
De hadde scoret kun syv mål på bortebane i år, færrest av lagene i serien.
Flere av disse punktene ble altså forlenget etter 1-1 i Drammen.
– Vi er skuffet. Vi hadde en gyllen mulighet til å ta en etterlengtet trepoenger på bortebane, men maktet ikke det. Men kampen sett under ett var vi ikke helt der vi skal være. Vi slet litt i eget spill og det ble litt kaotisk, sier Starts Espen Børufsen til Eurosport.