• Se Sarpsborg 08 - Vålerenga torsdag fra kl. 20:00 på discovery+
SARPSBORG STADION (Discovery):
Discoverys fotballekspert Joacim Jonsson la lørdag fram en liste over sju mulige erstattere til å ta over etter Lars Bohinen i Sarpsborg 08. Tidligere i forrige uke ble det nemlig klart at den tidligere AaFK-treneren ikke forlenger avtalen med sarpingene, og at det dermed kun blir med drøye halvåret i sjefsstolen i Solbyen.
Eliteserien
Dette er de nominerte til Årets spiller i Eliteserien
15 TIMER SIDEN
Bohinen leder laget ut høstsesongen, noe som tilsvarer sju gjenstående Eliteserie-kamper – pluss en eventuell kvalikkamp 15. desember.
Tirsdag var Discovery på plass på Sarpsborg stadion for å ta tempen etter en meget solid forestilling i Kristiansund i helgen. Sportssjef i Sarpsborg 08 Thomas Berntsen erkjenner at han har tatt en titt på trenerlisten til Joacim Jonsson.
– Jeg er ekstremt lite preget av ting som står i mediene, men akkurat den listen har jeg blitt forespeilet. Det var mange gode navn der, det var det. Det overrasker meg mye om ikke mange av de navnene der ikke er på vår bruttoliste, sier Berntsen til Discovery.

Rösler med Sarpsborg-link

Solskinnet trenger seg gjennom de store vinduene på kontoret til sportssjef Berntsen, og nettopp det fleiper han med at kan få en stor betydning for valget til en fremtidig trener.
Uwe Rösler, som er et av navnene på listen til ekspert Joacim Jonsson, har nemlig et spesielt forhold til Sarpsborg-området.
– Jeg pratet med Uwe tidligere i år, og da var det kona hans som tok telefonen og hun er herfra. I tillegg til at han har hytte her, så det er jo et veldig stort trekkplaster, smiler Berntsen, før han fortsetter:
– Fra spøk til alvor, så tror jeg at han sikter litt høyere, men det kan jo hende at han blir sentimental og savner Solbyen. Da kan det bli aktuelt for oss.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.

Bernt oppsummerer: «Raser» mot kallenavn, reiseråd og twerking

Før jul

Thomas Berntsen tror og håper at de får på plass en ny hovedtrener før jul.
– Vi er ikke helt der at vi diskuterer enkeltnavn. Vi holder på å opparbeide oss en bruttoliste nå, som består av veldig mange navn, så får vi se litt nærmere sesongslutt. Det er ikke sikkert vi har på plass noe før jul, men forhåpentligvis har vi landet på noe mellom siste serierunde og jul. Så håper jeg at vi slipper å spille den kampen 15. desember, sier 08-sjefen.
Discovery-ekspert Joacim Jonsson skrev følgende om hvorfor Rösler, som tidligere har trent både Viking, Lillestrøm og Molde i Norge, er en god «match» i Sarpsbog 08:
«Tyskeren passer perfekt inn i måten Sarpsborg ønsker å opptre på og har i tillegg autoriteten og statusen som vil gjøre at både klubb, næringsliv og supportere får troa på en klubb som har famlet i flere år».

Norge og Sverige

Om Sarpsborg 08 holder plassen i 2021, går de blåhvite inn i sin tiende sesong i Eliteserien.
Thomas Berntsen mener at klubben omtrent aldri har vært like attraktiv for en trener som det den er nå. På spørsmål om hva slags trenertype klubben nå søker etter, svarer sportssjefen at det nødvendigvis ikke er skrevet i stein.
– Som alle andre klubber, så ser vi etter en trener som er ambisøs og som kjenner klubben og vårt omdømme. Vi går forhåpentligvis inn i vår tiende sesong på toppnivå, og jeg tror at treneren utenfra ser at vi ikke er en klubb som flakker med blikket. Jeg pleier å si at vi er jævlig enkle, men ekstremt krevende, sier Berntsen.
– Tolker jeg det dithen at dere da primært ser etter trenere i Norge og Sverige?
– Vi leter nok mest i Norge og Sverige, ja. Samtidig er det dumt av oss å ikke saumfare muligheter nedover i kontinentet. Det blir litt bakpå om vi stenger den muligheten helt, svarer Berntsen.
Torsdag kommer Vålerenga på besøk til Sarpsborg stadion, en kamp du kan se på discovery+ fra kl. 20.

– Jeg har et ganske klart mål om å rekke derbyet mot Lillestrøm

Eliteserien
Kandidat til årets mål: Emil Konradsen Ceïde
15 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kandidat til årets mål: Niklas Vesterlund
16 TIMER SIDEN