Fotball
Eliteserien

Salvesen har klare ambisjoner før sesongen: – Det kan bli mye mål

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Salvesen

Foto: Eurosport

AvKristian Oma | Carl Henning Biørnstad
30/05/2020 på 19:31 | Oppdatert 30/05/2020 på 19:31

Lars-Jørgen Salvesen startet Godset-karrieren med et brak i fjor. Nå håper sørlendingen på å fortsette der han slapp i høst.

  • Se Eliteserien på Dplay. Sikre deg tilgang her!

Med sju mål på 13 kamper for Strømsgodset i fjor høst, var det liten tvil om at overgangen fra Sarpsborg 08 gjorde godt for både spissen og drammensklubben.

Eliteserien

Spissmakkerene om å dele plassen: – Han skaper mye for meg

FOR 15 MINUTT SIDAN

Høsten viste seg å være så god for Salvesen, at en sveitsisk toppklubb visstnok la inn et millionbud for å sikre seg sørlendingens tjenester. Bud eller ikke; Lars-Jørgen Salvesen er fortsatt Godset-spiller, og nå gleder den langhårete spissen seg til å ta fatt på en hel sesong i Drammen.

– En tung uke

I likhet med samtlige Eliteserie-lag, har Strømsgodset returnert til treningsfeltet etter at de strenge korona-restriksjonene avtok. Lørdag spilte drammenserne også treningskamp mot Mjøndalen – en kamp de blåkledde vant 2-1, etter scoringer av Jānis Ikaunieks og Simen Hammershaug.

Lars-Jørgen Salvesen er fornøyd med å være tilbake på treningsfeltet, men innrømmer samtidig at det har vært noen intense dager.

– Det har vært en veldig tung uke. Vi har fått noen forfall de siste dagene, men det skal ikke være så ille – med unntak av Mendy som er ute resten av sesongen, forteller Salvesen til Eurosport.

Ønsker å bli toppscorer

Salvesen startet lørdagens kamp mot Mjøndalen, men ble erstattet av matchvinner Hammershaug etter 55 minutter.

– Hvilke krav setter du til deg selv før den kommende sesongen?

– Jeg setter alltid store krav til meg selv. Det var deilig å få vist meg fram i fjor høst, så håper jeg å fortsette i samme spor i år.

– Drømmer du om toppscorertittelen?

Ja, selvfølgelig er toppscorertittelen et individuelt mål for meg i løpet av karrieren, men det er absolutt ikke det viktiste nå. Laget er det viktigste, og akkurat nå har vi et meget spennede lag og en veldig morsom spillestil. Jeg tror at det blir gøy å se på oss i år, og hvis vi får full klaff kan det bli mye mål, svarer en fremoverrettet Salvesen.

Ambisisøs

Det er tydelig å se at Lars-Jørgen Salvesen trives i systemet til Godset-trener Henrik Pedersen. Mye tyder på at den langhårete sørlendingen blir førstevalget til Pedersen i år, og hovedpersonen selv gir mye av æren for det til både treneren selv og lagkameratene.

– Først og fremst får jeg selvtillit av at Henrik har troa på meg. Måten vi spiller på er også satt opp på en slik måte at jeg kommer i gode posisjoner, og lagkameratene rundt meg kjenner mine kvaliteter. Jeg føler at vi har en fin gruppe med mange spennende spillere og en veldig tydelig trener, sier Salvesen, før han legger til.

– Jeg tror jeg kommer til å komme til mange muligheter, så er det bare opp til meg selv å sette de i mål.

24-åringen er heller ikke i tvil om at han har ambisjoner om å ta steget til utlandet en dag.

– Nå skal jeg bare kjøre på, så har jeg større ambisjoner om å spille i Godset om noen år, smiler han.

Sett denne?

Disse spillerne har noe å bevise i 2020: – Han hadde noen «trivselskilo» i fjor

00:03:09

Eliteserien

Eliteserie-klubb har søkt om å få slippe inn flere tilskuere – håper på minst 2500 i august

FOR 18 TIMAR SIDAN
Eliteserien

Nøkkelspiller usikker, mens duo kan være tilbake – dette er status i RBK-leiren

FOR 21 TIMAR SIDAN
Relatert
FotballEliteserien
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen