Oppdatert 31/05/2020 klokken 09:37 GMT+2

Strømsgodset vant den første treningskampen i norsk fotball.

Mjøndalen-Strømsgodset fra 2019

Strømsgodset-Mjøndalen 2-1 (1-0)
Denne helgen spilles de første treningskampene i norsk fotball etter koronaviruset.
Strømsgodset og Mjøndalen var de første lagene ut i en annerledes utgave av Ælv Classico. Strømsgodsets Herman Stengel tok det første sparket på ballen siden koronaviruset satte en stopper for oppkjøringen og senere satte sesongen i pause. Noen få treningskamper ble gjennomført fram til stoppen i midten av mars.
Strømsgodset tok ledelsen etter rundt et kvarters spill. En corner ble slått og Janis Ikaunieks satte ballen i mål blant en klynge av spillere.
Den latviske 25-åringen ble hentet til Drammen i februar.
Strømsgodset ledet 1-0 til pause, selv om både Tonny Brochmann og Sondre Liseth hadde store muligheter. Godset var farlige på flere cornere.

Kortere omganger – fryktelig tabbe

Omgangene bestod kun av 2x35 minutter og i pausen ble det foretatt svært mange bytter.
Inn var Mathias Fredriksen kommet. 26-åringen var våken da Parr sendte en ball inn i midtforsvaret til Niklas Gunnarsson. Midtstopperen kommuniserte svært dårlig med keeper Morten Sætra.
Det endte i en stygg blemme hvor Liseth var våken og satte inn utligningen.
Lagenes sjansestatistikk var forholdsvis lik, men på tampen av 2. omgang kom avgjørelsen.
En heading tilbake mot Mjøndalens keeper ble snappet opp av Simen Hammershaug. 19-åringen pirket ballen i mål og ble dermed matchvinner.
Mjøndalen hadde også en redning på streken mot slutten av kampen.