Populære sporter
All sport
Vis alt

Rekdal kaller valget en «no-brainer»: – Skal bevise at jeg er rett mann

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 20/12/2021 klokken 14:07 GMT+1

Kjetil Rekdal og Geir Frigård ble mandag ettermiddag presentert som Rosenborgs nye trenerduo. Nå starter jobben med å få RBK tilbake i toppen av norsk fotball.

Kjetil Rekdal.

Foto: NTB

TRONDHEIM (Discovery):
Det har vært en dårlig skjult hemmelighet de siste dagene, men mandag kom bekreftelsen. Kjetil Rekdal er Rosenborgs nye hovedtrener. Årets trener i OBOS-ligaen får også med seg assistenten fra HamKam, Geir Frigård.
Noen timer etter at klubben bekreftet treneransettelsene på sine hjemmesider avholdt de en pressekonferanse for å presentere klubbens nye trenere. Foran et massivt pressenorge, forklarte Kjetil Rekdal blant annet hvorfor han valgte å takke ja til jobben i Trondheim.
– Det var en «no-brainer», rett og slett. Jeg skal bevise at jeg er rett mann for jobben. Jeg har alltid hatt stor respekt for Rosenborg. Det er den soleklart største klubben i Norge, og at de velger meg er jeg veldig stolt over, sier Rekdal under pressekonferansen.
Et av de første spørsmålene Kjetil Rekdal fikk på pressekonferansen var hvordan han har opplevd trenerprosessen fra utsiden. Det ønsket han ikke å svare på, men slo heller til med et annet svar i ren RBK-ånd:
– Min prosess med Rosenborg har vært strålende, for å bruke Kåre Ingebrigtsens kjente uttrykk, svarer han med en påfølgende latter.

Frigård og Rekdal

Side om side med assistenten Geir Frigård - begge ikledd Rosenborg-klær fra topp til tå, flankert av styreleder Ivar Koteng, sportssjef Micke Dorsin og daglig leder Tove Moe Durhaug, var det en målrettet, glad og optimisk Rekdal som svarte utfyllende på spørsmål fra pressen.
Også Geir Frigård fikk spørsmål fra de fremmøte, der mye handlet om prosessen og hvorfor assistenten valgte å ta følge med Rekdal til RBK.
– Når du får muligheten til å trene Rosenborg, så er det et enkelt valg. Kjetil og jeg utfyller hverandre på en bra måte, og vi stoler 100 prosent på hverandre. Jeg er veldig glad for å fortsette samarbeidet med Kjetil i en klubb som Rosenborg, så jeg ønsker å takke for den tilliten. Nå er det veldig mange spennende oppgaver som jeg gleder meg voldsomt til, forklarer Frigård.
Discoverys ekspert Joacim Jonsson har tidligere uttalt at Rosenborg ikke hadde noe valg, og at de var nødt til å hente Geir Frigård om Rekdal ble ny hovedtrener. I helgen kom det også fram at RBK betaler rundt fire millioner kroner for duoen fra HamKam.
Kjetil Rekdal mener han og Frigård utfyller hverandre på en bra måte.
– Vi har veldig god kjemi, så er Geir sterk på de områdene der jeg ikke er like sterk. Han har et veldig godt fokus og er alltid interessert i å vinne. Det er en viktig forutsetning, sier Rekdal om sin trenerkollega.

HamKam-farvel

Kjetil Rekdal og Geir Frigård forlater dermed HamKam, som de i år har hatt stor suksess med. Førsteplass i OBOS-ligaen og opprykk til det gjeve selskap er fasit etter sesongen, og Rekdal erkjenner at det var tøft å forlate prosjektet på Hamar.
– Det var et følelsesmessig tøft valg. Det er massevis av flotte folk i klubben, og en klubb som nå virkelig har kommet tilbake til toppen av norsk fotball. Jeg tror HamKam er veldig godt rustet for tiden framover. Det er alltid noen som blir skuffet og noen som blir glade i en sånn prosess, sånn er fotballen, sier "Reka".
Trenerduoen planlegger nå reise tilbake til Briskeby for å ta ordentlig farvel med spillergruppa og resten av klubben.
– Vi har ikke fått snakket ordentlig med spillerne enda, så vi kommer til å dra til Hamar for å ta farvel med gjengen. Det er en fantastisk spillergruppe, fortsetter treneren.

Heller 4-3 enn 1-0

Etter en dalende kurve de siste årene, med tredjeplass, fjerdeplass og femteplass tre år på rad, ønsker Kjetil Rekdal nå å snu skuta på Lerkendal.
– Det er helt klart en nedadgående kurve de siste årene, og det er noe som må jobbes med. Noen ting kan endres raskt, men på noen områder er det ikke like enkelt. Det å fokusere på kultur, utvikling og å få klubben til å bli en sterk enhet, er noen av de tingene som blir viktige. Jeg ønsker å være med på å bidra til at Rosenborg blir en sterk enhet igjen.
– Og offensiv fotball selvfølgelig, skyter Rekdal til med et smil, som svarer ja på spørsmålet om han heller vil vinne 4-3 enn 1-0.
Discovery kommer tilbake med intervjuer fra Trondheim fortløpende.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame