Populære sporter
All sport
Vis alt

Reagerer sterkt på NFF-grep: – Det der høres helt sjukt ut

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 21/08/2021 klokken 11:51 GMT+2

Eliteserie-trenerne Eirik Kjønø (Stabæk) og Morten Jensen (Viking) må denne helgen gjennomføre en samling i anledning UEFA PRO-lisenskurset, og får derfor ikke muligheten til å lede lagene sine fra sidelinjen. Det får Discoverys fotballekspert til å reagere.

Hovedtrener i Stabæk Eirik Kjønø sammen med assistent Bård Wiggen.

Foto: NTB

  • Se Stabæk - Mjøndalen lørdag fra klokken 17:30 på Eurosport Norge og discovery+
– Det der høres helt sjukt ut. Nei, det stemmer ikke.
– Jo, det stemmer.
– Ja, da tror jeg nesten at jeg må ta et oppgjør med det der, for det er jo for vilt.
Det sier Discoverys fotballekspert Joacim Jonsson under denne ukens episode av podcasten Indre bane.
Se sekvensen her. Saken fortsetter under videoen.
picture

– Jeg tror nesten jeg må ta et oppgjør med det der. Det er jo for vilt

Årsaken til utblåsningen er at Norges fotballforbund (NFF) har planlagt en samling for de trenerne som tar UEFA PRO-lisenskurs i 2021/2022 denne helgen, samtidig som at lagene spiller viktige kamper i Eliteserien og OBOS-ligaen.
Stabæk-trener Eirik Kjønø og Viking-trener Morten Jensen er to av de som deltar på kurset, i tillegg til at en rekke OBOS-trener også er på plass. Se hele listen nederst i saken.
Samlingen varer fra 20. - 24. august, og med full OBOS-runde mandag (23. august), betyr det at en rekke trenere ikke får ledet lagene sine.

– Kan prege Kjønøs fotballkarriere

Mens Morten Jensen i Viking er en av to hovedtrenere i klubben, der Bjarte Lunde Aarsheim får det fulle treneransvaret i seriekampen mot Vålerenga på Intitliy, må assistenstrener Bård Wiggen lede Stabæk i den svært viktige bunnkampen mot Mjøndalen lørdag kveld.
Til Discovery onsdag kunne Nils Lexerød, leder for topptrenerutdanningen i NFF, fortelle at det trolig også kan bli flere kollisjoner under en senere samling i oktober.
En svært uheldig situasjon, mener Discovery-ekspert Joacim Jonsson.
– Her skal man altså utdanne trenere for å bli topptrenere, noe som er fantastisk bra slik at vi får gjennom så mange som mulig, men så er jo hver helg en eksamen for disse trenerne, sier Jonsson, før han fortsetter:
– Kampen mot Mjøndalen kan jo være med på å prege Kjønøs trenerkarriere, for helt plutselig kan det føre til at Stabæk ramler ned og blir et OBOS-lag. Nå må han isteden sitte og høre på forelesninger og noe rør der. Hva er det for noe?, undrer eksperten.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Avviser ukultur og roser Horneland: – En mann av karakter

NFF: – Umulig å ikke kollidere

Da nyheten om at hele 15 trenere i Eliteserien og i OBOS-ligaen mister helgens (og mandagens) kamper dukket opp, fortalte Stabæk-trener Eirik Kjønø til Discovery at han forhørte seg med NFF om å slippe samlingen denne helgen.
Det ble med et nei.
– Det har lenge vært praksis på prolisenskurs at trenere ikke får fri til kamp med eget lag i en kursperiode. Det har ligget som et premiss hele tiden. Deltakerne har skrevet under på at de aksepterer det. Kombinasjonen at vi kommer i gang seint på grunn av koronaviruset, en tettere spilleplan i seriene, og at det er deltakere fra Eliteserie, OBOS, Toppserie og landslag, gjør det umulig å legge inn perioder som ikke vil kollidere for noen, sa leder for topptrenerutdanningen i NFF Nils Lexerød til Discovery onsdag.
Det er ukjent hvor trenerne befinner seg denne helgen, men ifølge Stabæk sendes Kjønø og resten av trener-gjengen til skogs. Lexerød ønsket ikke å røpe lokasjon eller program overfor Discovery tidligere denne uken.
– Jeg drar på kurset og skal få mest mulig ut av det. Kurset i seg selv er jo veldig fint, sa Kjønø onsdag.
En annen som reagerer på timingen er daglig leder i Stabæk Fotball Jon Tunold. Stabæk-lederen tar til ordet på Twitter.
Discovery har vært i kontakt med Tunold, men den daglige lederen ønsker ikke å kommentere noe mer rundt saken.

Tidligere Solbakken-assistent på sidelinjen

Lørdag tar altså bæringene i mot tabellnabo Mjøndalen i det som er en svært viktig kamp for begge lag. De to lagene står begge med 12 poeng hver før lørdagens betalje på Nadderud, der Stabæk har betraktelig dårlige målforskjell enn Mjøndalen – med -14 mot -2.
Stabæks assistenttrener Bård Wiggen leder laget fra sidelinjen.
– Wiggen er jo på mange måter på motsatt ende av karrieren som Kjønø, sier Discovery-kommentator Asbjørn Myhre i Indre bane, om assistenten som fyller 60 år i desember.
I tillegg til at Wiggen har spilt for klubber som Rosenborg, Mjøndalen og Strømsgodset, har han også samarbeidet tett med nåværende landslagstrener Ståle Solbakken. 59-åringen var assistenten til Solbakken både i FC København og i tyske Köln.
– Dette er en trener som Ståle Solbakken har stor tillit til, og det borger for noen kvaliteter bare det, fortsetter Myhre i podcasten.
  • Se Stabæk - Mjøndalen lørdag fra klokken 17:30 på Eurosport Norge og discovery+
Her er hele listen over trenere som denne helgen deltar på trenerkurset (hentet fra fotball.no):
Kolbjørn Fosen
Gard Holme
Joey Hardarson
Ole Johan Aas
Aksel Bergo
Mathias Haugaasen
Bjørn Johansen
Oliver Harder
Per Inge Jacobsen
Roar Vikvang
Aleksander Olsen
Trond Strande
Eirik Kjønø
Ole Martin Nesselquist
Morten Jensen
picture

Eksperten skuffet over VIF: – Trauste og kjedelige

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame