Tirsdag morgen kom Stabæks kontoransatte på jobb og ble møtt av fire nye bannere med påskrift i retning Ola Brynhildsens overgang til Molde 1. juli. Der stod det blant annet «En for alle, alle for en. Ola «for» Ola.»
– Jeg er overrasket over at så små mennesker klarer å henge opp bannere så høyt, sier rådgiver og far Rune Brynhildsen til Eurosport tirsdag formiddag.
Eliteserien
Flere profiler på utgående kontrakt: – Vi ønsker å beholde han
19 TIMER SIDEN

Gyver løs mot dobbeltmoral

Han gjør det med et glimt i øyet, men den tidligere TV-profilen er tydelig oppgitt over at supporterne fortsetter med reaksjoner mot angrepsspillerens Molde-overgang for andre dag på rad.
– Fansen har gått seg litt vill. For faktum er vel at ingen klubber i Norge har vært flinkere til å hente Bosman- og gratisspillere enn Stabæk de siste årene. Prinsippet går begge veier. Det ligger jo en form for kynisme i det fra klubbenes side også, og Stabæk har vært fremst i klassen på å hente billig og selge dyrt. Kan man som klubb spekulere i å hente Bosman-spillere så bør man være litt rausere i tankegangen når en spiller går motsatt vei, mener han.
– Retter du dette skytset mot supporterne eller Stabæk som klubb?
– Først og fremst fansen, men egentlig alle som snakker høyt om det Ola har gjort er så ille, svarer Brynhildsen.

– Ingen dårlig smak i munnen av Isaksen-overgangen

Han peker på to ferske eksempler på at Stabæk også kan benytte seg av å hente spillere på utgående kontrakt. I vinter har bæringene signert både Jesper Isaksen fra Kristiansund og Mats Solheim fra svenske Hammarby for en slikk og ingenting.
– Jeg hørte ingen som sa de hadde dårlig smak i munnen da Kristiansunds Jesper Isaksen gikk til Stabæk. En 1999-modell som de ønsket å beholde der oppe, men da han valgte Stabæk håndterte KBK det på en profesjonell måte. Så det er tydeligvis greit å hente Bosman-spillere fra andre klubber, mens det er en majestetsfornærmelse når noen går fra klubben som Bosman. Jeg forstår ikke helt rasjonale bak den tankegangen, forklarer Brynhildsen.

Ferdig med ordkrig

Stabæks daglige leder Jon Tunold ønsker ikke å fortsette dialogen med Brynhildsen i pressen.
– Det får stå for hans regning, det har jeg ikke noe lyst til å kommentere. Jeg er ferdig med den saken. Det er som jeg sa i går, dette bør Rune og jeg ta sammen i et eget møte om han ønsker å fortsette å diskutere saken. Vi kan ikke holde på med personalpolitikk i media, sier Tunold.
De siste fire sesongene har Stabæk hentet minst 18 spillere på fri overgang, i følge Transfermarkt. Enkelte er unge, norske talenter som Abdul-Basit Agouda fra Strømsgodset og Alexander Torvund fra Ullern, men langt de fleste er utenlandske spillere som har vært inne i en blindgate i karrieren sin, som klubben har plukket opp vederlagsfritt. Eksempler på dette er Tortol Lumanza, Matthew Rusike og Alex Nimely.
– Uavhengig om de har vært «avdanka» eller unge spillere som Isaksen så har de ikke lagt igjen noe i klubben de går fra. Hvor gode eller dårlige de er spiller ingen rolle, det er prinsippet det er snakk om her. Man vet jo ikke om spillerne Stabæk har hentet har hatt et stående kontraktstilbud i sin forrige klubb, påpeker Brynhildsen.

Uproblematisk

Daglig leder i Kristiansund BK, Knut Thorsen, har ingenting å utsette på Stabæks rolle i Jesper Iskasen-overgangen i vinter.
– Vi skulle gjerne beholdt Jesper og vi tilbød han en kontraktsforlengelse, som han valgte å takke nei til og gå til Stabæk isteden. Det var ikke noe mer dramatisk enn det. Men det er klart, vi ønsker å ha våre lokale, egenutviklede spillere her på Nordmøre, sier Thorsen.
Fikk du med deg Indre bane i karantene: Den store Brynhildsen-debatten?

Indre bane i karantene: Den store Brynhildsen-debatten

Eliteserien
Knutsen om det kommende overgangsvinduet: – Et vanskelig marked
19 TIMER SIDEN
Eliteserien
Rekdal endelig klar – gjenforenes med «Paco»
I GÅR PÅ 08:02