Populære sporter
All sport
Vis alt

Uenige om fakta i Brynhildsen-sagaen: – Det stemmer ikke

Publisert 05/05/2020 klokken 09:54 GMT+2

Stabæk og teamet til Ola Brynhildsen har ulike oppfatninger av når 21-åringen ga uttrykk for at han ikke ville forlenge med klubben.

Ola Brynhildsen

Foto: Scanpix

Det kommer frem i Eurosport-podkasten «Indre bane i karantene: Den store Brynhildsen-debatten».
Se hele podkasten nederst i saken!
På spørsmål om når Stabæk ga opp håpet om å forlenge med Brynhildsen, svarer daglig leder Jun Tunold følgende:
– Det er vel cirka to uker siden, når vi fikk beskjed om at han hadde tatt et valg. Ola har hele tiden sagt at han kan være interessert i å forlenge, men hadde ikke bestemt seg før nå.
Og legger til:
– For vår del hadde det vært en fordel om han hadde sagt det enda tydeligere tidligere, men det blir bare synsing. Vi har hatt en god dialog med Ola hele veien, og har til det siste håpet at han skulle forlenge med oss. En spiller har jo sin rett til å gå ut av avtalen, så det må vi respektere.
Rune Brynhildsen, spillerens far og rådgiver, er av en annen oppfatning.
– Jeg føler meg relativt orientert om hvordan prosessen og dialogen har vært. Det at Stabæk fikk beskjed for 14 dager siden, det stemmer ikke. Det var mye tidligere enn det.
– Han har vært tydelig på at han har ønsket seg bort, primært til utlandet. Det har han vært helt åpen på. Helst til en klubb hvor han kunne spillt på naturgress, til og med, legger han til.

Utsatte forhandlinger og avslåtte bud

Allerede i desember 2018 ble det klart at Molde hadde fattet interesse for Stabæks stortalent, og siden den gang har det tikket inn flere bud fra Aker Stadion.
Samtidig har forhandlingene om en forlengelse med Stabæk har latt vente på seg – ifølge far Rune kom det ikke noe konkret på bordet før 4. september 2019.
– Før det var det bare diskutert om man skulle se på en ny kontrakt, sier Brynhildsen.
På spørsmål om hvorfor man ikke fikk i stand noe før den tid, svarer Stabæk-lederen følgende:
– Det som skjedde var at det aldri var noen forhandlinger. Man ønsket å sette seg ned for halvannet år siden, men ville vente til etter U 20-VM. Etter VM ønsket man å vente til etter sommeren, og etter det når man visste hvilken trener og divisjon man skulle spille i neste sesong. Når det var klart, så skulle man vente til neste overgangsvindu (januar). Så vi har hele tiden har hatt troen på at vi kunne forlenge med Ola.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
picture

Reagerer på seriestart-debatten: – Det er et sykdomstrekk

– Det høres ikke ut som dere ikke alltid har vært lette å forholde seg til i disse forhandlingene de siste 18 månedene, Rune Brynhildsen?
– Jeg synes jo det har vært relativt enkelt og forutsigbart, men hvis Stabæk opplever det sånn, så har jeg full respekt for det. Men jeg opplever det som relativt tydelig. Det Ola har kommunisert, og som sikkert har styrket håpet, er at han aldri har lukket døra for Stabæk. Men han har jo primært ønsket seg bort. At han har vært utydelig på det, tror jeg ikke.
–- Vi har hele tiden vært klar over at han ville bort, og sett etter en klubb til han i overgangsvinduet nå i vinter. Men han lukket ikke døren for Stabæk frem til for to uker siden, det er det jeg vil frem til, svarer Tunold.

Mener Stabæk må skylde seg selv

Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson mener bæringene har fått kjenne på konsekvensene av å være på etterkjelken gjennom hele prosessen.
– Dette er jo en saga som har pågått i halvannet år, så Stabæk har jo hatt mulighet til å finne en erstatter. Når man står med hendene i været i mars og ikke har noen andre alternativer, får man bare skylde seg selv.
– Er dette en spiller man hadde så stor tro på, så kunne man solgt han allerede i mars og forhandlet frem en videresalgsklausul. Nå står man nærmest tomhendt igjen med kun utdanningskompensasjon og noen solidaritetsmidler, fortsetter Jonsson.
For så sent som i mars kom Molde med sitt siste bud på Brynhildsen, et bud som skal ha hatt en størrelse på over to millioner kroner. Men Stabæk avslo også dette, da de mente oppsiden ikke var stor nok.
– På det tidspunktet hadde vi ikke kantspillere til å dekke opp hvis noen skulle gå. Dermed var vi avhengige av Ola i første halvdel av sesongen. Vi mener han kunne gitt oss et sted mellom fem og åtte målpoeng, og det er verdt er par millioner kroner for oss, sier Tunvold.
picture

Indre bane i karantene: Den store Brynhildsen-debatten

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame