At det ble klart mandag at Ola Brynhildsen slutter seg til Molde til sommeren, har satt sinnene i kok hos flere i Bærum. På et banner som ble hengt opp på garasjen til Brynhildsens familie i løpet av helgen, stod det: «Her bor en Judas».
Tirsdag viste det seg at flere bannere var hengt opp. Denne gang på Nadderud med teksten: «En for alle, alle for en. Ola for Ola. Ultras STB», «#20 Grisk og grå» og «#8 Blå og lojal». Sistnevnte er ment for Emil Bohinen som signert ny kontrakt med klubben i februar.
Eurosport får bekreftet av daglig leder, Jon Tunold at bannerne er tatt ned.
Eliteserien
Rossbach om vrakingen: – Må finne tilbake formen
5 TIMER SIDEN
– Nå har de vel fått sagt sitt, tenker jeg. Dette ble nok debattert i går, men da vi kom i dag morges så vi at det var kommet opp bannere og tok dem ned. Det er ingen trening her før klokka 12, så sånn sett fikk det ingen effekt, det var bare vi på kontoret som fikk dem med oss, sier Tunold til Eurosport litt over klokka ni tirsdag morgen.
– Er du overrasket over at det kom mer i dag?
– På én måte tenkte jeg det var ferdig i går, men jeg antar at dette er noe de har planlagt og at de ville gjennomføre guttestrekene sine. Det blir litt ekstrajobb for oss som klubb også, å bruke tid på å klippe ned bannere.
– Hva synes du om ordlyden?
– Jeg husker knapt hva som sto der. Noe med «Ola for Ola». Jeg synes det er unødvendig og nå syns jeg det holder.

Et av bannerene som er hengt opp på Nadderud. Foto: Tipser

Foto: Eurosport

Stabæk Support-leder Bjørnar Posse Sandboe sa mandag til Eurosport at han er meget kritisk til måten Ola Brynhildsen har opptrådt på og mener det er innenfor «normal fotballsjargong» å få et banner med Judas-påskrift hengt opp på gårdsplassen.
– Jeg tror det er tanker som deles av veldig, veldig mange Stabæk-supportere. I forumet vårt finnes det folk på alle sider av bordet i meningsutvekslinger, men de aller fleste mener at nå er det nok. Det betyr ikke at det blir bannere på søppelskuret og dobbeltgarasjen til Ola hver dag framover, men man skal ikke se bort ifra at det kan komme flere ytringer. Det er ikke tomt for maling hos Stabæk-fansen. Det avhenger nok litt av hva som skjer framover og hva som kommer av uttalelser. Men for Ola sin del tror jeg det kan være greit å komme seg ut av gutterommet og på første fly til Molde. Det er ikke supporterne som har presset ut Ola, dette valget har han og hans rådgivere tatt sammen. Jeg tror ikke unge spillere gjør lurt i å lytte utelukkende til agentene sine. En agent bryr seg om penger, en supporter gir deg hjertene sine, sa Sandboe.
Etter Stabæk-treningen mandag ville ikke en preget Brynhildsen snakke med pressen, men pappa Rune Brynhildsen fortalte hvordan de hadde opplevd den siste tiden til Eurosport.
– Men de såkalte «Ultras Stabæk» er ikke egnet til å skremme noen. De er åpenbart en gjeng med guttunger som antagelig er litt ekstra villfarne etter en drøy måned med korona-abstinenser. Skulle man tatt denne kritikken fra denne grupperinga på alvor, så måtte de ha tatt av seg maskene, fjerna pseudonymer og diskutert dette i åpent landskap, sa Rune Brynhildsen til Eurosport.no.
Fikk du med deg denne?

Indre bane i karantene: Den store Brynhildsen-debatten

Eliteserien
Peker på forskjeller mellom Knutsens og Eggens 4-3-3: – Ingen blåkopi
I GÅR PÅ 13:07
Eliteserien
Tilbake i manesjen etter turbulent vår: – Det var riktig å gi seg
14/09/2021 PÅ 07:49