Molde - Vålerenga 4-1
Med både Leke James og Magnus Wolff Eikrem plassert på benken fra start, var det andre som var nødt til å ta opp hansken for Erling Moe onsdag.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Med en meget aktiv Ohi Omoijuanfo på topp, samt solid skyss fra flere andre blåkledde moldensere, stakk omsider Molde av med sesongens niende seier.

– Stolt av gutta i dag

Ohi leverte to målgivende og en nettkjenning før han forlot kunstgresset på Aker stadion – til fordel for Leke James. Nigerianeren maktet ikke å score i løpet av de 11 minuttene han fikk på banen, og det er tydelig at Erling Moe har et luksusproblem på spissplass.
– Dette var et statement. Jeg er stolt av gutta i dag. Vi dominerer kampen i dag, men jeg synes ikke at Vålerenga er dårlige i dag. Vi er bare gode, sa Ohi til Eurosport etter kampen.
– To assist og et mål er jeg veldig fornøyd med, legger han til.
I tillegg til scoringen til Ohi, fant også Fredrik Aursnes, Tobias Christensen og Etzaz Hussain nettmaskene for hjemmelaget. Bård Finne scoret Vålerengas trøstemål.
Se intervjuet med Ohi her. Saken fortsetter under videoen.

– Dette var et «statement». Jeg er stolt av gutta i dag

– Årsbeste

Hussain er nå delt toppscorer i MFK, sammen med Leke James, og midtbanespilleren var en meget fornøyd mann etter kveldens trepoenger.
– Fokuset vårt var å slå tilbake, og det klarte vi. I dag er jeg veldig fornøyd med det vi leverer. Det er sånn vi vil se ut, konkluderte Moldes siste målscorer etter kampen.
– Vil nesten si at dette er årsbeste av oss, legger Hussain til.
For dagens hvitkledde sin del er tapet i Molde deres første «røde» kamp siden hovedstadsklubben tapte for Odd i Skien 24. juni.
4-1 er også de samme sifrene Molde vant over Vålerenga sist lagene møttes i Rosenes by.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Molde valset over Vålerenga – se høydepunktene fra kampen her

Aursnes utnyttet keepertabbe

Starten av denne uken tikket det inn nyheter om Moldes midtbaneelegant Fredrik Aursnes fra Rosenes by. Molde skal etter sigende ha akseptert et bud på over 30 millioner kroner for 24-åringen, og alt tyder på at det kun er et tidsspørsmål før mannen fra Hareid forlater Møre og Romsdal – til fordel for franske Toulouse.
Før Aursnes eventuelt forlater portene på Aker stadion, har han planer om å bidra så mye som mulig for de helblå. Mot Vålerenga tok midtbanemannen tidlig hovedrollen.
For etter en halvtimes spilt på Aker stadion satt den første nettkjenningen for Erling Moes mannskap – utført av nettopp Fredrik Aursnes.
Scoringen til Fredrik Aursnes kan ha vært hans siste i Molde-drakta – se hva han sa om fremtiden. Saken fortsetter under videoen.

Aursnes om fremtiden: – Må få avtalen på plass før jeg kan trykke til

Scoringen kom etter et horribelt utspill av VIF-keeper Kristoffer Klaesson, som regelrett serverte ballen til de offensive Molde-kanonene.
Bortelaget hang godt med på notene gjennom store deler av kampen, noe som på ingen måte har vært tilfellet på Aker stadion de siste årene. Molde har scoret 14 mål på de siste tre hjemmekampene mot VIF, og det så lenge ut til at gjestene ønsket å gjøre noe med den statistikken.
Det skjedde ikke, for Molde stoppet ikke før det stod 4-1 på resultattavla.

Slik stilte lagene

Molde (4-2-3-1): Linde - Kitolano, Bjørnbak, Sjølstad, Wingo - Hussain, Aursnes, Ulland Andersen, Christensen, Knudtzon - Ohi
Vålerenga (4-3-3): Klaesson - Borchgrevink, Tollås Nation, Nasberg, Horn Myhre - Vilhjalmsson, Oldrup, Thiago Holm - Sahraoui, Stokke, Dønnum
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05